Een app beoordelen in de Apple App Store

Inhoudsopgave:

Een app beoordelen in de Apple App Store
Een app beoordelen in de Apple App Store
Anonim

Wat te weten

  • Tik in de App Store op je profile > Purchased. Tik op de app, ga naar Ratings & Reviews en voer de sterren in die je de app wilt geven.
  • Tik op Schrijf een recensie om een schriftelijke recensie van de app achter te laten. Voeg een optionele titel toe en schrijf uw recensie, tik vervolgens op Verzenden om uw recensie toe te voegen.
  • In sommige apps heb je ook de mogelijkheid om een recensie achter te laten vanuit de app. U ziet een pop-upvenster waarin u de beoordeling kunt invoeren.

Dit artikel legt uit hoe je een app beoordeelt in de App Store van Apple. Beoordeling is eenvoudig, snel en kan anderen helpen.

Een app beoordelen in de Apple App Store

Volg deze stappen om een app in de App Store te beoordelen:

  1. Tik op uw iOS- of iPadOS-apparaat op de App Store app om deze te openen.
  2. Tik op je foto (of pictogram, als je geen foto hebt toegevoegd) in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Tik op Gekocht.
  4. Tik op de app die je wilt beoordelen.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden naar de Beoordelingen & Reviews sectie.
  6. Tik op het aantal sterren dat je de app wilt geven. Uw beoordeling wordt automatisch opgeslagen en verzonden.

    De verkeerde beoordeling toegevoegd of van gedachten veranderd? Je kunt op elk moment terugkeren naar de app en je beoordeling bijwerken.

  7. Je kunt ook op Schrijf een recensie tikken om een geschreven recensie van de app achter te laten. Voeg een optionele titel toe en schrijf uw recensie, tik vervolgens op Verzenden om uw recensie toe te voegen.

    Image
    Image

Er is geen manier om iOS- of iPadsOS-apps vanaf een desktopcomputer te beoordelen nadat Apple iTunes heeft stopgezet met macOS Catalina (10.15). Als je een versie van macOS gebruikt die nog steeds iTunes heeft, kun je apps bekijken in de App Store-sectie van iTunes.

Een app beoordelen in de app zelf

In sommige apps heb je ook de mogelijkheid om een recensie achter te laten vanuit de app zelf. Niet elke app heeft deze functie - de ontwikkelaar moet deze toevoegen - maar sommige wel.

In dat geval verschijnt er af en toe een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd een recensie achter te laten. Je kunt dit natuurlijk negeren zonder een recensie achter te laten, maar als je een recensie wilt achterlaten, tik je op het aantal sterren dat je wilt toewijzen en tik je vervolgens op VerzendenDeze beoordeling wordt naar de App Store gestuurd, net alsof je er direct naartoe bent gegaan.

Image
Image

Waarom u apps moet beoordelen

Misschien denk je erover om je iOS-apps te beoordelen, maar er zijn een paar redenen waarom je zou moeten overwegen om dit te doen:

  • Andere gebruikers helpen: het lezen van recensies en uitzoeken of een app goed is voordat u deze downloadt en gebruikt, kan andere gebruikers tijd besparen. Voor betaalde apps bespaart het hen ook geld. Door een beoordeling achter te laten, krijgen gebruikers een duidelijk beeld van of de app goed is of niet, en kunnen ze een goede beslissing nemen.
  • De ontwikkelaar helpen: Ontwikkelaars moeten weten wat hun gebruikers wel en niet leuk vinden in apps. Ze moeten ook horen over bugs in de app. Recensies zijn een directe manier om dat te doen.
  • Apple helpen: de zoekfunctie en algoritmen van Apple in de App Store kunnen worden beïnvloed door de vraag of een app goed of slecht wordt beoordeeld.

Aanbevolen: