IOS 15's focusmodus is veel nuttiger dan je denkt

Inhoudsopgave:

IOS 15's focusmodus is veel nuttiger dan je denkt
IOS 15's focusmodus is veel nuttiger dan je denkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met Focus-modus kun je meldingen en status aanpassen en zelfs wisselen in een aangepast startscherm.
  • Het synchroniseert op al je iOS 15- en macOS Monterey-apparaten.
  • Focusmodus is super krachtig, maar verwarrend om in te stellen.
Image
Image

Met Focus-modus kun je automatisch je startscherm wijzigen wanneer je de deur uitloopt, apps verbergen en meldingen beheren. Dus waarom gebruiken we het niet allemaal?

Focusmodus is waarschijnlijk de krachtigste nieuwe functie in iOS 15 en macOS Monterey, maar het is niet aangeslagen omdat het zowel moeilijk uit te leggen als verwarrend is om in te stellen. Op zijn eenvoudigst is de Focus-modus een manier om aangepaste Do Not Disturb-modi te maken, maar zoals we vandaag zullen zien, gaat het veel verder dan dat. En net als Niet storen verandert het de manier waarop je je iPhone, iPad of Mac gebruikt.

"Mijn favoriete Focus-modus op dit moment is mijn Kids-modus, die ik gebruik wanneer mijn kinderen mijn telefoon willen lenen. In deze modus heb ik mijn pagina's aangepast om alleen kindvriendelijke entertainment-apps zoals Netflix, Youtube, en soortgelijke apps. Alle werkgerelateerde of gevoelige apps zijn verborgen, zodat mijn kinderen ze niet per ongeluk gebruiken ", vertelde bedrijfseigenaar en iPhone Focus Mode-fan Sherry Morgan aan Lifewire via e-mail.

Geconcentreerd

Om te zien wat focusmodi kunnen doen, laten we eens kijken naar enkele voorbeelden. We beginnen met een die echt de grenzen verlegt, maar die resulteert in iets dat echt nuttig en tijd- en stressbesparend is. Dit is de Travel Focus Mode van app-ontwikkelaar Matthew Bischoff.

Mijn favoriete productiviteitshack is om de Focus-modus te gebruiken tijdens het werken om alleen meldingen van bepaalde mensen toe te staan.

Als Bischoff per vliegtuig reist, detecteert hun telefoon wanneer ze aankomen bij JFK, LaGuardia of Toronto Pearson. Vervolgens voert het automatisch hun focusmodus uit, die het volgende doet:

  • Staat alleen belangrijke meldingen toe.
  • Schakelt naar een aangepast startscherm
  • Zet hun Apple Watch om naar een aangepaste wijzerplaat met pictogrammen om het weer te zien, stuurt een bericht naar een geliefde en toont vluchtinstapinformatie.

Bischoff's aangepaste startscherm is behoorlijk slim. Het toont widgets, waaronder een klok met de tijd op hun bestemming, het weer (ook in de stad van bestemming), een Zoek mijn-widget die de locatie van de AirTag in hun koffer toont, een Notes-app-widget om hun paspoort en COVID-testdetails te tonen, enz., plus een widget voor de Flighty-app voor het volgen van vluchten.

Dit voorbeeld is geweldig omdat het laat zien dat enkele van de meest geavanceerde functies samenkomen om erg handig te zijn. Bischoff is duidelijk een nerd omdat alleen nerds tijd nodig hebben om zoiets te bouwen, deels voor de uitdaging en deels omdat het een hoop tijd en gedoe bespaart.

Maar er zijn eenvoudigere manieren om het te gebruiken:

"Mijn favoriete productiviteitshack is om tijdens het werk de Focus-modus te gebruiken om alleen meldingen van bepaalde mensen toe te staan. Hierdoor kan ik op de hoogte blijven van belangrijke dingen, maar niet zo op de hoogte dat ik duizelig wordt, " ondernemer Philip Pages vertelde Lifewire via e-mail.

Image
Image

Favoriete focus

Een van de krachtigste toepassingen van de focusmodus is de mogelijkheid om startschermen te verbergen en weer te geven. U kunt bijvoorbeeld een niet-werk-startscherm hebben dat 's avonds wordt ingeschakeld en geen werkgerelateerde apps bevat, zoals e-mail, Slack, enzovoort. Combineer dit met de mogelijkheid van Focus om alleen meldingen van bepaalde mensen toe te staan, en je telefoon wordt een veilige, werkvrije zone. Er is geen kans om iets van de baas te zien tijdens het eten.

Focusmodi kunnen ook worden geactiveerd door app-lanceringen. Als u bijvoorbeeld de Netflix-app op uw iPad opent, kunt u deze een gewone focusmodus voor niet storen instellen, maar ook de schermhelderheid instellen op 75% en verbinding maken met een AirPlay-luidspreker. Deze trucs zijn mogelijk dankzij integratie met Shortcuts. Snelkoppelingen kunnen focusmodi detecteren en activeren.

Ik heb ook een Focus-modus, die wordt geactiveerd wanneer ik het huis verlaat, en een startscherm toont met muziek- en podcast-widgets, de lokale vaccinatiestatus-app, de metro-ticketing-app en een Maps-widget.

Het probleem is dat graven in het gedeelte Focusmodi van de app Instellingen op zijn best verwarrend is, en als je een modus op een andere manier dan op tijd wilt activeren, moet je ook in de automatiseringen van Snelkoppelingen graven. Dat is cool voor ervaren gebruikers - kijk naar het werk van Bischoff - maar maakt het ontoegankelijk voor gewone gebruikers.

Desalniettemin is het de moeite waard om erin te graven. Begin langzaam en ga vanaf daar.

Correctie 13-7-2022 - Bijgewerkte voornaamwoorden van Matthew Bischoff in alinea's 5, 6 en 7.

Aanbevolen: