Wat is LinkedIn en waarom zou je erop staan?

Inhoudsopgave:

Wat is LinkedIn en waarom zou je erop staan?
Wat is LinkedIn en waarom zou je erop staan?
Anonim

LinkedIn is een sociaal netwerk voor professionals om verbinding te maken, te delen en te leren. Het is als Facebook voor je carrière. Ondanks dat het tegenwoordig een van de meest populaire sociale platforms is, hebben veel mensen nog steeds geen idee waar LinkedIn voor zou moeten worden gebruikt of hoe ze er baat bij zouden kunnen hebben. Hier is alles wat u moet weten om het meeste uit LinkedIn te halen.

Wat is LinkedIn?

Of je nu een marketingmanager bent bij een groot bedrijf, een bedrijfseigenaar die een kleine lokale winkel runt of zelfs een eerstejaars student die op zoek is naar zijn eerste baan na zijn afstuderen, LinkedIn is voor iedereen die geïnteresseerd is hun professionele leven serieuzer te nemen door te zoeken naar nieuwe kansen om hun loopbaan te laten groeien en om contact te leggen met andere professionals.

Je kunt LinkedIn zien als het hightech equivalent van naar een traditioneel netwerkevenement gaan waar je andere professionals persoonlijk ontmoet, een beetje praat over wat je doet en visitekaartjes uitwisselt. Het is net één groot virtueel netwerkevenement.

Image
Image

Op LinkedIn netwerk je met mensen door ze toe te voegen als 'connections', vergelijkbaar met hoe je een vriendschapsverzoek zou doen op Facebook. Je converseert via een privébericht (of beschikbare contactgegevens), en je hebt al je professionele ervaring en prestaties vastgelegd in een netjes georganiseerd profiel om aan andere gebruikers te laten zien.

LinkedIn is vergelijkbaar met Facebook wat betreft de lay-out en het brede aanbod aan functies. Deze functies zijn meer gespecialiseerd omdat ze geschikt zijn voor professionals, maar in het algemeen, als je weet hoe je Facebook of een ander soortgelijk sociaal netwerk moet gebruiken, is LinkedIn enigszins vergelijkbaar.

Belangrijkste kenmerken van LinkedIn

Hier zijn enkele van de basisfuncties die dit zakelijke netwerk biedt en hoe ze zijn ontworpen om door professionals te worden gebruikt.

Home: Zodra u bent ingelogd op LinkedIn, is de homefeed uw nieuwsfeed, die recente berichten toont van uw connecties met andere professionals en bedrijfspagina's die u volgt.

Profiel: Je profiel toont je naam, je foto, je locatie, je beroep en meer bovenaan. Daaronder heb je de mogelijkheid om verschillende secties aan te passen, zoals een korte samenvatting, werkervaring, opleiding en andere secties, net zoals je een traditioneel cv of cv zou kunnen maken.

Mijn netwerk: Hier vindt u een lijst van alle professionals waarmee u momenteel verbonden bent op LinkedIn. Als je met je muis over deze optie in het bovenste menu gaat, zie je ook een aantal andere opties waarmee je contacten kunt toevoegen, mensen kunt vinden die je misschien kent en alumni kunt vinden.

Vacatures: Alle soorten vacatures worden elke dag door werkgevers op LinkedIn geplaatst en LinkedIn zal u specifieke vacatures aanbevelen op basis van uw huidige informatie, inclusief uw locatie en optionele baan voorkeuren die u kunt invullen om beter afgestemde vacatures te krijgen.

Interesses: Naast uw connecties met professionals, kunt u ook bepaalde interesses volgen op LinkedIn. Deze omvatten bedrijfspagina's, groepen op basis van locatie of interesse, LinkedIn's SlideShare-platform voor het publiceren van diavoorstellingen en LinkedIn's Lynda-platform voor educatieve doeleinden.

Zoekbalk: LinkedIn heeft een krachtige zoekfunctie waarmee u uw resultaten kunt filteren op basis van verschillende aanpasbare velden. Klik op "Geavanceerd" naast de zoekbalk om specifieke professionals, bedrijven, vacatures en meer te vinden.

Berichten: Als je een gesprek wilt beginnen met een andere professional, kun je dat doen door hem of haar een privébericht te sturen via LinkedIn. Je kunt ook bijlagen toevoegen, foto's toevoegen en meer.

Meldingen: Net als andere sociale netwerken heeft LinkedIn een meldingsfunctie die je laat weten wanneer je bent goedgekeurd door iemand, bent uitgenodigd om ergens aan deel te nemen of welkom bent om een bericht waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

In afwachting van uitnodigingen: Wanneer andere professionals u uitnodigen om contact met hen op te nemen op LinkedIn, ontvangt u een uitnodiging die u moet goedkeuren.

Image
Image

Dit zijn de belangrijkste functies die je voor het eerst opv alt wanneer je op LinkedIn gaat en je aanmeldt voor een basisaccount, maar je kunt dieper ingaan op enkele van de meer gespecialiseerde details en opties door het platform zelf te verkennen.

Je zou zelfs kunnen ontdekken dat je geïnteresseerd bent in het gebruik van LinkedIn's Business Services en/of Premium accountupgrades, waarmee gebruikers vacatures kunnen plaatsen, voordeel kunnen halen uit talentoplossingen, adverteren op het platform en je verkoopstrategie kunnen uitbreiden naar social sales op LinkedIn opnemen.

Waar wordt LinkedIn voor gebruikt (als individu)?

Nu weet je wat LinkedIn biedt en wat voor soort mensen het doorgaans gebruiken, maar dat geeft je waarschijnlijk geen specifieke ideeën om het zelf te gaan gebruiken. Veel gebruikers maken zelfs een account aan en verlaten het vervolgens omdat ze geen idee hebben hoe ze LinkedIn zouden moeten gebruiken.

Hier zijn enkele tips voor beginners.

  • Kom weer in contact met oude collega's. Je kunt het gedeelte Mijn netwerk gebruiken om oude collega's, leraren, mensen met wie je naar school ging en iedereen waarvan je denkt dat die is waard om in je professionele netwerk te hebben. Voer gewoon uw e-mailadres in of koppel het om uw contacten met LinkedIn te synchroniseren.
  • Gebruik je profiel als je cv. Je LinkedIn-profiel vertegenwoordigt in feite een completer (en interactief) cv. U kunt het als een link opnemen in een e-mail of uw begeleidende brief wanneer u op vacatures solliciteert. Op sommige websites waarmee u op vacatures kunt solliciteren, kunt u zelfs verbinding maken met uw LinkedIn-profiel om al uw informatie te importeren. Als je een cv buiten LinkedIn moet opbouwen, zijn daar apps voor.
  • Vind en solliciteer op vacatures. Onthoud dat LinkedIn een van de beste plaatsen is om online naar vacatures te zoeken. Je krijgt altijd aanbevelingen van LinkedIn over vacatures waarin je mogelijk geïnteresseerd bent, maar je kunt ook altijd de zoekbalk gebruiken om naar specifieke vacatures te zoeken.
  • Vind en maak contact met nieuwe professionals. Het is geweldig om weer in contact te komen met oude collega's en in contact te komen met iedereen op je huidige werkplek die misschien ook op LinkedIn zit, maar wat zelfs beter is dat je de mogelijkheid hebt om nieuwe professionals te ontdekken, zowel lokaal als internationaal, die je misschien kunnen helpen bij je professionele inspanningen.
  • Deelnemen aan relevante groepen. Een geweldige manier om nieuwe professionals te ontmoeten om contact mee te maken, is door lid te worden van groepen op basis van uw interesses of huidige beroep en te beginnen met deelnemen. Andere groepsleden vinden het misschien leuk wat ze zien en willen contact met je opnemen.
  • Blog over wat je weet. LinkedIn's eigen publicatieplatform stelt gebruikers in staat blogposts te publiceren en de kans te krijgen dat hun inhoud door duizenden wordt gelezen. Gepubliceerde berichten worden ook weergegeven op uw profiel, wat uw geloofwaardigheid zal vergroten in gerelateerde velden die relevant zijn voor uw professionele ervaring.
Image
Image

Upgraden naar een Premium LinkedIn-account

Veel mensen kunnen het prima doen met een gratis LinkedIn-account, maar als je LinkedIn en al zijn meest geavanceerde functies serieus wilt gebruiken, wil je misschien upgraden naar een van de vier beschikbare premium-accounts. Terwijl je het platform verkent, zul je merken dat bepaalde dingen, zoals verschillende geavanceerde zoekfuncties, niet beschikbaar zijn voor gratis gebruikers.

LinkedIn heeft momenteel premium-abonnementen voor gebruikers die hun droombaan willen vinden, hun netwerk willen laten groeien en koesteren, verkoopkansen willen ontsluiten en talent willen vinden of aannemen. Je kunt elk premium abonnement een maand gratis uitproberen, waarna er een maandelijks bedrag in rekening wordt gebracht, afhankelijk van het abonnement dat je kiest (plus btw).

  • LinkedIn Premium-carrière: $ 29,99 per maand. Voor individuele professionals die aangenomen willen worden en hun carrière willen verbeteren.
  • Linkedin Premium Business: $ 59,99 per maand. Voor bedrijven die willen groeien en een netwerk willen opbouwen.
  • LinkedIn Premium Sales: $ 79,99 per maand. Voor professionals en bedrijven die op zoek zijn naar gerichte leads.
  • LinkedIn Premium-werving: $ 119,99 per maand. Voor professionals en bedrijven die werknemers willen werven en aannemen.
Image
Image

Als laatste opmerking, vergeet niet te profiteren van de mobiele apps van LinkedIn. LinkedIn heeft de belangrijkste apps gratis beschikbaar op iOS- en Android-platforms met verschillende andere gespecialiseerde apps voor het zoeken naar werk, SlideShare, Linked Learning en premium-accounts. Vind links naar al deze apps op de mobiele pagina van LinkedIn.

Aanbevolen: