Een Bluetooth-koptelefoon koppelen met een telefoon

Inhoudsopgave:

Een Bluetooth-koptelefoon koppelen met een telefoon
Een Bluetooth-koptelefoon koppelen met een telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Op Android: Ga naar Instellingen > Verbonden apparaten > Nieuw apparaat koppelen en kies uw koptelefoon uit de lijst.
  • Op iOS: Ga naar Instellingen > Bluetooth en kies je koptelefoon uit de lijst.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Bluetooth-hoofdtelefoon aansluit op Android- en iOS-telefoons. De instructies moeten van toepassing zijn op alle telefoonfabrikanten.

Een Bluetooth-koptelefoon gebruiken met een telefoon

Deze stappen werken met iOS 12 en hoger en Android 9.0 en hoger:

  1. Zorg ervoor dat je zowel je telefoon als je headset oplaadt. Volledig opladen is niet vereist, maar u wilt niet dat een van beide apparaten wordt uitgeschakeld tijdens het koppelingsproces.
  2. Schakel Bluetooth in op je telefoon als deze nog niet is ingeschakeld en houd de app Instellingen open. Bluetooth-opties zijn hier over het algemeen te vinden, maar bekijk de eerste twee tips hieronder als je specifieke hulp nodig hebt.
  3. Schakel de Bluetooth-adapter in of houd de koppelknop op uw headset (indien aanwezig) 5 tot 10 seconden ingedrukt.

    Voor sommige apparaten betekent dit dat de hoofdtelefoon moet worden ingeschakeld, omdat Bluetooth tegelijk met de normale stroom wordt ingeschakeld. Het lampje knippert mogelijk een of twee keer om stroom aan te geven, maar afhankelijk van het apparaat moet u mogelijk de knop ingedrukt houden totdat de headset naar de koppelingsmodus gaat.

    Sommige Bluetooth-apparaten sturen direct nadat ze zijn ingeschakeld automatisch een koppelingsverzoek naar de telefoon en de telefoon zoekt mogelijk automatisch naar Bluetooth-apparaten zonder te vragen. Als dat het geval is, kunt u doorgaan naar stap 5.

  4. Ga op je telefoon naar Instellingen > Verbonden apparaten > Nieuw apparaat koppelen (Android) of Instellingen > Bluetooth (iOS).

    Image
    Image
  5. Als je de Bluetooth-hoofdtelefoon in de lijst met apparaten ziet, tik je erop om de hoofdtelefoon met je telefoon te koppelen. Bekijk de onderstaande tips als je de koptelefoon niet ziet of als je om een wachtwoord wordt gevraagd.
  6. Zodra je telefoon verbinding maakt, zal een bericht op de telefoon of koptelefoon je waarschijnlijk vertellen dat het koppelen is gelukt. Sommige hoofdtelefoons zeggen bijvoorbeeld elke keer dat ze verbinding maken met een telefoon 'Apparaat verbonden'.

Bluetooth-verbindingstips en meer informatie

  • Op Android-apparaten kunt u de Bluetooth-optie vinden via Settings in een sectie met de naam Verbonden apparaten, Bluetooth, Draadloos en netwerken , of Netwerkverbindingen Als je telefoon dit ondersteunt, is de gemakkelijkste manier om daar te komen, door het menu vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te halen en het Bluetooth-pictogram aan te raken en vast te houden om de Bluetooth-instellingen te openen.
  • Als je een iPhone of iPad gebruikt, staan de Bluetooth-instellingen in de Settings app, binnen de Bluetooth optie. Je kunt Bluetooth ook inschakelen via het Control Center.
  • Sommige telefoons hebben toestemming nodig voordat ze kunnen worden gezien door Bluetooth-apparaten. Open hiervoor de Bluetooth-instellingen en schakel vindbaarheid in.
  • Sommige hoofdtelefoons hebben mogelijk een code of wachtwoord nodig om te koppelen, of zelfs om in een bepaalde volgorde op de Pair-knop te drukken. Deze informatie zou in de handleiding moeten staan, maar als dat niet het geval is, probeer dan 0000 of 1234 of raadpleeg de fabrikant.
  • Als de telefoon de Bluetooth-hoofdtelefoon niet ziet, schakelt u Bluetooth op de telefoon uit en vervolgens weer in om de lijst te vernieuwen, of blijft u op de knop Scan tikken en wacht u enkele minuten seconden tussen elke tik. Het kan ook zijn dat je te dicht bij het apparaat staat, dus houd wat afstand als je de koptelefoon nog steeds niet op de lijst kunt zien. Als al het andere fa alt, zet u de hoofdtelefoon uit en begint u het proces opnieuw; sommige hoofdtelefoons zijn slechts ongeveer 30 seconden vindbaar en moeten opnieuw worden opgestart voordat een telefoon ze kan zien.
  • Als u de Bluetooth-adapter van uw telefoon ingeschakeld houdt, wordt de telefoon automatisch gekoppeld aan de hoofdtelefoon telkens wanneer deze in de buurt is, maar meestal alleen als de hoofdtelefoon nog niet met een ander apparaat is gekoppeld.
  • Als u de Bluetooth-hoofdtelefoon wilt ontkoppelen of permanent wilt loskoppelen van een telefoon, gaat u naar de Bluetooth-instellingen van de telefoon om het apparaat in de lijst te zoeken en kiest u unpair, vergeet, of loskoppelen optie. Het kan in een menu staan naast het item voor de koptelefoon.

Aanbevolen: