Een persoonlijk weerstation instellen

Inhoudsopgave:

Een persoonlijk weerstation instellen
Een persoonlijk weerstation instellen
Anonim

Wat te weten

  • Monteer weerstation: u moet mogelijk instrumenten aansluiten, een batterij plaatsen en deze koppelen met het basisstation.
  • Het weerstation moet zo ver mogelijk verwijderd zijn van gebouwen, bomen en andere obstakels en minstens anderhalve meter boven de grond.
  • Plaats de console of het basisstation in uw huis, maar dicht bij het weerstation.

Dit artikel legt uit hoe je een persoonlijk weerstation instelt.

Hoe stel ik een persoonlijk weerstation in?

Persoonlijke weerstations bevatten veel wetenschappelijke instrumenten, maar je hoeft geen meteoroloog te zijn om er een te installeren. Ze zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, dus het installatieproces voor een typisch weerstation voor thuis is relatief eenvoudig.

Sommige weerstations vereisen wat lichte montage, maar veel van hen zijn direct uit de doos klaar voor gebruik. Daarna is het een kwestie van een goede plek vinden om het weerstation te plaatsen en het vervolgens op een paal of paal te monteren. Sommige weerstations voor thuis moeten ook worden gekoppeld aan of verbonden met het basisstation binnenshuis. Mogelijk moet u een app op uw telefoon installeren.

Zo stel je een persoonlijk weerstation in:

  1. Monteer indien nodig uw sensoreenheid of afzonderlijke sensoren.

    Image
    Image

    Volg de instructies die bij uw weerstation zijn geleverd. Mogelijk moet u sensoren aansluiten, een batterij plaatsen, de sensoren inschakelen of de sensoren koppelen aan een basisstation.

  2. Zoek een site voor je weerstation.

    Image
    Image
  3. Installeer je weerstation op de gekozen locatie.

    Image
    Image
  4. Sluit je console, basisstation of synchronisatiemodule aan en zet ze aan.

    Image
    Image
  5. Controleer of het basisstation en de sensoreenheid of afzonderlijke sensoren dicht genoeg bij elkaar zijn om te communiceren door de displayconsole van het weerstation of de aangesloten app te controleren.

    Image
    Image

    Als je weerstation gegevens naar internet verzendt, moet het basisstation ook dicht genoeg bij je router zijn om verbinding te maken via ethernet of wifi.

Waar plaats je een weerstation voor thuis?

Het belangrijkste onderdeel van het opzetten van een persoonlijk weerstation is kiezen waar je het wilt installeren. Dit proces staat bekend als "siting" omdat je een site selecteert waar je het weerstation gaat installeren.

Als uw weerstation meerdere afzonderlijke sensoren heeft, kunt u voor elke sensor de ideale installatieplaats kiezen. Als uw weerstation een enkele eenheid heeft die alle sensoren bevat, moet u een plaats selecteren die de meest nauwkeurige metingen van alle sensoren mogelijk maakt.

Hier zijn de meest voorkomende weerstationsensoren met plaatsingsadvies voor elk:

  • Temperatuur: Deze sensor mag nooit in direct zonlicht staan zonder stralingsscherm. Het moet ten minste vijftien meter van het dichtstbijzijnde verharde oppervlak en anderhalve meter boven de grond zijn, of anderhalve meter boven je dak als je weerstation op het dak is gemonteerd.
  • Vochtigheid: plaats vochtigheidssensoren op minstens 15 meter afstand van bomen en watermassa's om foutief hoge meetwaarden te vermijden.
  • Regen: Vermijd plaatsing in de regenschaduw van hekken, gebouwen, bomen en andere obstakels. Plaats uw sensor meer dan anderhalve meter verwijderd van obstakels die groter zijn dan 3 meter.
  • Wind: De ideale positie voor een windmeter is ongeveer 30 voet boven de grond, of minstens zeven voet boven obstakels in de buurt, zoals bomen en gebouwen. Als dat niet mogelijk is, plaats hem dan zo ver mogelijk uit de buurt van obstakels.

Wat is de beste locatie voor een weerstation voor thuis?

De ideale locatie voor een weerstation voor thuis is in het midden van een groot veld, zonder obstakels in de buurt, en gemonteerd op een paal van minstens twee meter hoog. Voor de meeste mensen is dat geen optie.

Hier zijn enkele goede plaatsen om een weerstation voor thuis te monteren:

  • Vlaggenmast
  • Vrijstaande paal of paal zo ver mogelijk uit de buurt van obstakels in de buurt, minstens anderhalve meter boven de grond
  • Op een dak (minimaal vijf tot zeven voet erboven)
  • Een buitenmuur van een huis of ander gebouw, met behulp van een montagearm die de sensoreenheid boven de daklijn plaatst
  • Hek

Hoeveel kost het om een weerstation op te zetten?

De twee meest aanzienlijke kosten van het opzetten van een weerstation zijn het weerstation en het bevestigingsmateriaal. Als je ervoor kiest om je weerstation te monteren op een hek of vlaggenmast die je al hebt, dan kost het alleen het weerstation. Mogelijk moet u wat bevestigingsmateriaal aanschaffen, of het weerstation wordt mogelijk geleverd met alle benodigde bevestigingsmateriaal.

Thuisweerstations kosten doorgaans tussen de $50 en $500. Complete weerstations, inclusief alle standaardsensoren, beginnen rond de $ 100. De kosten van montagemateriaal variëren van een paar dollar als je alleen eenvoudige items zoals lagbouten en klemmen hoeft te kopen tot honderden dollars als je een paal moet kopen en installeren. Montagearmen voor het installeren van een weerstation op een hek of de zijkant van uw huis kunnen $ 20 of meer dan $ 200 kosten.

Hoe werken persoonlijke weerstations?

Persoonlijke weerstations bevatten verschillende wetenschappelijke instrumenten. Elk instrument meet een bepaald aspect van het weer, zoals de temperatuur, windsnelheid en -richting en neerslag. Die informatie wordt allemaal draadloos verzonden naar een console, basisstation of synchronisatiemodule in uw huis. In de meeste gevallen bevat de console of het basisstation een display waarop u kunt kijken om de huidige weersomstandigheden te zien.

Sommige weerstations sturen ook gegevens naar internet, zodat je de meetwaarden van elk instrument kunt bekijken in een app op je telefoon of op een website. Sommige van deze met internet verbonden weerstations kunnen ook gegevens bijdragen aan crowdsourced-platforms zoals Weather Underground om de voorspellingen voor iedereen te verbeteren.

Naast het verstrekken van informatie over de huidige weersomstandigheden, voorspellen sommige persoonlijke weerstations ook het weer voor uw specifieke locatie. Sommige basisweerstations geven aan of het weer naar verwachting hetzelfde blijft of verandert op basis van huidige en historische omstandigheden. Anderen geven basisomstandigheden aan, bijvoorbeeld of het binnen de komende 24 uur zonnig, bewolkt of regenachtig wordt.

Sommige meer geavanceerde persoonlijke weerstations gebruiken uw lokale gegevens, samen met gegevens van de National Weather Service en eigen algoritmen, om een volledige weersvoorspelling te geven. In sommige gevallen kunnen deze aangepaste voorspellingen zelfs nauwkeuriger zijn dan weer-apps die doorgaans niet zijn afgestemd op uw exacte locatie.

FAQ

    Hoe stel ik een persoonlijk weerstation in voor Rachio?

    Installeer eerst je weerstation en registreer je bij het PWSWeather-netwerk. Selecteer in de Rachio-app More > Controller Settings > Weather Intelligence > Weather Gegevensbron > schakel Gebruik persoonlijk weerstation (PWS) > in en kies uw weerstation uit de lijst. Als uw weerstation niet verschijnt, wacht dan een paar dagen totdat het station is geverifieerd; Rachio meldt dat dit proces tot 16 dagen kan duren.

    Hoe stel ik een persoonlijk weerstation in op Weather Underground?

    Na het installeren van je weerstation, log je in of maak je een account aan bij Weather Underground als je geen lid bent. Ga naar Sensornetwerk > Een weerstation aansluiten > Persoonlijk weerstation om uw adres en weerstation toe te voegen details. Zodra u de registratie voltooit, zal Weather Underground een stations-ID toewijzen; voeg deze ID toe aan de app van uw specifieke weerstation om het delen van gegevens mogelijk te maken.

Aanbevolen: