TikTok om gebruikers geavanceerde controle te geven over de 'For You'-pagina

TikTok om gebruikers geavanceerde controle te geven over de 'For You'-pagina
TikTok om gebruikers geavanceerde controle te geven over de 'For You'-pagina
Anonim

TikTok's 'For You'-pagina is in wezen het startscherm van de sociale-mediasite, waarbij de pagina van elke gebruiker een constante stroom van gepersonaliseerde video-aanbevelingen ontvangt.

Maar wat als je de video's die je worden aanbevolen via het alwetende en alziende algoritme niet leuk vindt? De socialemediagigant heeft zojuist een grote wijziging in het startscherm doorgevoerd die door gebruikers gegenereerde moderatie mogelijk maakt om dit probleem op te lossen.

Image
Image

Zo werkt het. Je kunt in de app aangeven welke woorden of hashtags je niet wilt zien in video-aanbevelingen. De service filtert automatisch alle video's met deze onderwerpen, waardoor de aanpassing aanzienlijk kan toenemen.

TikTok geeft enkele voorbeelden van wanneer deze tool nuttig zou kunnen zijn, zoals bij het afronden van een doe-het-zelf-renovatieproject en het willen minimaliseren van gerelateerde video-aanbevelingen. Het zou ook nuttig moeten zijn om aanstootgevende hashtags te beperken.

Dat platform zal ook enkele nieuwe moderatie- en filtertools uitrollen. Ten eerste zijn er inhoudsniveaus, waarmee video's worden verwijderd op basis van 'thematische volwassenheid' om volwassen inhoud van jonge gebruikers te behouden.

Vervolgens brengt TikTok een op AI gebaseerd identificatiefilter uit dat potentieel problematische video's beperkt, zoals video's die verband houden met diëten en depressies. Deze video's verschijnen nog steeds op je startscherm, maar niet in bulk, waardoor gebruikers worden beschermd tegen overbelasting van gevoelige inhoud.

Deze functies worden binnenkort gelanceerd voor geregistreerde TikTok-gebruikers, maar het bedrijf zegt dat het "weken" zal duren voordat iedereen er toegang toe heeft.

Aanbevolen: