Een Echo Dot koppelen

Inhoudsopgave:

Een Echo Dot koppelen
Een Echo Dot koppelen
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de Alexa-app om je Echo Dot te koppelen.
  • Je kunt de Dot koppelen aan telefoons, Bluetooth-luidsprekers en andere compatibele apparaten.
  • Zeg, "Alexa, pair" of "Alexa, Bluetooth" om de verbinding opnieuw tot stand te brengen nadat je de eerste koppeling met de Alexa-app hebt uitgevoerd.

Dit artikel legt uit hoe je een Echo Dot via Bluetooth koppelt, met instructies om een Dot in de koppelmodus te plaatsen en vervolgens te koppelen met een telefoon of een Bluetooth-luidspreker.

Hoe koppel ik Amazon Echo Dot?

Je kunt de Amazon Echo Dot via Bluetooth koppelen aan telefoons, computers, tablets en andere apparaten met de mogelijkheid om verbinding te maken met een Bluetooth-luidspreker. Wanneer u het op die manier koppelt, fungeert de Echo Dot als een draadloze Bluetooth-luidspreker voor uw telefoon of andere apparaten. Deze functie is handig als je een muziekstreamingservice hebt waarnaar je wilt luisteren op je Echo Dot, maar Alexa ondersteunt dit niet.

Je kunt niet alleen fungeren als draadloze luidspreker voor andere apparaten, maar ook een Amazon Echo Dot koppelen met een andere Bluetooth-luidspreker. Wanneer u het op die manier koppelt, stuurt de Echo zijn audio-uitvoer naar de andere luidspreker via Bluetooth en gebruikt hij de ingebouwde luidspreker niet. Dit is handig als u een Bluetooth-luidspreker van hogere kwaliteit heeft in vergelijking met de ingebouwde Echo-luidspreker.

Ongeacht welk type verbinding je wilt gebruiken, het proces is vergelijkbaar. Je moet zowel de Echo Dot als het andere apparaat in de koppelingsmodus plaatsen en vervolgens verbinding maken via de Alexa-app op je telefoon.

Hoe zet ik mijn Echo Dot in de koppelmodus?

Er zijn twee manieren om een Echo Dot in de koppelingsmodus te zetten: de Alexa-app op je telefoon of een spraakopdracht. Om een eerste verbinding tot stand te brengen, moet je de Dot in de koppelingsmodus zetten via de Alexa-app en vervolgens de app gebruiken om het apparaat te selecteren dat je wilt koppelen.

Nadat je die eerste verbinding tot stand hebt gebracht, kun je je Dot en het eerder gekoppelde apparaat opnieuw verbinden met de spraakopdrachten "Alexa, pair" of "Alexa, Bluetooth". Deze commando's zijn onderling uitwisselbaar en beide zorgen ervoor dat je Dot naar de koppelingsmodus gaat en opnieuw verbinding maakt met een eerder verbonden apparaat, zolang het in de buurt is en Bluetooth is ingeschakeld.

Zo koppel je een Echo Dot:

  1. Zet uw Bluetooth-apparaat in de koppelingsmodus.

    • Android: Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tik vervolgens op het Bluetooth-pictogram als dit nog niet is gebeurd.
    • iOS: Instellingen > Bluetooth > tik op de Bluetooth-schakelaar als dit het geval is' t al aan.
    • Bluetooth-luidsprekers: procedures variëren. Kan automatisch naar de koppelingsmodus gaan, of u moet mogelijk de aan / uit-knop, afspeelknop of een andere knopcombinatie ingedrukt houden. Neem contact op met de fabrikant als uw luidspreker niet in de koppelingsmodus gaat.
  2. Open de Alexa-app op je telefoon.

  3. Tik op Apparaten.
  4. Tik op Echo & Alexa.
  5. Selecteer je Echo Dot.

    Image
    Image
  6. Tik op Bluetooth-apparaten.
  7. Tik op Een nieuw apparaat koppelen.
  8. Wacht terwijl de Alexa-app naar beschikbare apparaten zoekt.

    Image
    Image

    Als uw Echo Dot uw apparaat niet vindt, bevindt het zich mogelijk niet meer in de koppelingsmodus. Zet het terug in de koppelingsmodus en tik nogmaals op Een nieuw apparaat koppelen.

  9. Tik op de telefoon, luidspreker of een ander apparaat dat je wilt koppelen.
  10. Als het koppelen is gelukt, verschijnt het apparaat dat je hebt gekozen in de lijst met gekoppelde apparaten.

    Image
    Image

    In de toekomst kun je je Echo Dot opnieuw verbinden met dit apparaat door 'Alexa, pair' of 'Alexa, Bluetooth' te zeggen.

FAQ

    Hoe koppel ik een Echo Dot met een Fire Stick?

    Je gebruikt de Alexa-app om je Echo Dot te koppelen met een Amazon Fire TV-apparaat, zoals een Fire Stick. Open de app en tik op Meer (drie regels) > Instellingen Selecteer TV & Video en tik vervolgens op Fire TV Kies Link Your Alexa Device en volg de aanwijzingen.

    Hoe koppel ik mijn Echo Dot met een iPhone?

    Om je Echo Dot te verbinden met een iPhone, ga naar Instellingen > Bluetooth en schakel Bluetooth in. Uw Echo Dot zou moeten verschijnen onder Mijn apparaten of Andere apparaten wanneer deze verbinding maakt via Bluetooth.

    Mijn Echo Dot maakt geen verbinding. Wat is er aan de hand?

    Er zijn verschillende redenen waarom uw Echo Dot mogelijk geen verbinding maakt met wifi. Een uitstekende eerste stap voor het oplossen van problemen is om Alexa te vragen: "Ben je verbonden met internet?" U krijgt netwerkdiagnostiek voor uw Echo Dot en andere Alexa-compatibele apparaten. Probeer vervolgens uw Echo Dot opnieuw op te starten en zorg ervoor dat deze zich binnen 10 meter van uw router bevindt. Zorg ervoor dat uw router correct werkt en als deze afzonderlijke GHz-banden heeft, probeer dan de Echo Dot naar het andere netwerk te verplaatsen. Zorg ervoor dat je met het juiste wachtwoord bent ingelogd op je wifi-netwerk. Als andere apparaten ook verbindingsproblemen hebben, los dan uw draadloze verbindingsproblemen op.

Aanbevolen: