De beste dvd-recorders van 2022

Inhoudsopgave:

De beste dvd-recorders van 2022
De beste dvd-recorders van 2022
Anonim

DVD-recorders zijn een alternatief voor de videorecorder. Bekijk enkele actuele suggesties voor dvd-recorders en combinaties van dvd-recorders/harde schijven.

Veel fabrikanten maken geen nieuwe dvd-recorders meer voor de Amerikaanse markt. Sommigen die dat nog steeds doen, verkopen dezelfde modellen die ze twee of meer jaar geleden introduceerden. Sommige van de volgende apparaten zijn mogelijk officieel niet meer leverbaar, maar zijn mogelijk nog steeds verkrijgbaar bij lokale winkels of bij externe bronnen, zoals eBay.

Hoewel de meeste fabrikanten van consumentenelektronica de dvd-recorders hebben verlaten, draagt Magnavox niet alleen nog steeds de fakkel, maar heeft het ook enkele innovatieve functies uitgebracht op zijn 2015/16-modellen.

De MDR-867H/MDR868H zijn DVD/Hard Drive-recorders met 2-tuners, waarmee twee kanalen tegelijk kunnen worden opgenomen (één op de harde schijf en één op dvd), de mogelijkheid om één kanaal op te nemen en tegelijkertijd naar een livezender kijken. Er is echter een addertje onder het gras - de ingebouwde tuners zullen alleen over-the-air digitale en HD TV-uitzendingen ontvangen - het is niet compatibel met kabel of satelliet. Het omvat geen analoge tv-signaalontvangst.

Aan de andere kant kunt u high-definition programma's opnemen op de harde schijf (dvd-opnamen zijn in standaarddefinitie). U kunt niet-kopieerbeveiligde opnamen van de harde schijf naar dvd kopiëren (HD-opnamen worden op dvd geconverteerd naar SD).

Als de ingebouwde opslagcapaciteit van 1 TB (867H) of 2TB (868H) op de harde schijf niet voldoende is, kunt u beide eenheden uitbreiden via een compatibele USB-harde schijf. Magnavox stelt de Seagate Expansion en Backup Plus-serie voor en de My Passport- en My Book-serie van Western Digital.

Een andere innovatieve functie is de opname van zowel Ethernet- als Wi-Fi-connectiviteit.

Consumenten kunnen live tv kijken die wordt ontvangen door de tuners van de MDR867H/868H of opnames op de harde schijf, en zelfs tot 3 opgenomen programma's downloaden van de harde schijf naar compatibele smartphones en tablets met behulp van een draadloos thuisnetwerk en een gratis downloadbare app.

Ondanks de netwerkconnectiviteit biedt de MDR868H echter geen inhoud voor internetstreaming, zoals Netflix.

De MDR868H kan (DVD-R/-RW, CD, CD-R/-RW) schijven opnemen en afspelen.

Thuisbioscoopconnectiviteit omvat HDMI- en digitale optische audio-uitgangen en een set composiet video/analoge audio-uitgangen voor aansluiting op oudere tv's.

Voor analoge opnamen biedt de MDR868H twee sets composiet video-ingangen, gecombineerd met analoge stereo RCA-ingangen (een set op het voorpaneel/een set op het achterpaneel) en een S-video-ingang op het voorpaneel (zeer zeldzaam tegenwoordig).

Beste budget: Toshiba DR430 dvd-recorder met HDMI-uitgang

Image
Image

Hier is een goedkope dvd-recorder met handige functies. De Toshiba DR430 biedt opnamen in DVD-R/-RW en +R/+RW-formaat met Auto Finalization, een DV-ingang op het frontpaneel voor het aansluiten van HDMI-uitgangen van digitale camcorders met 1080p opschaling. De DR430 kan ook mp3-cd's afspelen, evenals standaard audio-cd's. De DR-430 heeft echter geen ingebouwde melodie, dus het is noodzakelijk om een externe kabel- of satellietdecoder te gebruiken om televisieprogramma's op te nemen. Als u geabonneerd bent op kabel of satelliet, een box gebruikt en een HDTV hebt om toegang te krijgen tot de 1080p-opschalingsvideo-uitvoercapaciteit van de 430, kan deze dvd-recorder een goede match zijn voor uw entertainmentopstelling.

Beste instapniveau: Panasonic DMR-EZ28K dvd-recorder met ATSC-tuner

Image
Image

De Panasonic DMR-EZ28K is een uitstekende dvd-recorder op instapniveau met een ATSC-tuner. Dit maakt de ontvangst en opname van over-the-air digitale tv-signalen mogelijk, die met ingang van 12 juni 2009 de analoge signalen hebben vervangen. Naast een ATSC-tuner bevat de DMR-EZ28K ook andere geweldige functies, zoals compatibiliteit met de meeste dvd-spelers. opnameformaten, een DV-ingang voor het opnemen van digitale camcorders en 1080p-opschaling via HDMI-uitgang. Een andere bonus is de verbeterde afspeelkwaliteit van Panasonic op schijven die zijn opgenomen met de vier uur durende LP-modus. Wanneer u de weergave in LP-modus vergelijkt op Panasonic dvd-recorders en de meeste andere merken, kunt u het verschil zien.

Deze dvd-recorder is officieel niet meer leverbaar, maar is mogelijk nog steeds verkrijgbaar via verkooppunten of derden.

Runner-Up, beste instapniveau: Panasonic DMR-EA18K dvd-recorder

Image
Image

De Panasonic DMR-EA18K is een instapmodel dvd-recorder die een externe tuner nodig heeft, zoals een kabelbox, satellietbox of DTV-converterbox, om televisieprogramma's te ontvangen en op te nemen. De DMR-EA18K is echter wel compatibel met de meeste dvd-opnameformaten, een DV-ingang voor het opnemen van digitale camcorders, USB en SD-kaartsleuf voor het afspelen van digitale stilstaande beelden, beide progressive scan component video-uitgangen en 1080p opschaling via de HDMI-uitgang. Een andere bonus is de verbeterde afspeelkwaliteit van Panasonic op schijven die zijn opgenomen met de vier uur durende LP-modus. De EA18K kan ook Divx-bestanden afspelen. Wanneer u de weergave in LP-modus vergelijkt op Panasonic dvd-recorders en de meeste andere merken, kunt u het verschil zien.

Deze dvd-recorder is officieel niet meer leverbaar, maar is mogelijk nog steeds verkrijgbaar via verkooppunten of derden.

Onze favoriete dvd-recorder is toch wel de Magnavox MDR865H. Dit specifieke model biedt alle functies die u van een topmodel mag verwachten en combineert deze met een geïntegreerde harde schijf van 500 GB.

Over onze vertrouwde experts

Robert Silva begon in 1998 met rapporteren over consumentenelektronica. Sinds 2000 richt hij zich meer op home entertainment en home theater-technologie. Sinds hij elektronica studeerde op de middelbare school, is hij een fervent elektronica- en audiofiele hobbyist.

FAQ

    Kan ik meer dan één film op een dvd zetten?

    Hoewel dit grotendeels afhangt van de grootte van het filmbestand dat u brandt, kunt u in sommige gevallen wel 5 films op een enkele dvd-r plaatsen. Het is echter belangrijk op te merken dat wanneer u een dvd brandt, u alleen het MKV-bestand krijgt en niet de extra bonusinhoud, ondertitels of commentaartracks. Het is mogelijk om deze functies op te nemen bij het branden van een dvd, maar alles wat u toevoegt, neemt ruimte in beslag die mogelijk voor meer filmbestanden kan worden gebruikt.

    Op welke dvd-indelingen kan ik opnemen?

    Er zijn een aantal opneembare dvd-formaten die allemaal iets van elkaar verschillen. De 2 meest voorkomende formaten zijn dvd-r en dvd-rw, met als belangrijkste verschillen dat dvd-rw kan worden gewist en opnieuw kan worden geschreven, terwijl dvd-r slechts één keer kan worden geschreven en afgesloten.

    Wat is het verschil tussen een dvd en Blu-Ray?

    Het grootste verschil tussen deze 2 formaten is opslagruimte. Een standaard-dvd kan ongeveer 4,7 GB aan gegevens bevatten, vergelijk dat met maar liefst 50 GB aan ruimte op Blu-Ray. De extra ruimte betekent dat Blu-Rays beelden met een hogere resolutie kan opnemen, tot 1080p in tegenstelling tot dvd's die doorgaans 480p ondersteunen.

Price - Vreemd genoeg is dit redelijk gedateerde stukje technologie vaak schandalig duur op online marktplaatsen. Dit komt door hun afnemende relevantie. U kunt echter nog steeds redelijke deals vinden, dus zorg ervoor dat u de prijzen vergelijkt voordat u koopt, als u zich zorgen maakt over het budget.

Design - Aangezien dvd-recorders op hun retour zijn, zijn hun ontwerpen niet bepaald een prioriteit geweest voor fabrikanten. Als zodanig zijn ze meestal onhandiger dan de nieuwere technologie die er is. Toch zijn de meeste slank genoeg om in een la op te bergen totdat je hem nodig hebt.

Extra functies - In hun meest elementaire vorm kunnen dvd-recorders een videorecorder vervangen, maar nieuwere modellen hebben verschillende handige functies die duidelijke voordelen bieden. Sommige hebben bijvoorbeeld meerdere tuners, waarmee u meerdere kanalen tegelijk kunt opnemen (één op de dvd en één op de harde schijf). Andere dvd-recorders hebben Ethernet- en Wi-Fi-connectiviteit, maar het is belangrijk op te merken dat dit niet betekent dat ze streaming-inhoud zoals Netflix kunnen ondersteunen.

Aanbevolen: