De voordelen van draadloos thuisnetwerken

Inhoudsopgave:

De voordelen van draadloos thuisnetwerken
De voordelen van draadloos thuisnetwerken
Anonim

Met een draadloos thuisnetwerk, ook wel wifi genoemd, kun je gemakkelijker bestanden, een internetverbinding, computerrandapparatuur en andere apparaten delen dan met een bekabeld netwerk. Hier zijn enkele van de handige functies die een wifi-thuisnetwerk biedt.

Bottom Line

Het delen van netwerkbestanden tussen computers biedt meer flexibiliteit dan het gebruik van draagbare schijven. U kunt foto's, muziekbestanden en documenten delen, en u kunt kopieën van belangrijke gegevens op een andere computer opslaan. Back-ups zijn een essentiële maar over het hoofd geziene mogelijkheid van thuisnetwerken.

Internet-verbinding delen

Met een thuisnetwerk hebben meerdere gezinsleden op verschillende apparaten, waaronder smartphones en tablets, tegelijkertijd toegang tot internet zonder dat ze voor meerdere accounts een ISP hoeven te betalen. De internetverbinding kan vertragen wanneer te veel apparaten deze delen, maar breedbandinternetdiensten kunnen met weinig problemen een hoge belasting aan.

Delen van printers en andere randapparatuur

Zodra er een thuisnetwerk aanwezig is, is het eenvoudig om de computers in te stellen om een enkele printer te delen. U hoeft niet vanaf het ene of het andere systeem te werken om een bestand af te drukken. Andere elektronica, zoals luidsprekers, scanners en webcams, kan ook via netwerken worden gedeeld.

Image
Image

Bottom Line

Veel populaire computergames voor thuis ondersteunen LAN (Local Area Network) en online (internetverbinding) modi, zodat vrienden en familie samen kunnen spelen.

Telefoon

Voice over IP (VoIP)-diensten bellen en gebeld worden via een internetverbinding en een mobiele telefoon of vaste lijn.

Home-entertainment

Home-entertainmentproducten zoals digitale videorecorders (DVR's) en videogameconsoles ondersteunen wifi. Door deze producten in uw netwerk te integreren, kunt u online gamen, video's delen en andere geavanceerde functies.

Wi-Fi stelt je ook in staat om overal in huis streaming media-apparaten zoals Roku, Amazon Firestick en Chromecast te gebruiken. Met een abonnement op een live videostreamingservice zoals Sling TV, DirecTV Stream, Hulu + Live TV en andere, kunt u uw kabel-tv-verbinding verbreken. Evenzo bieden diensten zoals Netflix en Hulu toegang tot een verscheidenheid aan films en andere vooraf opgenomen programma's.

Image
Image

Als je je telefoon via wifi met internet verbindt, betekent dit dat je de datalimiet van je abonnement niet gebruikt terwijl je thuis bent.

Slimme apparaten

Een van de nieuwste inzendingen in de wereld van wifi zijn slimme apparaten zoals thermostaten, gloeilampen, beveiligingssystemen, apparaten, rookmelders, tv's en meer. Deze gebruiken uw Wi-Fi-thuisnetwerk om bediening vanaf verbonden smartphones, tablets, computers, luidsprekers en thuisassistenten zoals Google Home en Amazon Echo mogelijk te maken.

Image
Image

Nog meer voordelen van wifi

Hoewel u de meeste van dezelfde voordelen kunt realiseren met een bekabeld thuisnetwerk, kunt u overwegen om in plaats daarvan een draadloos thuisnetwerk (Wi-Fi) te bouwen om de volgende redenen:

  • Apparaatmobiliteit: Wi-Fi bevrijdt notebooks, tablets en andere draagbare apparaten van netwerkkabels. Gebruik uw apparaat op de bank, op uw veranda of waar in huis het handigst is.
  • Vrijheid van lelijke draden: Niemand heeft de tijd of de neiging om zich druk te maken over verouderde, onhandige kabels. Bespaar veel tijd en energie door de kabelwarboel te vermijden en draadloos te gaan.
  • Moderne conventie: Wi-Fi is de standaard netwerktechnologie geworden voor huizen en bedrijven, en de meeste producten die kunnen worden aangesloten op een netwerk zijn geoptimaliseerd voor draadloze verbindingen.

Aanbevolen: