Roku Streaming Stick Review: prioriteit geven aan draagbaarheid boven prestaties

Inhoudsopgave:

Roku Streaming Stick Review: prioriteit geven aan draagbaarheid boven prestaties
Roku Streaming Stick Review: prioriteit geven aan draagbaarheid boven prestaties
Anonim

Bottom Line

De Roku Streaming Stick heeft een behoorlijke dosis pit in een klein pakket, maar je kunt prestaties inruilen voor draagbaarheid met dit streamingapparaat.

Roku Streaming Stick

Image
Image

We hebben de Roku Streaming Stick gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In een wereld die steeds draadlozer wordt, waarom zou u niet overwegen de stekker uit uw kabelaanbieder te trekken? Er zijn streaming-apparaten die al je zorgen kunnen wegnemen over het missen van de shows, films en andere media waar je van houdt.

Maar als het erop aankomt om te kiezen welke het beste bij je past, moet je eerst nadenken over het type streamingapparaat dat je wilt. Ze zijn er in verschillende maten, maar zijn over het algemeen nog steeds kleiner dan uw gemiddelde kabeldoos. Als je de (bijna) draadloze en minimalistische route wilt gaan, is de Roku Streaming Stick misschien iets voor jou.

We hebben onderzocht hoe gemakkelijk dit kleine apparaat te gebruiken is en wat voor prestatievermogen het biedt.

Image
Image

Design: uit het oog, maar niet uit het hart

Groter is niet per se beter, en de Roku Streaming Stick verdedigt dat.

De stick, die zwart en rechthoekig van vorm is, ziet eruit als een langere USB-stick. Met afmetingen van 0,5 x 3,3 x 0,8 inch is hij klein en onopvallend genoeg om in je zak te stoppen of in te pakken voor je volgende vakantie, tenzij je nog meer probeert los te koppelen.

De draagbaarheid van het apparaat wordt onderstreept door het minimale aantal kabels dat nodig is om het apparaat te laten werken. Behalve het USB-netsnoer en de adapter, heb je weinig extra spullen om je zorgen over te maken of je zorgen te maken dat je het vergeet.

Als je grotendeels snoerloos en minimalistisch wilt gaan, kan de Roku Streaming Stick bij de rekening passen.

De grootte van de stick en het ontwerp zijn ook geweldig als je geïnteresseerd bent in het stroomlijnen van je entertainmentlay-out. Als je al veel andere apparaten en snoeren rond je tv hebt en het niet nog ingewikkelder wilt maken met omvangrijke apparatuur en snoeren, dan lost deze streamingstick dat op.

Het nadeel van die plaatsing is natuurlijk het potentieel voor een trage verbinding tussen het apparaat en de afstandsbediening, wat we wel hebben ervaren.

We hebben ook gemerkt dat de stick zelf behoorlijk warm wordt wanneer deze is aangesloten. Misschien komt dat omdat we hem hebben getest met een tv die dicht bij een muur staat, maar dit is geen probleem dat we hebben opgemerkt met andere streaming-sticks. Het is iets om rekening mee te houden in termen van compatibiliteit met je tv en de ventilatie die je hebt geïnstalleerd.

Naast de streamingstick zelf, krijg je ook een afstandsbediening. Het heeft eenvoudige bediening voor aan / uit, volume en richting. Er zijn ook sneltoetsen naar een aantal aanbevolen apps: Netflix, Hulu, ESPN en Sling.

Maar de afstandsbediening heeft enkele eigenaardigheden. Er zijn volumeknoppen aan de rechterkant van de afstandsbediening, maar geen mute-knop. Er is ook een ronde pijl die eruitziet als een "opnieuw doen"-knop, die gemakkelijk te verwarren is met de terug-knop (een andere pijl bevindt zich bovenaan de afstandsbediening, direct naast de startknop).

Deze ronde pijlknop lijkt nutteloos, behalve om iets terug te spoelen wanneer je iets bekijkt. Maar er is geen gelijkwaardige knop om vooruit te springen, dus het is een beetje scheef.

Dit zijn kleine eigenaardigheden die een beetje verwarrend zijn. Ze nemen niet noodzakelijkerwijs het gemak van de ervaring helemaal weg.

Image
Image

Configuratieproces: relatief snel maar een beetje lang

Het instellen van de Roku Streaming Stick is niet helemaal plug-and-play, wat een beetje contra-intuïtief lijkt gezien de minimale hoeveelheid apparatuur in de doos.

Eerst hebben we de stick aangesloten op de HDMI-poort van onze tv. Daarna hebben we de USB-voedingskabel erin gestoken en die kabel op de voedingsadapter aangesloten.

Nadat we de adapter op een stopcontact hadden aangesloten, hoefden we alleen nog de meegeleverde AAA-batterijen in de afstandsbediening te plaatsen. De afstandsbediening ging aan en een groen lampje begon te knipperen onder het batterijgedeelte aan de linkerkant. Dit was de externe koppeling met onze streaming-stick.

Toen we de tv aanzetten, werd ons gevraagd om verbinding te maken met wifi om ervoor te zorgen dat de nieuwste software-updates automatisch naar het apparaat werden gedownload, wat minder dan een minuut duurde. U weet dat de update aan de gang is wanneer de Roku-logoletters op het scherm beginnen te stuiteren, samen met de handelsmerkstartpiep.

Dit was het moment waarop we onze eerste hapering met de installatie merkten. Het apparaat leek na de update opnieuw op te starten, maar daarna bracht het ons terug naar exact hetzelfde scherm als voorheen. We moesten een tweede keer opnieuw inloggen op het wifi-netwerk en het duurde ongeveer 50 seconden voordat schijnbaar dezelfde software-update opnieuw werd gedownload.

De Roku Streaming Stick is een geweldige oplossing voor kleine ruimtes, maar worstelt met consistentie.

De tweede keer was echter de charme. Nadat de update was geslaagd, werd ons gevraagd een weergavevoorkeur te kiezen. Automatisch detecteren is de standaard, maar u bent vrij om een alternatieve keuze te maken. De volgende stap was de volumetest, waarbij we de afstandsbediening naar de tv moesten richten en ervoor moesten zorgen dat de volumeknoppen werkten.

Vervolgens moesten we het apparaat activeren via de Roku-website. Als je geen account hebt, moet je er een maken en er een creditcard aan koppelen. De fabrikant legt in de snelstartgids uit waarom dit een cruciale stap in het installatieproces is. Door de tijd te nemen om deze details in het begin in te voeren, wordt het een naadloos proces om films en video's later te kopen, wat de algehele kijk-/streamingervaring.

We logden in met ons bestaande Roku-account en activeerden vervolgens het apparaat met de code die op ons tv-scherm verscheen. Nadat we de code hadden ingevoerd, werd ons gevraagd om onze kanalen in de browser in te stellen. Dit is ook iets dat u later op de tv kunt doen als u uw account voor de eerste keer instelt.

Aangezien we al een Roku-account hadden, duurde het even - ongeveer 2,5 minuten om alle apps te laden die we al aan het account hadden gekoppeld.

Voordat we eindelijk groen licht kregen om onze nieuwe Roku te gaan gebruiken, zagen we een bericht waarin we werden aangemoedigd om de mobiele app te downloaden. Hoewel dit niet per se een verplicht onderdeel van het installatieproces is, hebben we ervoor gekozen om het op dit punt te doen. De gratis Roku-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en bevat veel van dezelfde inhoud die je zult vinden via de streamingstick-menu's. We zullen later praten over hoe deze functie in onze ervaring met de software heeft meegespeeld.

Image
Image

Streamingprestaties: meestal heldere en consistente beeldkwaliteit

De Roku Streaming Stick ondersteunt HD-tv's (high definition) tot 1080p en kan worden opgeschaald vanaf 720p. We hebben het apparaat getest op een HDTV die precies in die 1920 x 1080p sweet spot v alt.

Een van de eerste dingen die ons opvielen aan de streaming-ervaring, is dat het beeld vrij duidelijk was, maar niet consistent. In sommige apps zag het er beter uit dan in andere. Netflix, Hulu en de Roku-apps zagen er bijvoorbeeld allemaal scherp uit, maar de CW- en andere netwerk-apps leken minder scherp.

De grootste rode vlag was hoe lang het duurde om inhoud te laden. Het eenvoudigweg verlaten van een show om terug te keren naar het startmenu binnen een app, kwam met een constante vertraging. Zelfs het afsluiten van één app om terug te keren naar het Roku-startdashboard duurde tot 10 seconden. Het is geen enorme vertraging, maar we hebben nooit een naadloze beweging in en uit apps opgemerkt of zelfs tijdens het bladeren door de Roku-menu's.

Soms leek dit verband te houden met de manier waarop de afstandsbediening in de richting van de tv werd gericht. Maar we zagen geen betrouwbare verandering, zelfs niet toen we het heel bewust naar de locatie van de streamingstick op de achterkant van de televisie wezen. Vaak zagen we geen indicatie van waar de afstandsbediening ons naartoe had geleid, of soms sprong de afstandsbediening vooruit alsof hij de aanwijzingen inhaalde die we hem hadden gegeven. Deze stop-start-beweging was onvoorspelbaar.

Image
Image

Software: gemakkelijk te gebruiken-wanneer de afstandsbediening meewerkt

Het Roku Streaming Stick-systeem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk om door de apps te bladeren die je hebt gedownload, rechtstreeks op het Roku-startscherm.

Het enige voorbehoud over het startdashboard is dat al je apps daar in een eindeloze lus verschijnen. Je kunt er doorheen scrollen alsof het een oneindige lijst is, wat in het begin verwarrend is, tenzij je het systeem kent (je denkt misschien dat je een app meer dan eens hebt gedownload).

Links van het hoofddashboard van de startpagina zijn er verschillende andere zoekmenu's en opties die het zoeken naar apps eenvoudig maken. Roku heeft een bibliotheek met meer dan 500.000 shows en films. Typ uw selectie in de zoekfunctie of blader door de collecties die zijn opgesplitst in categorieën zoals gratis inhoud, aanbevolen of films.

Je hebt ook het extra voordeel van een ingebouwde spraakassistent. Houd het microfoonpictogram op de afstandsbediening ingedrukt en zeg de naam van de show of acteur waarnaar je wilt zoeken. Het systeem retourneert resultaten en laat je zien op welke apps die show of film wordt gehost, evenals de prijs en of je een abonnement nodig hebt.

De lay-out is gemakkelijk om mee te werken en het is gemakkelijk te begrijpen hoe je kunt bereiken wat je wilt. Maar de vertraging met de afstandsbedieningsfuncties remt het gebruiksgemak soms echt. We merkten het het meest op in de Netflix-app: de beeldkwaliteit was scherp, maar proberen binnen de app te navigeren was een langzaam en soms schokkend proces.

De vertraging met de afstandsbedieningsfuncties belemmert het gebruiksgemak.

Andere apps duurden bijzonder lang om te laden, zoals de Prime- en YouTube-apps.

De spraakopdrachten krijgen meestal een snelle reactie, maar je ziet een prompt in de trant van "Ik denk" om je te laten weten dat het systeem werkt.

De aanvullende smartphone-app heeft ook een afstandsbedieningsfunctie, maar je kunt er je tv niet mee dempen of iets anders doen dat je niet al kunt doen met de fysieke afstandsbediening. Dit is nog steeds een handig alternatief voor het meenemen van de afstandsbediening als je besluit de streaming-stick mee op vakantie te nemen.

We hebben geprobeerd de app te gebruiken in plaats van de fysieke afstandsbediening, en we hebben zelfs de privé-luisterfunctie getest waarmee je een koptelefoon op je smartphone kunt aansluiten en op die manier de audio kunt ontvangen. Het menu van de Roku-app reageerde veel beter op onze menuselecties en bewegingen, maar we merkten een ander probleem op: een significante discrepantie tussen geluid en beeld dat bij elkaar kwam tijdens privé luisteren.

Prijs: redelijk, maar niet de beste prijs

De Roku Streaming-stick is te koop voor $ 49,99 en bevindt zich een beetje in het midden tot hoge bereik in termen van de Roku-streamingapparaatopstelling. Voor ongeveer dezelfde prijs zou je een concurrerende streamingstick kunnen kopen, zoals de Amazon Fire TV Stick 4K die 4K en HDR biedt in plaats van alleen HD-streaming. Deze functie zal zeker mensen aanspreken die al een 4K-tv hebben en van die beeldkwaliteit willen profiteren.

Je zou ook kunnen kiezen voor de iets goedkopere Amazon Fire TV Stick, die $ 39,99 kost. Het biedt HD-beeldkwaliteit en spraakbediening zoals de Roku Streaming Stick, maar de Fire heeft 8 GB interne opslag vergeleken met een magere 256 MB in de Roku.

Roku Streaming Stick versus Amazon Fire TV Stick 4K

De Amazon Fire TV Stick 4K wordt verkocht voor dezelfde prijs als de Roku Streaming Stick, maar de Fire TV Stick ondersteunt 4K- en HDR-streaming.

Ook, in tegenstelling tot de Roku Streaming Stick, stoot de Amazon Fire TV Stick 4K geen alarmerende hoeveelheid warmte uit en vertoont hij geen inhoud die wordt geladen of externe vertragingen. Navigeren door het Fire TV-systeem is snel en betrouwbaar en de beeldkwaliteit is ook consistent.

Wat de Amazon Fire TV Stick echter mist, is toegang tot een YouTube-app. Beide apparaten bieden een uitgebreide bibliotheek met inhoud, maar als je de voorkeur geeft aan een meer neutraal platform, ben je misschien meer geneigd tot de Roku Streaming Stick of de geüpgradede Roku Streaming Stick+, die iets duurder is ($ 59).99 MSRP) maar bevat ondersteuning voor 4K- en HDR-inhoud.

Geïnteresseerd in het wegen van uw andere opties voor het doorknippen van snoeren? Bekijk onze lijst met de beste apparaten voor streaming.

Fatsoenlijke prestaties, maar er zijn betere opties

De Roku Streaming Stick is een geweldige oplossing voor kleine ruimtes, maar worstelt met consistentie. Als het vereist dat u uiterst waakzaam bent over oververhitting en onbetrouwbare prestaties levert, is het misschien de moeite waard om een beetje extra te betalen - of zelfs een alternatief te vinden voor dezelfde prijs - en een apparaat te kopen dat dezelfde sterke punten biedt zonder deze problemen.

Specs

  • Productnaam Streaming Stick
  • Productmerk Roku
  • MPN 3800R
  • Prijs $49.99
  • Gewicht 6 oz.
  • Productafmetingen 0,5 x 3,3 x 0,8 inch.
  • Draadloze standaard 802.11ac
  • Poorten Micro-USB, HDMI 2.0a
  • Beeldkwaliteit Tot 1080p (HD)
  • Platform Roku OS
  • Connectiviteitsopties Amazon Alexa en Google Assistant, Bluetooth
  • Kabels USB, voedingsadapter
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: