Hoe een iPad aan een iPhone te koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe een iPad aan een iPhone te koppelen
Hoe een iPad aan een iPhone te koppelen
Anonim

Elke iPhone kan overal verbinding maken met internet waar het een netwerksignaal kan krijgen, maar de meeste iPads hebben wifi nodig om online te gaan. iPads met alleen wifi kunnen online gaan met behulp van een iPhone met een technologie die tethering wordt genoemd en die door Apple Personal Hotspot op de iPhone wordt genoemd. Met deze functie kan de iPhone functioneren als een Wi-Fi-hotspot en zijn mobiele netwerkverbinding delen met apparaten in de buurt via Wi-Fi. Hier leest u hoe u uw iPhone en iPad kunt vastbinden.

Deze instructies zijn van toepassing op iPhones en iPads met iOS 7 of hoger.

Controleer je mobiele data-abonnement om te zien of het mobiele hotspots bevat.

Een iPad aan een iPhone koppelen

Om de mobiele dataverbinding van je iPhone te delen met een iPad in de buurt, zodat deze online kan gaan, volg je deze stappen:

  1. Open Instellingen.
  2. Selecteer Persoonlijke hotspot.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Persoonlijke hotspot tuimelschakelaar naar aan/groen.

    Image
    Image
  4. Let op het persoonlijke hotspot-wachtwoord dat op dit scherm wordt vermeld. Als het standaardwachtwoord te moeilijk te onthouden is, kunt u het wijzigen door erop te tikken en een nieuw wachtwoord in te voeren op het volgende scherm. Tik op Gereed om het nieuwe wachtwoord op te slaan.

    Hotspot-wachtwoorden moeten minimaal acht tekens lang zijn.

    Image
    Image
  5. Uw iPhone is nu klaar om verbinding te maken met uw iPad.

Volg nu deze stappen om uw iPad te verbinden met uw iPhone-hotspot:

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Wi-Fi.

    Image
    Image
  3. Tik in het gedeelte Persoonlijke hotspots op de naam van je telefoon.

    Image
    Image
  4. Voer het wachtwoord voor de hotspot in als daarom wordt gevraagd. Het wachtwoord vind je in het menu op je iPhone.

Wanneer de iPad verbinding maakt met de iPhone, verschijnt er een blauwe balk bovenaan het iPhone-scherm (op sommige modellen is het een blauwe bubbel rond de tijd in de linkerbovenhoek). Dit geeft aan dat er een apparaat is aangesloten op de Persoonlijke Hotspot. De iPad heeft via de iPhone toegang tot internet zolang de persoonlijke hotspot is ingeschakeld en de iPad zich binnen het wifi-bereik van de iPhone bevindt.

Je kunt de iPhone gebruiken zoals je normaal zou doen, zelfs als de iPad eraan is vastgemaakt. Persoonlijke hotspot bemoeit zich er niet mee. Het enige verschil dat u misschien opmerkt, is dat de internetverbinding van de iPhone iets langzamer is dan normaal, omdat de iPad deze deelt.

Bottom Line

Alle gegevens die apparaten gebruiken terwijl ze aan de iPhone zijn vastgemaakt, tellen mee voor het maandelijkse gegevensabonnement van de iPhone. Als je een abonnement hebt dat je kosten in rekening brengt voor overschrijdingen of je snelheden vertraagt nadat je een bepaald bedrag hebt gebruikt, moet je hiervan op de hoogte zijn. Het is meestal het beste om andere apparaten voor een beperkte tijd te laten vastbinden en voor functies die relatief weinig gegevens verbruiken. Koppel bijvoorbeeld een iPad niet aan de mobiele verbinding van de iPhone om een spel van 4 GB te downloaden.

Meerdere apparaten aansluiten op één iPhone

Meerdere apparaten kunnen worden aangesloten op een enkele persoonlijke iPhone-hotspot. Dit kunnen andere iPads, iPod touch's, computers of andere Wi-Fi-apparaten zijn. Volg de stappen om het apparaat met wifi te verbinden, voer het iPhone Personal Hotspot-wachtwoord in en je hebt iedereen binnen de kortste keren online.

Tethered apparaten loskoppelen

Als u klaar bent, schakelt u Persoonlijke hotspot op uw iPhone uit door terug te keren naar Instellingen > Persoonlijke hotspot en de tuimelschakelaar te draaien naar uit/wit.

Als u de persoonlijke hotspot uitschakelt, worden alle apparaten die deze gebruiken automatisch losgekoppeld.

Houd de persoonlijke hotspot uitgeschakeld, behalve wanneer u deze gebruikt om de batterij te sparen.

Hoewel niet vereist, moet de iPad-gebruiker waarschijnlijk ook zijn wifi uitschakelen om de batterij te sparen. Open Control Center en tik op het Wi-Fi-pictogram (tweede van links in de bovenste balk) zodat het niet wordt gemarkeerd.

In sommige situaties is het mogelijk dat Persoonlijke hotspot van uw iPhone verdwijnt, waardoor u geen iPad eraan kunt koppelen. In andere gevallen kan de persoonlijke hotspot stoppen met werken.

Aanbevolen: