Wat is LinkedIn InMail?

Inhoudsopgave:

Wat is LinkedIn InMail?
Wat is LinkedIn InMail?
Anonim

LinkedIn InMail is een premium LinkedIn-berichtenfunctie waarmee je berichten kunt sturen naar mensen met wie je momenteel geen verbinding hebt op het platform.

Wat is LinkedIn InMail?

LinkedIn is geweldig om professionele connecties te maken, maar als je een gesprek wilt beginnen met iemand die nog niet in je netwerk zit, kun je dat niet doen met een privébericht. Tenzij je natuurlijk InMail hebt. Het is in wezen een uitbreiding van de standaard berichtenfunctie, die toegankelijk is door het tabblad Berichten boven aan het scherm of onderaan de app te selecteren wanneer u bent aangemeld bij uw LinkedIn-account.

Als je een Basic (gratis) LinkedIn-account hebt, kun je geen InMail-berichten verzenden, maar je kunt wel InMail-berichten van anderen ontvangen. U moet upgraden naar een van de premium-abonnementen om InMail-berichten te kunnen verzenden.

U kunt een bepaald aantal InMail-berichten verzenden op basis van uw maandelijks toegewezen bedrag dat bij uw premiumplan wordt geleverd. Als je ze allemaal voor de maand opgebruikt, kun je ook extra InMail-berichten kopen om te verzenden. De kosten variëren afhankelijk van het aantal InMail-berichten dat u wilt kopen, maar u kunt verwachten dat het ongeveer $ 10 per InMail-bericht zal zijn.

Hoe InMail verschilt van standaardberichten op LinkedIn

Aangezien InMail is geïntegreerd met de standaard berichtenfunctie, is het misschien niet voor de hand liggend om te zien hoe het standaard berichtenverkeer verbetert. Er zijn slechts twee belangrijke dingen waar u op moet letten als het gaat om InMail:

Ontgrendelde berichtknoppen op niet-verbonden profielen

Wanneer je iemands LinkedIn-profiel bezoekt met wie je nog geen connectie hebt gehad, zie je een Message-knop op hun introductiekaart (tussen Connect en Meer…).

Image
Image

Als je een Basic-account hebt, wordt er een hangslotpictogram naast weergegeven, wat aangeeft dat de InMail-functie is vergrendeld. Maar als je een premium account hebt, kun je Message selecteren om de berichtopsteller te openen en te beginnen met typen.

InMail-labels op berichten in uw inbox

Wanneer iemand u een InMail-bericht stuurt, wordt dit geleverd met een InMail-label om u te helpen deze te onderscheiden van gewone berichten. Zoek gewoon naar het vetgedrukte InMail-label vóór de onderwerpregel van een van de berichten in uw inbox.

Image
Image

De voordelen van het gebruik van LinkedIn InMail

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van InMail-berichten om gesprekken te beginnen met mensen die u niet kent. Hier zijn er een paar die er echt uitspringen.

Stuur een persoonlijk bericht zonder verbindingsverzoek. Niet iedereen hoeft te worden toegevoegd als nieuwe verbinding met je netwerk. Soms moet eerst een gesprek op gang komen.

Verspil geen tijd aan het zoeken naar contactgegevens. Het kan frustrerend zijn om in iemands profiel te zoeken naar de beste manier om contact met hen op te nemen. Velen vermelden hun e-mailadres niet.

Bereik zowel passieve als actieve sollicitanten. Neem rechtstreeks contact op met kandidaten waarvan u denkt dat ze goed bij u passen.

Volg de resultaten van uw InMail-berichten. U krijgt toegang tot InMail Analytics, dat u gegevens over uw berichten toont die u aanwijzingen kunnen geven over wat wel of niet werkt.

Ontvang InMail-tegoeden als u snel antwoord krijgt. Als de ontvanger van uw InMail-bericht binnen 90 dagen reageert, wordt u beloond met een InMail-tegoed zodat u meer InMail-berichten zonder dat u meer hoeft te kopen of te wachten tot de verlenging van de volgende maand.

Hoe te beginnen met het gebruik van LinkedIn InMail

Het is gemakkelijk om InMail op LinkedIn te gaan gebruiken. Als u nog niet geüpgraded hebt, beslis dan eerst welk premium LinkedIn-abonnement u wilt en overweeg het aantal maandelijkse InMail-berichten dat u kunt verzenden:

Carrièreplan: 3 InMail-berichten per maand

Business Plan: 15 InMail-berichten per maand

Verkoopplan: 20 InMail-berichten per maand

Huurplan: 30 InMail-berichten per maand

Zodra je je abonnement hebt gekozen en je upgrade hebt uitgevoerd, kun je navigeren naar het LinkedIn-profiel van elke persoon met wie je niet bent verbonden en Message selecteren op hun introductiekaart. Typ uw onderwerpregel en hoofdtekst in de berichtopsteller en druk op Verzenden als u klaar bent.

InMail-berichten kunnen maximaal 200 tekens bevatten in de onderwerpregel en maximaal 1.900 tekens in de hoofdtekst, inclusief uw handtekening.

Om extra InMail-berichten te kopen:

  1. Selecteer het tabblad Me in uw LinkedIn-account.
  2. Selecteer Premium abonnementsopties.
  3. Selecteer naast InMail-berichten Meer kopen.
  4. Selecteer het aantal gewenste InMail-berichten.
  5. Selecteer Doorgaan om uw betaling te voltooien.

Niet iedereen kan een InMail-bericht ontvangen. Degenen die zich hebben afgemeld voor het ontvangen van InMail-berichten via hun accountinstellingen, kunnen niet worden bereikt.

Optioneel afmelden voor het ontvangen van InMail-berichten

Je hebt altijd controle over wie je berichten kan sturen op LinkedIn en hoe. Als u liever helemaal geen InMail-berichten ontvangt, zelfs niet met een Basic-account, kunt u zich hiervoor afmelden.

Image
Image
  1. Selecteer het tabblad Me in uw LinkedIn-account.
  2. Selecteer Instellingen en privacy.
  3. Navigeer naar de Communicatie tab.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Voorkeuren en selecteer Wijzigen naast Berichten van leden en partners.
  5. Onder Anderen toestaan u InMail te sturen? selecteer de knop zodat er Nee. staat
  6. U kunt ook de knop selecteren voor LinkedIn-partners toestaan om u Gesponsorde InMail? te tonen zodat er Nee staat.

Aanbevolen: