Clear ToDos iPhone App Review

Inhoudsopgave:

Clear ToDos iPhone App Review
Clear ToDos iPhone App Review
Anonim

De app Duidelijke takenlijst voor iPhone is gemaakt om het leven gemakkelijker en productiever te maken. Ontdek of het de moeite waard is.

Hoewel Clear nog steeds beschikbaar is in de App Store en werkt op je iPhone, is de app sinds 2019 niet meer bijgewerkt. Dit doet ons vermoeden dat deze door de ontwikkelaar in de steek is gelaten. Gebruik het dus als je wilt, maar verwacht niet dat het voor altijd zal werken. De interface van Clear was destijds behoorlijk baanbrekend, maar veel van zijn beste eigenschappen zijn tegenwoordig elders beschikbaar.

Het goede

  • Mooie, iPhone-specifieke interface
  • Productiviteitsgericht
  • Exclusief onnodige functies

The Bad

  • Geen functies voor groepen/gedeelde taken
  • Alleen op taken gebaseerde lijsten (geen datumspecifieke lijsten)
  • To-do lengte beperkt tot schermbreedte

Een snelle blik

Geprijsd voor minder dan $ 5, Clear is anders dan elke andere takenlijst-app die we hebben gebruikt. Het maakt optimaal gebruik van de multitouch-interface van de iPhone van elke takenlijst-app die we hebben getest, met vegen en knijpen om niet alleen het scherm te bedienen waar je naar kijkt, maar ook om door de app te navigeren. Het voelt het meest alsof het een workflow biedt die speciaal voor de iPhone is ontworpen. Bovendien is het visueel zeer goed ontworpen. En toch schakelen we niet over naar Clear voor onze to-do-app. Lees verder om erachter te komen waarom.

Image
Image

Interface en Gesture Control

De ervaring van het gebruik van Clear is aangenaam, efficiënt en, nou ja, cool. Dit begint allemaal met de interface.

Clear maakt optimaal gebruik van de multitouch-functies die in iOS zijn ingebouwd. U zult hier geen knoppen of selectievakjes of andere traditionele elementen van de gebruikersinterface vinden. In plaats daarvan wordt alles in Clear gedaan door een gebaar.

Wilt u een nieuwe takenlijst maken? Ga naar de overzichtspagina van de hoofdlijst en sleep de lijsten naar beneden. Er verschijnt een nieuwe. Het toevoegen van items aan takenlijsten werkt op dezelfde manier. Om één niveau in de hiërarchie van de app te verhogen, van het takenniveau naar het lijstniveau of van het lijstniveau naar het instellingenniveau, knijp je in het midden van het scherm. Als u een item als voltooid markeert, hoeft u slechts van links naar rechts te vegen. Herhaal dit om die voltooiing ongedaan te maken. Veeg in de tegenovergestelde richting om het te verwijderen. En als het gaat om het opnieuw ordenen van taken, vergeet dan het standaard tikken, vasthouden en slepen op het pictogram met drie balken dat de meeste apps nodig hebben. Tik gewoon op de taak en sleep deze. Het is een kleine verandering, maar het voelt veel natuurlijker.

To-do-lijsten hebben zelf ook intelligentie ingebouwd. Elke lijst is bijvoorbeeld voorzien van een kleurcode om een gedurfdere kleur toe te kennen aan de meer dringende items. Items bovenaan de lijst zijn felrood (standaard; er zijn een aantal andere kleurthema's om uit te kiezen), waarbij elk opeenvolgend item door het spectrum gaat. En er zijn geen prioriteiten toe te kennen aan deze items. Sleep een item gewoon naar een nieuwe plaats in de lijst en Clear wijst er automatisch een prioriteitskleur aan toe.

Al met al is Clear een prachtig voorbeeld van het soort krachtige, natuurlijke apps die met iOS kunnen worden gemaakt, en toch is het niets voor ons.

Tekortkomingen of ontwerpkeuzes?

Ondanks alle gloeiende dingen die we over Clear hebben gezegd, blijven we bij de kale teuxdeux als onze takenlijst-app. Waarom? Het draait allemaal om hoe we werken. [Deze recensie is geschreven in 2012. We zijn sindsdien overgestapt op Todoist, die we al een paar jaar gebruiken.]

Clear is een taakgerichte app. Dat wil zeggen, u maakt takenlijsten rond groepen taken en vinkt deze vervolgens af wanneer u ze voltooit. Zo werken we niet. We organiseren onze taken het liefst met wat we elke dag willen doen. Dat is niet echt wat Clear doet. Natuurlijk kun je een lijst maken voor maandag, een lijst voor dinsdag, enz., maar Clear lijkt geen enkele manier te hebben om onvoltooide taken automatisch van de ene naar de andere dag te verplaatsen om ze op je radar te houden, iets wat teuxdeux doet (omdat het een zeldzame dag is waarop we elk item op onze takenlijst voltooien).

Clear's iPhone-specifieke ontwerp kan ook een tekortkoming zijn, geloof het of niet. Taken in Clear kunnen bijvoorbeeld alleen zo lang zijn als het scherm van de iPhone breed is. Dat is een geweldig stukje interfacebewustzijn, maar het is ook behoorlijk beperkend. Wat als we een taak nodig hebben die langer en gedetailleerder is, zoals sommigen vereisen? Clear ondersteunt het niet.

Ten slotte is er de kwestie van draagbaarheid. Clear is een mooie, spannende app op mijn iPhone, maar wat als ik mijn telefoon niet bij de hand heb? Teuxdeux is bijvoorbeeld begonnen als een web-app, zodat we overal waar een webbrowser is toegang hebben tot onze taken. Dat is geen optie met Clear [Wis later Mac- en Android-app toegevoegd, maar ze zijn ook al jaren niet bijgewerkt].

Bottom Line

Ons punt is niet dat teuxdeux beter is dan Clear. Voor onze behoeften is dat zo, maar dat is het punt - onze behoeften. Onze manier van werken is niet voor iedereen weggelegd. Mensen die werken zoals wij, zullen Clear waarschijnlijk geen onderdeel van hun dagelijkse werk maken. Maar als u in een meer op taken gebaseerde stijl werkt, wacht dan niet om deze app te downloaden en uit te proberen. Als dat je favoriete stijl is, vind je Clear misschien de perfecte combinatie van goed ontworpen, gefocust en effectief.

Wat je nodig hebt

Een iPhone 3GS of nieuwer, een 3e generatie. iPod touch of nieuwer, of een iPad met iOS 5.0 of hoger.

Nog steeds op zoek naar een goede manier om je taken te beheren? Bekijk onze lijst met top-do-to-list-tools.

Aanbevolen: