Internetverbindings alternatieven voor thuisnetwerken

Inhoudsopgave:

Internetverbindings alternatieven voor thuisnetwerken
Internetverbindings alternatieven voor thuisnetwerken
Anonim

De meeste mensen genieten van verschillende opties om verbinding te maken met internet. De verbindingsmethode die u kiest, is van invloed op hoe een thuisnetwerk moet worden ingesteld om functies voor het delen van netwerken te ondersteunen.

Digitale abonneelijn

DSL is een van de meest voorkomende vormen van internetverbinding. DSL biedt high-speed netwerken via gewone telefoonlijnen met behulp van digitale modems. Het delen van een DSL-verbinding kan eenvoudig worden bereikt met bekabelde of draadloze breedbandrouters.

In sommige landen staat de DSL-service ook bekend als ADSL, ADSL2 of ADSL2+.

Kabelmodem Internet

Net als DSL is een kabelmodem een vorm van breedbandinternetverbinding. Kabelinternet maakt gebruik van kabeltelevisiekanalen in de buurt in plaats van telefoonlijnen, maar dezelfde breedbandrouters die DSL-internetverbindingen delen, werken ook met kabel.

Kabelinternet is populairder dan DSL in de Verenigde Staten, maar in sommige landen is het omgekeerde waar.

Inbelinternet

Eens de wereldstandaard voor internetnetwerkverbindingen, is inbellen vrijwel vervangen door snellere opties. Inbellen maakt gebruik van gewone telefoonlijnen, maar in tegenstelling tot DSL nemen inbelverbindingen de draad over, waardoor gelijktijdige spraakoproepen worden voorkomen.

De meeste thuisnetwerken gebruiken oplossingen voor het delen van internetverbindingen met inbelinternet. Inbelrouters zijn moeilijk te vinden, duur en presteren over het algemeen niet goed gezien zo'n langzame internetpijp.

Dial-up wordt het meest gebruikt in dunbevolkte gebieden waar kabel- en DSL-internetdiensten niet beschikbaar zijn. Reizigers en mensen met onbetrouwbare primaire internetdiensten gebruiken ook inbellen als een solide secundaire toegangsmethode.

Integrated Services Digital Network

In de jaren negentig bediende ISDN-internet veel klanten die een DSL-achtige service wilden voordat DSL algemeen beschikbaar werd. ISDN werkt via telefoonlijnen en ondersteunt, net als DSL, gelijktijdig spraak- en dataverkeer. Bovendien biedt ISDN twee tot drie keer de prestaties van de meeste inbelverbindingen. Thuisnetwerken met ISDN werkt op dezelfde manier als netwerken met inbelverbinding.

Vanwege de relatief hoge kosten en lage prestaties in vergelijking met DSL, is ISDN alleen een praktische oplossing voor diegenen die extra prestaties uit hun telefoonlijnen willen persen waar DSL niet beschikbaar is.

Satelliet internet

Bedrijven zoals Hughes en Viasat bieden internet via satelliet aan. Met een aan de buitenkant gemonteerde mini-schotel en een eigen digitale modem in huis, kunnen internetverbindingen tot stand worden gebracht via een satellietverbinding die vergelijkbaar is met satelliettelevisiediensten.

Image
Image

Satelliet internet kan lastig zijn voor het netwerk. Satellietmodems werken mogelijk niet met breedbandrouters en sommige online services, zoals VPN's en online games, werken mogelijk niet via satellietverbindingen.

Abonnees op internet via satelliet willen over het algemeen de hoogst beschikbare bandbreedte in omgevingen waar kabel en DSL niet beschikbaar zijn.

Breedband via hoogspanningslijn

BPL ondersteunt internetverbindingen via elektriciteitsleidingen in woningen. De technologie achter powerline BPL werkt analoog aan telefoonlijn DSL, waarbij ongebruikte signaleringsruimte op de draad wordt gebruikt om het internetverkeer te verzenden.

BPL is echter een controversiële methode voor internetverbinding. BPL-signalen veroorzaken interferentie in de buurt van hoogspanningslijnen en beïnvloeden andere gelicentieerde radiotransmissies. BPL vereist gespecialiseerde (maar niet dure) apparatuur om verbinding te maken met een thuisnetwerk.

Verwar BPL niet met powerline-thuisnetwerken. Powerline-netwerken zorgen voor een lokaal computernetwerk in huis, maar bereiken het internet niet. BPL daarentegen bereikt de internetprovider via elektriciteitsleidingen.

Evenzo onderhoudt telefoonlijnthuisnetwerk een lokaal thuisnetwerk via telefoonlijnen, maar strekt het zich niet uit tot de internetverbinding van een DSL-, ISDN- of inbelservice.

Andere vormen van internetverbinding

Andere vormen van connectiviteit zijn relatief zeldzaam of verouderd, maar zijn nog steeds af en toe beschikbaar voor abonnementen:

  • Fractionele T1/T3 Internet: T1 en T3 zijn de namen die telecommunicatiebedrijven hebben gegeven aan huurlijnnetwerkkabels. Geïnstalleerd in sommige multi-resident woningen, zijn fractionele T1/T3-lijnen meestal ondergrondse glasvezel- of koperkabels die worden aangesloten op de serviceprovider, waarbij individuele thuisverbindingen worden omgeschakeld via Ethernet-kabels.
  • Mobiel internet: mobiel internet via digitale mobiele telefoons of mobiele routers biedt goede toegang, maar de meeste bevatten datalimieten.
  • Draadloos breedbandinternet: WiMAX-technologie ondersteunt draadloos internet met hoge snelheid via basisstations zoals mobiele netwerken. Zogenaamde Wi-Fi-gemeenschap of mesh-netwerken hebben een vergelijkbare functie en gebruiken verschillende technologieën.

Aanbevolen: