Automatische transcriptie maakt voicemails veel minder irritant

Inhoudsopgave:

Automatische transcriptie maakt voicemails veel minder irritant
Automatische transcriptie maakt voicemails veel minder irritant
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spraakberichten zijn een inefficiënt communicatiemedium, hoe dan ook voor de luisteraar.
  • Scusi transcribeert iMessage-voicemails op de Mac
  • Zelfs de ontwikkelaar van Scusi heeft een hekel aan spraakberichten.

Image
Image

Ben je het zat om naar onstuimige spraakberichten te luisteren? Met een nieuwe iMessage-app kun je ze snel transcriberen.

Scusi, van iOS- en Mac-app-ontwikkelaar Jordi Bruin, laat je elk audiobericht in de iMessage-app van de Mac transcriberen door het te slepen. Dit is vergelijkbaar met de transcriptiefunctie die onlangs aan WhatsApp is toegevoegd, maar is mogelijk interessanter voor mensen in de VS omdat iMessage daar veel populairder is. Scusi maakt gebruik van de ingebouwde toegankelijkheidstools in de Mac en laat zien hoe ontwikkelaars eenvoudig functies kunnen toevoegen aan ingebouwde Mac-apps - iets dat bijna onmogelijk is op de iPhone en iPad (hoewel, als je alleen een iPhone hebt, er een soort van een tijdelijke oplossing).

"Apple's spraakherkenning-API's maken het supereenvoudig om elke vorm van spraak naar tekst uit te voeren. Het lastigste is om het audiobestand te vinden dat aan het spraakbericht is gekoppeld, maar als je dat eenmaal hebt, is het heel gemakkelijk te krijgen betrouwbare transcripties, "vertelde Scusi-ontwikkelaar Jordi Bruin via e-mail aan Lifewire.

Never Ending Story

Spraakberichten worden alleen maar populairder. Als je nog geen berichten-inbox vol berichten hebt die je moet beluisteren om het onderwerp te weten te komen, dan ben je een van de gelukkigen.

Voor de afzender is het gemakkelijk om het bezwaar te zien, omdat je niet hoeft te typen. Je drukt gewoon op een knop en praat. En omdat je praat, ben je waarschijnlijk lang niet zo gefocust als wanneer je die woorden in een tekstvak zou moeten typen.

Het lastigste is om het audiobestand te vinden dat aan het spraakbericht is gekoppeld.

Voor de persoon die het bericht ontvangt, zijn er twee mogelijkheden. Ofwel het is een bericht van een geliefde of een goede vriend, en je luistert graag naar hen chit-chat en komt nooit ter zake. Of je haat het om dezelfde redenen.

"Ik haat het om [spraakberichten] te ontvangen omdat ik ze vaak niet ter plekke kan beluisteren, en dan vergeet ik ze. Transcriberen zou zo leuk zijn ", schreef Scusi mede-ontwikkelaar Hidde van der Ploeg op Twitter kort voor het maken van Scusi met Bruin.

Image
Image

Er is waarschijnlijk niets efficiënter in termen van communicatiebandbreedte dan een echt gesprek met iemand hebben. Je kunt reageren, problemen oplossen en alle dingen doen die we als soort al millennia doen. In plaats van dagenlang heen en weer te e-mailen of te whatsappen, is vijf minuten bellen veel, veel beter.

Maar spraakberichten zijn het tegenovergestelde. Ze zijn misschien wel een van de minst efficiënte manieren om te communiceren. Laten we bijvoorbeeld teruggaan naar de slechte oude tijd van het achterlaten van voicemails op de antwoordapparaten van mensen. Weet je nog hoe mensen hun telefoonnummer of andere essentiële details pas aan het einde van een bericht zouden achterlaten? Als je het gemist hebt, moest je het hele ding nog een keer beluisteren en hopen dat je het de tweede keer snapte.

Gebruiksgemak

Bruin's Scusi wordt geleverd als een aparte app voor je Mac, maar als je hem start, zie je alleen een nieuw pictogram in de menubalk. Maar wanneer u een audiofragment uit een gespreksreeks begint te slepen, verschijnt er een klein venster waarin u het fragment kunt neerzetten.

Vervolgens transcribeert het het met behulp van de ingebouwde spraak-naar-tekst-engine van de Mac, die goed tot geweldig werk kan doen, afhankelijk van de kwaliteit van de audioclip. Tijdens het testen heb ik ontdekt dat deze engine verrassend goed is, en een voordeel van de ingebouwde engine is dat het allemaal op je apparaat gebeurt, niet ergens op een server.

Zelfs als je graag naar eindeloze spraakberichten luistert, is transcriptie handig. Het maakt het gemakkelijk om dat telefoonnummer of adres te vinden of om een lang bericht te bekijken voordat je luistert, gewoon om erachter te komen waar het over gaat.

Helaas is Scusi momenteel alleen voor Mac beschikbaar. Je kunt de app gratis krijgen via Bruin's Gumroad-winkelpagina, hoewel het in de toekomst mogelijk naar de Mac App Store komt.

"We zijn begonnen met Gumroad omdat het een zeer snelle feedbacklus tussen klanten en ontwikkelaars mogelijk maakt", zegt Bruin. “En omdat we rechtstreeks contact kunnen opnemen met de mensen die Scusi hebben gedownload, is het voor ons gemakkelijker om erachter te komen wat werkt en wat niet. We willen het ook indienen bij de Mac App Store, maar sinds we Scusi in de afgelopen twee weken hebben gebouwd, wilden we de zaken voorlopig in beweging houden.”

Voor iOS is er niets, wat jammer is, aangezien de meeste van je berichten waarschijnlijk op je telefoon worden gedaan. Het is mogelijk om een snelkoppeling te maken die dit voor u doet, maar het kan lastig zijn om het audiobestand erin te krijgen. Maar aangezien transcriptie een basisfunctie wordt in meer berichten-apps, zoals de eerder genoemde functie van WhatsApp, kunnen we hopen dat Apple het snel toevoegt en misschien zelfs automatisch maakt. Dan is voicemail eindelijk officieel niet-irritant.

Aanbevolen: