Hoe veiligheidscontrole op iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe veiligheidscontrole op iPhone te gebruiken
Hoe veiligheidscontrole op iPhone te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen > Privacy > Veiligheidscontrole > Noodresetom alle toegang tot privé-info en locatie in te trekken.
  • Open Instellingen > Privacy > Veiligheidscontrole > Delen beheren & Access om een audit uit te voeren en te beslissen welke gebruikers en apps toegang hebben.
  • Veiligheidscontrole vereist iOS 16.

Dit artikel legt uit hoe je de functie Veiligheidscontrole op je iPhone gebruikt, inclusief hoe je een noodreset activeert als je op het punt staat te ontsnappen aan een gevaarlijke situatie. Veiligheidscontrole is niet beschikbaar in iOS 15 en ouder. Als je telefoon geen Veiligheidscontrole heeft, kun je locatieservices handmatig uitschakelen.

Een noodreset uitvoeren met veiligheidscontrole

Emergency Reset is een optie binnen Safety Check waarmee u onmiddellijk alle toegang tot uw persoonlijke informatie die u eerder aan apps en andere mensen hebt verstrekt, kunt resetten. Het vertelt niemand dat je bent gestopt met delen met hen. Het dwingt je ook om je Apple ID-wachtwoord te wijzigen, voor het geval iemand anders die informatie heeft kunnen bemachtigen.

Tijdens het gebruik van Veiligheidscontrole kun je op elk moment op Snel afsluiten rechtsboven in het scherm tikken om onmiddellijk terug te keren naar het bureaublad.

Hier leest u hoe u een noodreset uitvoert met veiligheidscontrole:

  1. Open Instellingen en scroll naar beneden.
  2. Tik op Privacy en beveiliging.
  3. Scroll naar beneden en tik op Veiligheidscontrole.

    Image
    Image
  4. Tik op Noodherstel.

  5. Authenticeer met Touch ID of uw PIN.
  6. Tik op Start noodreset.

    Image
    Image
  7. Tik op Mensen en apps resetten.
  8. Tik op Reset en volg de aanwijzingen op het scherm om uw Apple ID-wachtwoord te wijzigen, de accountbeveiliging te controleren en noodcontacten toe te voegen of te verwijderen.

    Image
    Image
  9. Alle toegang tot uw persoonlijke gegevens wordt onmiddellijk ingetrokken. U kunt dan uw Apple ID en wachtwoord wijzigen en de beveiliging van uw account controleren.

Hoe veiligheidscontrole op iPhone te gebruiken

Waar Emergency Reset is ontworpen om u te helpen onmiddellijk de toegang tot uw gegevens af te sluiten als u zich in gevaar bevindt, kan Safety Check u ook helpen uw privacy-instellingen zorgvuldig te controleren, of u zich nu in een slechte situatie bevindt of gewoon wilt om controle te krijgen over uw persoonlijke informatie.

Als u de toegang tot uw informatie wilt aanpassen met Veiligheidscontrole, kunt u de functie Delen en toegang beheren gebruiken:

  1. Open Instellingen en tik op Privacy en beveiliging.
  2. Tik op Veiligheidscontrole.

    Image
    Image
  3. Tik op Delen en toegang beheren.
  4. Authenticeer met Touch ID of uw PIN.
  5. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm om te selecteren met wie u uw locatie en informatie wilt delen, met welke apps u uw locatiegegevens wilt hebben en bekijk uw andere privacy- en beveiligingsinstellingen.

Wat is veiligheidscontrole?

Apple beschrijft Safety Check als een hulpmiddel voor gebruikers die proberen te ontsnappen aan misbruikrelaties, en het is ook nuttig voor iedereen die controle wil over wie toegang heeft tot hun privé- en locatiegegevens. Safety Check bevat twee primaire tools: Emergency Reset en Manage Sharing & Access.

Als je ooit je locatie op iPhone of iPad hebt gedeeld, ontzegt de functie Noodherstel de toegang tot je gegevens voor iedereen met wie je deze hebt gedeeld. Het stelt ook de toegang opnieuw in die is verleend aan elke app waaraan u het in het verleden hebt verstrekt, logt u uit bij iCloud op elk ander apparaat dan het apparaat dat u momenteel in uw hand heeft, en vraagt u om een nieuwe Apple ID en wachtwoord aan te maken voor het geval dat je hebt die in het verleden met mensen gedeeld. Deze functie is voornamelijk bedoeld om slachtoffers van huiselijk geweld te helpen, te voorkomen dat hun partners hun telefoon gebruiken om te volgen of lastig te vallen, of om het voor het slachtoffer moeilijker te maken om hulp te krijgen.

De functie Delen en toegang beheren biedt nauwkeurige controle over de mensen en apps die toegang hebben tot uw gegevens. In plaats van onmiddellijk iets in te trekken, kunt u de mensen met wie u uw informatie en locatie hebt gedeeld en de apps met toegang tot die gegevens controleren. Deze tool kan handig zijn voor gebruikers die proberen te ontsnappen aan misbruiksituaties, maar het is ook een nuttige controle voor iedereen die op de hoogte wil blijven van hun privacy en veiligheid.

Bottom Line

Als je Veiligheidscontrole gebruikt om de toegang tot je locatiegegevens in te trekken, worden de mensen van wie je de toegang intrekt, niet op de hoogte gebracht. Als iemand die gegevens echter heeft gebruikt om u te volgen, zullen ze uiteindelijk merken dat hun toegang is ingetrokken.

Voorkomt de veiligheidscontrole dat anderen uw berichten kunnen zien?

Veiligheidscontrole helpt je om uit te loggen bij iCloud op elk ander apparaat dan de telefoon die je momenteel gebruikt, waardoor niemand anders iets kan zien dat in je iCloud is opgeslagen, en je wordt gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. Het voorkomt ook dat iemand toegang heeft tot Berichten of FaceTime met uw account op een ander apparaat dan het apparaat dat u momenteel gebruikt, dus ook daar kan niemand uw berichten of activiteit zien.

FAQ

    Hoe stop ik met het delen van mijn locatie op een iPhone?

    Als u wilt stoppen met het delen van uw locatie op een iPhone, gaat u naar Instellingen > uw naam > Vind mijnen tik vervolgens op de schuifregelaar om deze van groen naar wit te veranderen. Als u het delen van locaties voor alle apps en services wilt uitschakelen, gaat u naar Settings > Privacy > Location Services en uitschakelen Locatievoorzieningen

    Hoe stop ik met het delen van mijn locatie op een iPhone zonder dat ze het weten?

    Als je tijdelijk niet wilt dat iemand je locatie weet, zet je iPhone dan in de vliegtuigmodus. Of open Find My, tik op de naam van de persoon en tik op Stop Sharing My Location Een andere optie: gebruik een andere iPhone of iPad om uw locatie in te stellen, en zet het delen van locaties uit op je hoofdapparaat.

    Geeft de iPhone een melding wanneer je stopt met het delen van je locatie?

    Nee. Als je Find My gaat, op de naam van de persoon tikt en op Stop Sharing My Location tikt, krijgen ze geen melding. Ze zullen je naam echter niet meer in hun vriendenlijst zien, wat een tip kan zijn dat je je locatie niet meer met hen deelt.

Aanbevolen: