De 6 beste verticale muizen van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste verticale muizen van 2022
De 6 beste verticale muizen van 2022
Anonim

De beste verticale muizen zouden de belasting van je pols moeten helpen verminderen vanwege hun ergonomische vorm. Sommige verticale muizen zijn draadloos en worden geleverd met een ontvanger of Bluetooth-ondersteuning om het snoer door te snijden. Onze beste keuze is de Anker AK-UBA draadloze verticale muis. Het heeft een comfortabel en compact draadloos ontwerp, knoppen om de gevoeligheid te regelen en werkt maandenlang met een paar AAA-batterijen.

Als een verticale muis niet bij je past, bekijk dan onze lijst met de beste ergonomische muizen en je zult zeker een goede optie vinden. Lees verder om de beste verticale muizen te zien.

Beste algemeen: Anker AK-UBA draadloze verticale muis

Image
Image

Anker maakt honderden betrouwbare, voordelige computer- en telefoonaccessoires, en de verticale muizen zijn daarop geen uitzondering.

Dit model vinkt alle juiste vakjes aan, met een comfortabel en compact draadloos ontwerp, een knop om de gevoeligheid te regelen, evenals vooruit/achteruit-knoppen die passen bij de gebruikelijke links- en rechtsklikopties. Dat paar knoppen werkt standaard niet met Macs, maar met verschillende apps van derden kun je dat probleem omzeilen.

Het werkt op een paar AAA-batterijen (niet inbegrepen) die een maand tot meerdere meegaan, afhankelijk van hoeveel je de muis gebruikt en de kwaliteit van de batterijen. De muis gaat naar de energiebesparende modus na een paar minuten inactiviteit.

In tegenstelling tot sommige modellen komt deze alleen in een rechtshandige versie, dus linkshandigen zullen helaas ergens anders moeten zoeken. Dat is echter ongeveer het enige minpunt in een muis die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt en wordt ondersteund door een probleemloze garantie van 18 maanden.

Beste bekabelde: Anker ergonomische optische USB bedrade verticale muis

Image
Image

Draadloze muizen zijn de laatste jaren de standaard geworden, en terecht: zonder kabel zijn ze kleiner en gebruiksvriendelijker. Dat maakt ze echter niet perfect voor elke situatie.

Bekabelde muizen zijn doorgaans iets goedkoper, omdat ze de extra elektronica binnenin niet nodig hebben en je je nooit zorgen hoeft te maken dat de batterij leeg raakt op een cruciaal moment. Ze zijn ook betrouwbaarder, zonder de onderbrekingen en trage reactietijden die draadloze modellen soms teisteren.

Anker realiseerde zich dit en heeft zijn succesvolle draadloze verticale muis gerepliceerd in een bekabeld model, en het is net zo goed. Zoals verwacht is het een paar dollar goedkoper, en de bijna anderhalve meter lange kabel is lang genoeg voor bijna elke bureau- en computeropstelling.

Het heeft dezelfde instelling met vijf knoppen (met dezelfde beperkingen voor terug/vooruit op MacOS) en instelbare gevoeligheid - in dit geval slechts twee niveaus, in plaats van drie bij de draadloze versie.

Nogmaals, linkshandigen worden helaas buitengesloten, omdat er alleen een rechtshandig model beschikbaar is.

Beste Premium: Evoluent VerticalMouse 4

Image
Image

Evoluent is al heel lang de grootste speler op het gebied van verticale muizen en verbetert zijn kenmerkende modellen om de paar jaar gestaag. De nieuwste VerticalMouse is nu bezig aan zijn vierde iteratie en ziet eruit en voelt aan als een eersteklas apparaat, met de bijbehorende functies en prijskaartje.

Naast de links/rechts/middelste knoppen aan de voorkant, zijn er een paar vooruit/achteruit-knoppen onder de plek waar je duim zit, en een knop om door de vier gevoeligheidsinstellingen te bladeren.

Het is een van de weinige verticale muizen die wordt geleverd met Mac-stuurprogramma's waarmee je de knoppen kunt toewijzen om elke gewenste functie uit te voeren, om de incompatibiliteitsproblemen te omzeilen die de meeste anderen teisteren.

Het is ook ongebruikelijk dat het draadloze model Bluetooth gebruikt in plaats van te vertrouwen op een USB-dongle die je moet aansluiten. Vooral in deze tijd van het verdwijnen van USB-A-aansluitingen van laptops, is dat een welkome toevoeging.

Er is een breed scala aan modellen beschikbaar in het VerticalMouse-assortiment, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest voor uw behoeften. Er zijn versies beschikbaar in bekabeld en draadloos, voor links- en rechtshandigen, in verschillende maten, en voor Mac of pc.

Niet elke mogelijke combinatie is gedekt, maar voor de meeste mensen heeft Evoluent het beste aanbod aan verticale muisopties als ze er graag wat meer voor willen betalen.

Beste voor Bluetooth: MOJO Silent Bluetooth Vertical Mouse

Image
Image

Het is relatief zeldzaam om draadloze verticale muizen te vinden die Bluetooth gebruiken in plaats van een aparte USB-ontvanger, en nog zeldzamer om een muis te vinden die ongeveer dezelfde prijs kost. Voer de MOJO Stille muis in.

Hoewel het grootste voordeel van deze muis is dat hij geen extra USB-A-poort nodig heeft (als je er al een hebt), heeft de MOJO nog een andere truc in petto. Alle zes de knoppen en het scrollwiel zijn ontworpen voor een vrijwel geruisloze werking. Als u uw computer in een stille omgeving in de buurt van andere mensen gebruikt, zullen zij uw aankoopbeslissing zeer op prijs stellen.

Met een paar AAA-batterijen (niet meegeleverd), werkt het op Windows, Linux en Mac. Zoals bij de meeste andere muizen die hier worden vermeld, moet je een app van derden gebruiken om de vooruit/terug-knoppen op MacOS te laten werken.

Beste oplaadbare: LEVKEY 7Lucky oplaadbare verticale muis

Image
Image

De grootste bugbear met een draadloze muis, verticaal of anderszins, is de afhankelijkheid van batterijen. Je kunt vrijwel garanderen dat ze op het minst geschikte moment leeg raken, meestal als je geen vervangingen bij de hand hebt.

De mensen achter dit 7Lucky Rechargeable-model moeten net zo ziek zijn geworden van lege batterijen als de rest van ons, en besloten er iets aan te doen. De ingebouwde lithium-ionbatterij laadt op met een standaard micro-USB-kabel (er zit er een in de doos), en hoewel hij niet zo lang meegaat als vervangbare batterijen, gaat het opladen snel en kun je de muis blijven gebruiken terwijl hij dat doet. Dat is een duidelijke overwinning.

Anders dan dat, is het een vrij standaard verticale muis, met ondersteuning voor Windows en Linux, vooruit/terug-knoppen, een USB-ontvanger en instelbare gevoeligheidsinstellingen.

Gezien het ongeveer dezelfde prijs is als andere draadloze muizen die wegwerpbatterijen gebruiken, is de 7Lucky erg logisch voor diegenen die hun milieu-impact proberen te verminderen of die het gewoon beu zijn om lege batterijen te vervangen.

Beste uitgave: Logitech MX Vertical

Image
Image

De Logitech MX Vertical is een hoogwaardige (en dienovereenkomstig dure) draadloze verticale muis. Het heeft een ergonomisch ontwerp waardoor uw hand in de handdrukpositie kan zijn met een hoek van 57 graden, wat ogenschijnlijk helpt de spierspanning te verminderen. Afgezien van het ontwerp, zit de muis zelf boordevol functies. Het beschikt over een 4000 DPI-sensor voor nauwkeurige tracking, het kan op maximaal drie verschillende computers werken en tekst, bestanden en afbeeldingen tussen hen overbrengen met behulp van Logitech Flow. Het werkt op zowel Windows als MAC met de verenigende USB-ontvanger of Bluetooth.

Je kunt hem ook handmatig aansluiten met de meegeleverde oplaadkabel. De batterij is oplaadbaar, blijft 4 maanden aan als hij volledig is opgeladen en kan genoeg verbruiken om 3 uur gebruik te maken van 1 minuut oplaadtijd.

De beste verticale muis voor de meeste mensen is de Anker AK-UBA draadloze verticale muis (bekijk bij Amazon). Het is een betaalbare en comfortabele ergonomische muis met knoppen om de gevoeligheid te regelen, draadloze connectiviteit met de USB-ontvanger en een lange batterijduur. Als een bekabelde optie houden we ook van Anker's Ergonomic Optical USB Wired Vertical Mouse (bekijk bij Amazon). Het heeft een vergelijkbare vorm als het draadloze model, maar wordt geleverd met een kabel van anderhalve meter lang en vereist geen batterijen.

Over onze vertrouwde experts

David Dean heeft zijn eigen reistechnologiesite-TooManyAdapters.com en zijn eigen reisblog-WhatsDaveDoing.com. Zijn werk is ook verschenen in de New York Times, Chicago Tribune en andere belangrijke publicaties.

FAQ

    Wat zijn de voordelen van een verticale muis?

    De grootste voordelen van het gebruik van een verticale muis zijn dat je je pols niet onder druk houdt en de zenuwen in je onderarm samendrukt, wat beide kan helpen de symptomen van CTS en tendinitis te verlichten.

    Wat betekent het om "ergonomisch" te zijn?

    Bijna alles dat voor kantoorgebruik is ontworpen, heeft het woord 'ergonomisch'. Ergonomie betekent simpelweg dat de taak is ontworpen met de werknemer in gedachten en niet andersom in een poging om efficiëntie, gezondheid en comfort te stimuleren. Er is echt geen norm waaraan iets moet voldoen om als "ergonomisch" te worden bestempeld, dus zo ongeveer alles dat de gebruikerservaring comfortabeler kan maken, kan als ergonomisch worden bestempeld.

    Wat is carpaal tunnel syndroom?

    Volgens de Mayo Clinic is het carpa altunnelsyndroom een aandoening die gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in uw hand veroorzaakt. Deze aandoening wordt soms ook mediane zenuwcompressie genoemd en kan het gevolg zijn van verschillende factoren, maar meestal van repetitieve polsbewegingen zoals het gebruik van een muis of typen. Dit wordt nog erger bij het uitvoeren van taken waarbij uw handen lager zijn dan uw polsen. Daarom kan het hebben van een verticale muis zo belangrijk zijn.

Aanbevolen: