Viber App Review

Inhoudsopgave:

Viber App Review
Viber App Review
Anonim

Viber is een VoIP-tool waarmee smartphonegebruikers wereldwijd gratis spraak- en videogesprekken kunnen voeren en gratis expresberichten kunnen delen met multimediabijlagen. Het is een populaire communicatie-app in bepaalde delen van de wereld, maar het is altijd in de schaduw van Skype en WhatsApp gebleven.

Viber Voors en tegens

  • U hoeft zich niet te registreren met gebruikersnamen en wachtwoorden of aliassen.
  • Onbeperkt gratis spraak- en video-oproepen en sms-berichten naar andere Viber-gebruikers.
  • Sms-berichten groeperen.
  • Goedkoop bellen naar vaste en mobiele nummers.
  • Niet zo populair als vroeger.
  • Relatief slechtere kwaliteit dan Skype en WhatsApp.
  • Biedt geen veilige en privécommunicatie.

Met meer dan een miljard gebruikers is Viber een van de belangrijkste spelers op de markt. Het gebruikt uw mobiele nummer om u op het netwerk te identificeren en stelt u in staat om gratis te communiceren via VoIP, waarbij u uw mobiele provider omzeilt. Met Viber Out kunt u tegen lagere VoIP-tarieven bellen naar niet-Viber vaste of mobiele nummers.

De app is beschikbaar voor de meeste platforms, waaronder iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry. Viber heeft ook een webbrowserversie, zodat u verbonden kunt blijven terwijl u op uw computer zit.

Image
Image

Download voor

Hoe meld je je aan voor Viber?

U hoeft zich niet te registreren of aan te melden wanneer u de service gebruikt. Nadat u de app naar uw apparaat hebt gedownload, wordt u gevraagd uw telefoonnummer in te voeren en krijgt u een toegangscode via sms, die u bij activering invoert. U wordt dan geïdentificeerd via uw mobiele telefoonnummer.

Gebruikers in sommige regio's en bij bepaalde operators kunnen merken dat de service wordt geblokkeerd omdat apps en services zoals Viber concurreren met mobiele providers.

Hoe werkt Viber?

De app integreert met het adresboek van je telefoon. Telkens wanneer u een videogesprek voert of een sms-bericht naar een contactpersoon verzendt, wordt u gevraagd om een gewone oproep (of sms) te plaatsen via uw mobiele provider of om Viber te gebruiken. Voordat er iets wordt gestart, wordt het nummer geverifieerd om te zien of het is geregistreerd bij Viber.

Groepsberichten zijn een ander ding dat veel wordt gebruikt op Viber. Met de app kun je contacten uit je adresboek selecteren en toevoegen voor deelname. Met Viber kunt u ook foto's en kaartlocaties verzenden.

Bottom Line

Viber gebruikt je GSM-architectuur en -service niet om de oproepen en berichten te kanaliseren, dus je hebt een internetverbinding nodig via wifi of een data-abonnement. Bellen blijft gratis als je wifi gebruikt, maar je bent dan wel beperkt in mobiliteit. Wanneer u uw data-abonnement onderweg gebruikt, moet u er rekening mee houden dat u beta alt voor elke megabyte aan data die wordt gebruikt.

Eindoordeel

Viber maakt het gemakkelijk voor individuen die verschillende apparaten hebben om met elkaar te communiceren op één platform. Viber is vooral handig om met mensen in andere landen te corresponderen, omdat het internet gebruikt voor bellen en berichten. Het is een geweldig hulpmiddel voor als je naar het buitenland reist of als je veel internationaal belt.

Aanbevolen: