Een Apple Watch koppelen en verbinden met een nieuwe iPhone

Inhoudsopgave:

Een Apple Watch koppelen en verbinden met een nieuwe iPhone
Een Apple Watch koppelen en verbinden met een nieuwe iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Upgrade oude telefoon en Apple Watch, tik vervolgens op Instellingen > [uw naam] > iCloud > inschakelen Gezondheid.
  • Maak een back-up van de oude iPhone naar Mac, pc of iCloud. Nieuwe iPhone > instellen back-up herstellen > Doorgaan.
  • Plaats een nieuwe iPhone in de buurt van Apple Watch en volg de instructies op het scherm.

Dit artikel legt uit hoe je je Apple Watch verbindt en koppelt met een nieuwe iPhone.

Een Apple Watch verbinden met uw nieuwe iPhone

Volg deze instructies om uw Apple Watch te verbinden en te koppelen met een nieuwe iPhone om ervoor te zorgen dat u geen gegevens verliest.

Idealiter heb je zowel de nieuwe iPhone als de oude waarvan je een upgrade uitvoert. Als je dat niet doet, ga dan naar het gedeelte "Wat te doen als je je oude iPhone niet hebt" aan het einde van dit artikel.

  1. Begin op de oude iPhone die je vervangt. Upgrade die telefoon eerst naar de nieuwste versie van iOS. Als dat is voltooid, controleert u of uw Apple Watch moet worden geüpgraded naar de nieuwste versie van watchOS. Als dit het geval is, voert u de upgrade uit.

    Dit lijkt misschien overbodig, maar dat is het niet. Je nieuwe iPhone zal het nieuwste besturingssysteem gebruiken, dus je moet zowel de oude iPhone als het horloge upgraden om ervoor te zorgen dat alle gegevensoverdrachten correct verlopen en de installatie soepel verloopt.

  2. Zorg ervoor dat je oude iPhone je Apple Watch He alth en Activity-gegevens synchroniseert met iCloud. Dit is de sleutel tot het overzetten van de gegevens naar uw nieuwe iPhone.

    Doe dit door naar Instellingen > [uw naam] > iCloud te gaan en zorg ervoor dat de He althschuifregelaar is ingesteld op aan/groen.

  3. Maak een back-up van je oude iPhone naar een Mac of pc of maak een back-up van je oude iPhone naar iCloud, wat je maar wilt.

    Als je een Mac of pc gebruikt, zorg er dan voor dat je de optie aanvinkt om de back-up te versleutelen. Als u dat niet doet, wordt er geen back-up van uw gezondheids- en activiteitsgegevens gemaakt en wordenniet overgebracht naar uw nieuwe iPhone. Je wilt niet al die gegevens kwijtraken!

  4. Stel je nieuwe iPhone in en kies ervoor om de back-up te herstellen die je in de vorige stap hebt gemaakt.
  5. Wanneer de iPhone vraagt of je je Apple Watch wilt gebruiken, tik je op Doorgaan.

    Als deze optie niet aan u wordt aangeboden, moet u uw Apple Watch loskoppelen van uw oude iPhone, deze koppelen aan uw nieuwe telefoon en vervolgens de gegevens van de Watch herstellen vanaf de back-up.

  6. Plaats de nieuwe iPhone en je Apple Watch bij elkaar. Open de Apple Watch-app op de iPhone.

    • Als de iPhone je vraagt te bevestigen dat je de Watch wilt gebruiken, volg dan de instructies op het scherm.
    • Als de iPhone je vraagt om het horloge te koppelen, ontkoppel je het eerst van de oude en ga je verder.

Wat te doen als je je oude iPhone niet meer hebt

Image
Image

Als je geen toegang meer hebt tot je oude iPhone, of als je de iPhone al hebt gewist of teruggezet naar de fabrieksinstellingen, kan je Apple Watch nog steeds aan de oude iPhone worden gekoppeld. Volg deze stappen om het horloge aan uw nieuwe iPhone te koppelen:

  1. Wis je Apple Watch. Ga op de Watch naar Settings > General > Reset > Wis alle inhoud en Instellingen. Volg de instructies op het scherm.
  2. Stel je nieuwe iPhone in, als je dat nog niet hebt gedaan.
  3. Koppel het horloge met je nieuwe iPhone.
  4. Herstel het horloge vanaf een back-up wanneer je de optie krijgt. Als je geen back-up hebt, moet je de Watch instellen als nieuw en gaan je gegevens verloren (tenzij je een back-up hebt gemaakt naar iCloud, dat wil zeggen. In dat geval, zolang je bent aangemeld in hetzelfde iCloud-account als de oude iPhone, moet het worden gesynchroniseerd).

    Afhankelijk van hoeveel iCloud-gegevens moeten worden gesynchroniseerd met uw nieuwe iPhone en uw horloge, kan het uren of zelfs dagen duren voordat de gegevens verschijnen.

Wat te doen als uw gezondheids- en activiteitsgegevens ontbreken

Image
Image

Als je je Apple Watch hebt ingesteld met een nieuwe iPhone, wil je er zeker van zijn dat al je gezondheids- en activiteitsgegevens aanwezig zijn. U wilt tenslotte geen maanden of zelfs jaren aan gezondheids- en trainingsgegevens kwijtraken! Als je gezondheids- en activiteitsgegevens ontbreken, heb je een paar opties.

Als u een back-up van deze gegevens maakt naar iCloud

Zorg ervoor dat uw nieuwe iPhone is aangemeld bij het iCloud-account dat u op uw Watch en op uw oude iPhone gebruikt. Zorg er vervolgens voor dat de schuifregelaar Gezondheid is ingesteld op aan/groen in Instellingen > [uw naam] > iCloud Verbind vervolgens met Wi-Fi. Hiermee wordt het proces van het synchroniseren van gegevens van iCloud naar uw telefoon gestart. Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens kan dit minuten of dagen duren.

Als je een back-up hebt van je oude iPhone

Probeer het op de nieuwe iPhone te herstellen. Onthoud dat de back-up versleuteld moet zijn, anders bevat deze geen gezondheids- en activiteitsgegevens. Als je de oude iPhone nog hebt, kun je een nieuwe back-up maken en deze vervolgens herstellen.

Als u geen back-up van uw gegevens naar iCloud hebt gemaakt of als u uw oude iPhone niet meer heeft

Helaas kunt u uw gegevens niet terugkrijgen en moet u helemaal opnieuw beginnen.

Aanbevolen: