Wat is een LinkedIn-profiel?

Inhoudsopgave:

Wat is een LinkedIn-profiel?
Wat is een LinkedIn-profiel?
Anonim

Een LinkedIn-profiel is een speciale pagina op LinkedIn.com die gebruikers kunnen gebruiken om professionele informatie over zichzelf te verstrekken en hun carrière vooruit te helpen.

Waar worden LinkedIn-profielen voor gebruikt?

Gebruikersprofielen zijn een groot onderdeel van veel sociale netwerken, waaronder LinkedIn. Maar wat maakt LinkedIn-profielen anders? LinkedIn-profielen worden gebruikt om uw professionele ervaring, prestaties, lof en meer te laten zien. Afhankelijk van de privacy-instellingen van gebruikers, is hun profielinformatie mogelijk alleen zichtbaar voor mensen met wie ze contact hebben gehad of kan deze voor iedereen worden bekeken.

Hoewel het veel overeenkomsten vertoont met andere sociale netwerkprofielen, zoals Facebook-profielen, zijn de lay-out en inhoudssecties geoptimaliseerd voor het weergeven van inhoud die verband houdt met de professionele carrière en interesses van een gebruiker.

LinkedIn-profielen zijn als virtuele cv's. Mensen kijken naar hen om erachter te komen waar je momenteel werkt, waar je in het verleden hebt gewerkt, waar je naar school ging, wat je vaardigheden zijn en andere feiten over je professionele carrière. En zoals je zou verwachten, kunnen LinkedIn-profielen zelfs worden gebruikt om te solliciteren.

Hoe u inhoud aan uw LinkedIn-profiel kunt toevoegen

Zodra u zich heeft aangemeld voor een Basic (gratis) of Premium LinkedIn-account, kunt u beginnen met het opbouwen van uw profiel. Als je nieuw bent op het platform, kan LinkedIn je misschien helpen om de belangrijkste onderdelen van je profiel in te stellen.

U kunt uw profiel op elk moment openen om het te bekijken of te bewerken door Me bovenaan LinkedIn.com te selecteren, gevolgd door Bekijk profiel. Tik in de mobiele LinkedIn-app op uw profielfotopictogram in de linkerbovenhoek, gevolgd door Bekijk profiel.

Image
Image

Je profiel wordt weergegeven in een lay-out die lijkt op hoe het wordt weergegeven wanneer het op internet wordt gepubliceerd, maar je ziet verschillende bewerkingsopties in je profiel. Let op:

Het potloodpictogram: Als u dit selecteert, kunt u de sectie bewerken door inhoud te wijzigen, te verwijderen of toe te voegen.

Het lijstpictogram: Dit verschijnt wanneer u uw cursor over een inhoudsgedeelte beweegt (alleen op LinkedIn.com) en stelt u in staat ze te slepen en neer te zetten om ze opnieuw te ordenen.

Het plustekenpictogram: hiermee kunt u nieuwe inhoudsblokken aan uw profiel toevoegen.

Image
Image

Om tijd te besparen doordat u niet door uw hele profiel hoeft te scrollen, kunt u nieuwe inhoud aan uw profiel toevoegen door de blauwe Add profile section knop op LinkedIn.com direct onder uw profiel te selecteren. profielfoto. Er wordt een vervolgkeuzelijst weergegeven met alle hoofdsecties en subsecties van inhoud die u kunt toevoegen.

LinkedIn-profielsecties

Je kunt zo veel of zo weinig informatie over je professionele leven op je LinkedIn-profiel delen als je wilt. Sommige mensen houden hun profiel eenvoudig, terwijl anderen optimaal profiteren van alle secties en alles invullen wat ze kunnen.

De secties die u op uw LinkedIn-profiel kunt plaatsen, zijn onder meer:

Intro

Bewerk deze sectie door het potloodpictogram in de rechterbovenhoek van je profiel, rechts van de profielfoto en onder de kopfoto te selecteren.

  • Profielfoto
  • Koptekstfoto
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Headline
  • Huidige positie
  • Onderwijs
  • Land/regio
  • ZIP-code
  • Locaties binnen dit gebied
  • Industrie
  • Contactgegevens (profiel-URL, e-mail, WeChat-ID)
  • Samenvatting

Achtergrond

  • Werkervaring
  • Onderwijs
  • Vrijwilligerservaring

Vaardigheden

Voeg maximaal 50 individuele vaardigheden toe: (Voorbeelden zijn Social Media Marketing, Onderzoek, Public Relations, Schrijven, etc.)

Prestaties

  • Publicaties
  • Certificeringen
  • Patenten
  • Cursussen
  • Projecten
  • Honors & Awards
  • Testscores
  • Talen
  • Organisaties

Aanvullende informatie

Aanbevelingen

Ondersteunde talen

Profielen in andere talen

Als u wilt voorkomen dat uw profielinformatie voor iedereen zichtbaar is, kunt u overwegen uw privacy-instellingen te configureren door Me > Instellingen en Privacy te selecteren. Selecteer naast Uw openbare profiel bewerken Wijzigen U krijgt een voorbeeld te zien van hoe uw profiel er voor het publiek uitziet. Gebruik de zichtbaarheidsopties in de rechterkolom om aan te passen welke secties u voor het publiek wilt verbergen. Als u geen openbare zichtbaarheid wilt, kunt u de blauwe openbare zichtbaarheidsknop van uw profiel op Uit zetten

De voordelen van een LinkedIn-profiel

Zelfs als je niet van plan bent veel tijd op LinkedIn door te brengen, is het vaak beter om een profiel op te zetten en het daar te laten dan er helemaal geen te hebben. Hier zijn slechts enkele geweldige voordelen die u kunt verwachten van het hebben van een LinkedIn-profiel:

Een direct cv voor solliciteren op banen

Je kunt je profiel niet alleen gebruiken om te solliciteren op vacatures die op LinkedIn worden vermeld, maar je kunt er ook een pdf-bestand van genereren, zodat je nooit een apart bestand hoeft te maken of bij te werken voor niet-LinkedIn-vacatures. Selecteer gewoon Meer… > Save to PDF om een professioneel ogend cv te maken, rechtstreeks vanuit uw LinkedIn-profiel, dat u vrijwel overal kunt gebruiken om op vacatures te solliciteren.

Image
Image

Passieve blootstelling aan andere professionals

Andere professionals (inclusief werkgevers die op zoek zijn naar personeel) kunnen uw profiel vinden via zoekopdrachten of via hun connecties. Als ze het leuk vinden wat ze op je profiel zien, kunnen ze contact met je opnemen met een goede kans.

Een hulpmiddel voor netwerken

Als je een LinkedIn-profiel hebt, kun je netwerken met de juiste soorten professionals. Kijkers kunnen je profiel bekijken en binnen een paar seconden beslissen of je een goede match bent om mee te netwerken.

Een plek voor media, links en aanbevelingen

Standaard cv's gaan meestal niet verder dan geschreven woorden, maar met een LinkedIn-profiel kun je relevante mediabestanden (zoals afbeeldingen, video's of documenten) uploaden en linken naar URL's op internet voor elke positievermelding die je plaatst onder je Ervaring sectie.

Image
Image

Je kunt je geloofwaardigheid ook vergroten door om aanbevelingen te vragen van collega's waarmee je hebt gewerkt en waarmee je verbonden bent op LinkedIn. Deze zullen verschijnen als schriftelijke verklaringen van goedkeuring samen met de naam, profielfoto en profiellink van de persoon die het heeft gegeven.

FAQ

    Hoe deel je een LinkedIn-profiel?

    Log in op LinkedIn en selecteer het Me pictogram en kies vervolgens Bekijk profiel > Meer> Profiel delen in een bericht U kunt de unieke URL van uw profiel ook met anderen delen: ga naar uw profiel en selecteer het pictogram Bewerken en blader vervolgens naar Contact Info en selecteer het Edit icoon opnieuw.

    Wie heeft mijn LinkedIn-profiel bekeken?

    LinkedIn's Who Viewed Your Profile-functie laat je de mensen zien die je pagina in de afgelopen 90 dagen hebben bezocht. Om toegang te krijgen op een desktop, selecteert u Ik > Bekijk profiel > Wie heeft uw profiel bekeken U kunt ook ga naar je profielpagina, scrol omlaag naar Je dashboard en selecteer Wie heeft je profiel bekeken

    Hoe verberg je een LinkedIn-profiel?

    Select Me > Instellingen & Privacy > Zichtbaarheid Ga vervolgens naar Bewerk je openbare profiel en selecteer Wijzigen Schakel in het rechterdeelvenster De openbare zichtbaarheid van uw profiel in om uw profiel privé te maken voor zoekmachines en iedereen die niet is aangemeld bij LinkedIn.

    Hoe verwijder je een LinkedIn-profiel?

    Selecteer op een desktop Me > Instellingen en privacy > Accountvoorkeuren > Accountbeheer > Account sluiten Kies een reden voor het sluiten van uw account > Volgende Voer vervolgens uw wachtwoord in en selecteer Account sluiten

    Hoe upload je een cv naar je LinkedIn-profiel?

    Ga naar je profielpagina en selecteer More > Build a CV > kies Upload CV. Navigeer vervolgens naar het bestand op uw harde schijf en selecteer het.

    Hoe verander je een LinkedIn-profielfoto?

    Ga naar je profielpagina > selecteer je profielafbeelding > Voeg foto toe Gebruik vervolgens de camera op je laptop of mobiele apparaat om maak een nieuwe foto of upload een foto vanaf uw apparaat. Zodra een nieuwe afbeelding is geüpload, kunt u deze bijsnijden, filters toevoegen en andere aanpassingen maken voordat u deze op LinkedIn opslaat.

Aanbevolen: