Hoe een Echo Dot op een tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Echo Dot op een tv aan te sluiten
Hoe een Echo Dot op een tv aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Schakel Bluetooth in op je tv, plaats je Echo Dot in de buurt van de tv en zeg "Alexa, maak verbinding."
  • Selecteer je Echo Dot in de Bluetooth-instellingen op je tv. Het geluid van je tv wordt afgespeeld op je Echo Dot.
  • Als je Alexa wilt verbinden met je tv in de Alexa-app, ga je naar More > Settings > TV & Videoen tik vervolgens op je tv- of videoservice.

Dit artikel legt uit hoe je een Echo Dot op een tv aansluit. Op die manier kun je je Echo Dot als luidspreker gebruiken en je tv bedienen met spraakopdrachten met de Alexa-spraakassistent van Amazon.

Hoe sluit ik mijn Echo Dot-luidspreker aan op mijn tv?

Hoe u uw Echo Dot aan uw tv koppelt, hangt af van het model. In sommige gevallen moet je een app of vaardigheid downloaden om je apparaten te verbinden.

De onderstaande stappen werken voor de meeste smart-tv's. Deze instructies zijn ook van toepassing op andere Amazon Echo-apparaten zoals de Echo Show.

  1. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld in het menu met tv-instellingen. Als je tv geen Bluetooth ondersteunt, kun je een Bluetooth-adapter aan je tv toevoegen.

    Als je tv is aangesloten op een ontvanger, moet je je Echo Dot aansluiten via de instellingen van de ontvanger in plaats van de tv-instellingen.

  2. Verplaats je Echo Dot in de buurt van de tv.
  3. Zeg, "Alexa, maak verbinding" om je apparaat in de koppelingsmodus te zetten. Uw Echo Dot scant naar Bluetooth-apparaten in de buurt.
  4. Selecteer je Echo Dot in de Bluetooth-instellingen op je tv. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.

    Eenmaal aangesloten, zou de audio van je tv moeten worden afgespeeld via je Echo-luidspreker.

    Misschien merkt u dat het geluid van uw Echo achterblijft bij de tv-luidsprekers, in welk geval u de tv zelf moet dempen.

  5. Als je je Echo Dot wilt loskoppelen, zeg je 'Alexa, ontkoppelen'. Het apparaat wordt ook losgekoppeld wanneer u de tv uitschakelt. Je Echo zou automatisch opnieuw verbinding moeten maken wanneer je de tv weer aanzet.

Hoe verbind ik mijn tv met Alexa?

Als je geen Echo Dot hebt, kun je Alexa nog steeds verbinden met je tv met behulp van de Alexa-app. Ga in de app naar More > Settings > TV & Video en tik vervolgens op het plusteken (+) naast uw tv- of videoservice en volg de instructies op het scherm. Mogelijk moet u een app of vaardigheid installeren om uw apparaten in te stellen.

Image
Image

De mate van spraakfunctionaliteit is afhankelijk van het merk en model van je tv. Tv's die zijn gemaakt om compatibel te zijn met Alexa zijn onder meer LG OLED- en NanoCell-tv's (2019 en later), Sony Android-tv's (2019 en later) en sommige Vizio-tv's.

Hoe bedien ik mijn tv met Alexa?

Gebruik de volgende Alexa-commando's om je smart TV te bedienen:

  • "Alexa, kijk Bad Boys op Amazon Prime op mijn tv."
  • "Alexa, zoek naar Godzilla op Netflix."
  • "Alexa, laat me films op Hulu zien met Timothee Chalamet."
  • "Alexa, bekijk het Syfy-kanaal op Peacock."

Als je naar een programma of film kijkt, gebruik dan deze commando's om het afspelen te regelen:

  • "Alexa, speel."
  • "Alexa, pauze."
  • "Alexa, hervat."
  • "Alexa, stop."
  • "Alexa, spoel 10 seconden terug."
  • "Alexa, 10 seconden vooruitspoelen."
  • "Alexa, volgende aflevering."
  • "Alexa, kijk vanaf het begin."

FAQ

    Hoe sluit ik een Echo Dot aan op een Fire TV?

    Om een Alexa-apparaat zoals een Echo Dot aan een Amazon Fire TV te koppelen, opent u de Alexa-app en tikt u op More (drie regels) > Instellingen . Tik op TV & Video > Fire TV, selecteer vervolgens Koppel je Alexa-apparaat en volg de aanwijzingen.

    Hoe sluit ik een Echo Dot aan op een Roku TV?

    Om een Echo Dot te verbinden met een Roku TV, open je de Alexa-app en tik je op Meer (drie regels) > Skills & Games, zoek en selecteer vervolgens de Roku-vaardigheid en tik op Enable Log in op je Roku-account als daarom wordt gevraagd. Selecteer uw Roku TV > Doorgaan; terug in de Alexa-app, zou je Roku TV moeten verschijnen op het Device Discovery-scherm. Selecteer uw Roku TV > Doorgaan, kies vervolgens uw Echo Dot en selecteer Apparaten koppelen

    Hoe verbind ik een Echo Dot met wifi?

    Om uw Echo-apparaat met wifi te verbinden, opent u de Alexa-app op uw mobiele apparaat en navigeert u naar Menu (drie regels) > Nieuw apparaat toevoegen Kies uw apparaattype en model en steek vervolgens uw Echo Dot in een stopcontact. Wanneer de Echo Dot gereed is, tikt u op Doorgaan in de app en volgt u de aanwijzingen op het scherm om het apparaat met uw draadloze netwerk te verbinden.

    Hoe verbind ik een Echo Dot met Bluetooth?

    Om een Echo Dot met Bluetooth te verbinden, zet je je Bluetooth-apparaat in de koppelingsmodus, open je de Alexa-app en tik je op Apparaten. Selecteer Echo & Alexa, kies vervolgens uw apparaat en tik op Bluetooth-apparaten > Nieuw apparaat koppelen.

Aanbevolen: