Gaming Giant Bandai Namco geeft toe te hacken

Gaming Giant Bandai Namco geeft toe te hacken
Gaming Giant Bandai Namco geeft toe te hacken
Anonim

De officiële bekende uitgever van videogames Bandai Namco heeft toegegeven te zijn gehackt en stelt dat sommige klantgegevens mogelijk ook zijn aangetast.

Datalekken zijn tegenwoordig een ongelukkige en constante gebeurtenis geworden, tot het punt dat zelfs grote videogamebedrijven niet immuun zijn. Bandai Namco, de uitgever achter From Software's Elden Ring, heeft dit toegegeven in een verklaring waarin hij een recente hack uitlegt.

Image
Image

De inbreuk vond plaats op 3 juli, waarbij een derde partij (niet-geïdentificeerd) toegang kreeg tot verschillende interne systemen van het bedrijf, met name in "Aziatische regio's (exclusief Japan)." Gedurende die tijd is het mogelijk dat klantinformatie met betrekking tot de "Toys and Hobby Business" ook gecompromitteerd was. Nadat de inbreuk was bevestigd, sloot Bandai Namco de getroffen servers af in een poging het bereik van de aanvallers te beperken.

Image
Image

Buiten dat heeft Bandai Namco niet veel meer details onthuld. Welke "Aziatische regio's" werden getroffen, welke informatie van klanten mogelijk is gelekt en wat die informatie zou kunnen zijn, moet nog worden uitgelegd. Afgaande op de eigen beschrijving van het bedrijf van zijn 'Toys and Hobby'-tak, kan dit van invloed zijn op klanten die eerder speelgoed, kaarten, eten, kleding, modellen en meer hebben gekocht. Hoewel videogames niet op de lijst lijken te staan.

Van zijn kant zegt Bandai Namco dat het de zaak zal blijven onderzoeken en meer nieuws (en details met degenen die mogelijk getroffen zijn) zal delen naarmate deze zich ontwikkelt. Het bedrijf is ook van plan de hulp in te roepen van andere externe krachten om de veiligheid te vergroten en te voorkomen dat zoiets opnieuw gebeurt.

Aanbevolen: