Apple's app-privacyrapport kan app-ontwikkelaars beschamen om beter te zijn

Inhoudsopgave:

Apple's app-privacyrapport kan app-ontwikkelaars beschamen om beter te zijn
Apple's app-privacyrapport kan app-ontwikkelaars beschamen om beter te zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's app-privacyrapport geeft een overzicht van alle verbindingen die zijn gemaakt door de apps op je iPhone en iPad.
  • App-ontwikkelaars worden misschien beschaamd om hun act op te ruimen.
  • De beste optie is om apps te verwijderen die uw gegevens stelen.

Image
Image

De nieuwste privacyfunctie van Apple laat precies zien welke gegevens uw apps over u verzamelen.

iOS 15.2 brengt het app-privacyrapport, een interactieve lijst van elke internetverbinding die door elke app op je apparaat wordt gemaakt. En er is meer. Het vertelt je ook welke apps toegang hebben gehad tot je privégegevens: foto's, contacten en zelfs de microfoon en camera. Het is doorzoekbaar, gemakkelijk te begrijpen en uiterst angstaanjagend voor minder scrupuleuze ontwikkelaars.

"Ontwikkelaars zullen waarschijnlijk hopen dat iPhone-gebruikers vergeten het App-privacyrapport in te schakelen in Instellingen. Anders zullen ze de toegangsrechten die ze vragen moeten rechtvaardigen. Bereid je voor om uit te leggen waarom je toegang nodig hebt tot GPS-radio om een spelletje te spelen, ontwikkelaars!" Chris Hauk, kampioen consumentenprivacy bij Pixel Privacy, vertelde Lifewire via e-mail.

App-privacyrapport

Om te beginnen, moet u het App-privacyrapport inschakelen in de instellingen van de iPhone of iPad, waarna het elke verbinding detecteert die door elke app op uw apparaat wordt gemaakt, inclusief de standaard Apple-apps.

Kom na een paar uur terug en je zult misschien verrast zijn door wat je ziet. U kunt de informatie in verschillende bruikbare vormen snijden en in blokjes snijden; je kunt per app bladeren. U kunt zelfs een lijst zien met de meest gebruikte domeinen, die populaire trackingservices zullen onthullen. Sommige hiervan zijn bedoeld om app-statistieken te verzamelen voor ontwikkelaars om anonieme gebruikspatronen te herkennen en de apps te verbeteren, maar veel zijn er alleen om uw gegevens te strippen, te verzamelen en te verkopen.

Image
Image

"Het doel van het schenden van de privacy van gebruikers is meestal om die gegevens te verkopen voor advertentie-inkomsten. Het privé maken van apps kan de bottom line van app-ontwikkelaars schaden als ze geen inkomsten kunnen genereren met de persoonlijke gegevens van gebruikers, " Paul Bischoff, privacyadvocaat bij Comparitech, vertelde Lifewire via e-mail.

Het oproepen van apps zou hen kunnen helpen om hun daden op te schonen, maar aan de andere kant, wil je echt software blijven gebruiken van een ontwikkelaar die graag je privacy schendt?

Toen Apple een melding introduceerde die je vertelde dat elke keer dat een app toegang kreeg tot je klembord, deze standaard was ingeschakeld, en plotseling ontdekten honderden miljoenen iPhone-gebruikers hoeveel apps een kijkje nemen in hun gekopieerde gegevens. Dit leidde tot een snelle opruiming van slechte acteurs en ontwikkelaars die hun apps gewoon slecht hadden ontworpen.

App-privacyrapport is standaard niet ingeschakeld, en je zult de gegevens ervan ook niet zien tenzij je ernaar zoekt, maar dat maakt het niet nutteloos.

Hoe kunt u deze informatie gebruiken?

De meest voor de hand liggende manier om met een slechte app om te gaan, is deze te verwijderen en vervolgens een verklarende recensie achter te laten in de App Store of Twitter. Als u nog verder wilt gaan, kunt u aangifte doen van de daders bij de betreffende instantie.

"Over het algemeen moeten gebruikers alle apps verwijderen die zonder hun toestemming toegang hebben tot hun camera, microfoon, geolocatie en foto's", vertelde beveiligingsadviseur Vikram Venkatasubramanian aan Lifewire via e-mail.

"Als de apps afkomstig zijn van in de VS gevestigde bedrijven, " vervolgde Venkatasubramanian, "dan kunnen ze een verzoek indienen bij de specifieke bedrijven om hun informatie te verwijderen. Voor gebruikers in Californië en Vermont, gezien de bescherming van CCPA, kunnen ze kunnen mogelijk een klacht indienen bij het kantoor van hun staat AG."

Dat is voor velen van ons misschien niet de moeite waard, maar er is nog een ander geweldig neveneffect van deze nieuwe functie: het geeft je een lijst met veelgebruikte trackingdomeinen. Als je een firewall-app op je iOS-apparaat gebruikt, zoals Lockdown Privacy, dan kun je deze domeinen nemen en ze aansluiten op de app, zodat je ze in de toekomst voor altijd blokkeert.

Apple blijft druk uitoefenen op slechte acteurs en geeft ons de middelen om onszelf te beschermen. Soms is het aan ons om ons in te spannen om ze te gebruiken, maar voor de privacybewuste mensen onder ons is dit een grote overwinning.

"Privacy, veiligheid en vertrouwen zijn tegenwoordig van het grootste belang. Consumenten winnen wanneer bedrijven hun gegevens beschermen [en] ervoor kiezen deze niet te verzamelen ", vertelde Dr. Chris Pierson, een voormalig CISO en CEO van Blackcloak cybersecurity-service, Lifewire via e-mail.

Aanbevolen: