Hoe uw e-mail u zou kunnen bespioneren

Inhoudsopgave:

Hoe uw e-mail u zou kunnen bespioneren
Hoe uw e-mail u zou kunnen bespioneren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Trackerpixels melden wanneer en waar je een e-mail hebt geopend.
  • Veel e-mailapps blokkeren alle afbeeldingen, alleen om je tegen deze pixels te beschermen.
  • Verschillende e-mailapps en -services zullen spypixels detecteren en blokkeren.
Image
Image

Wist je dat elke keer dat je een e-mail opent, de afzender kan zien wanneer en waar je het hebt geopend, hoe vaak je het hebt geopend en zelfs op wat voor soort apparaat je het hebt gelezen? Het is te danken aan "spy pixels", en ze zijn overal.

E-mail is zo ongeveer de minst veilige manier om te communiceren. Het is niet-versleuteld, dus het kan door iedereen worden gelezen, waar dan ook tijdens zijn reis over het internet, als een ansichtkaart, niet als een verzegelde brief. Maar e-mail is altijd zo geweest.

Trackingpixels zijn nog erger. Ze geven de afzender een obscene hoeveelheid informatie over u, zonder ooit uw toestemming te vragen. Wat gebeurd er? Kun je jezelf beschermen?

"De implicaties voor de privacy zijn dat iedereen kan zien wanneer en zelfs waar je zijn e-mail opent", vertelde Phillip Caudell, ontwikkelaar van de privacy-eerste e-mailapp Big Mail, via e-mail aan Lifewire.

"En in tegenstelling tot leesbevestigingen in apps zoals iMessage of WhatsApp, kun je je niet afmelden, en erger nog, de meeste mensen weten niet eens dat het hen overkomt."

Wat is een trackingpixel?

Wanneer een e-mailnieuwsbrief naar u wordt verzonden, bevat deze een link naar een kleine afbeelding, misschien slechts een enkele pixel.

Als je de e-mail opent, worden alle afbeeldingen in het bericht geladen, inclusief deze pixels. Omdat de afbeeldingen van een externe server worden geladen, weet de afzender precies wanneer je de betreffende e-mail hebt geopend.

Tenzij je geïnformeerd bent, moet je eerst toestemming geven, het is een misbruik van privacy en moet stoppen. Geen excuses.

Omdat uw e-mailapp zijn ingebouwde webbrowser gebruikt om berichten te laden en weer te geven, lekt het dezelfde gegevens als een browser, inclusief uw IP-adres, dat uw locatie kan onthullen.

Trackingpixels hebben vele doelen. E-mailapps en -services gebruiken ze om een afzender te vertellen of en wanneer hun berichten zijn geopend.

Dit werkt als leesbevestigingen in berichten-apps zoals WhatsApp en iMessage, alleen kan de ontvanger zich niet afmelden of zelfs maar weten dat ze worden gevolgd. Je baas kan bijvoorbeeld controleren of je die e-mail hebt geopend die ze hebben gestuurd.

Het wordt erger…

Privacy Noodgeval

Zodra je een IP-adres hebt, heb je de locatie van die internetverbinding. Van daaruit kunt u dat adres aan een fysiek adres koppelen.

Spywarebedrijf El Toro zei dat zijn technologie "de locatiespecifieke nauwkeurigheid van direct mail naar digitale advertenties brengt. Via onze gepatenteerde IP Targeting-technologie richten we digitale advertenties op uw klant door hun IP-adres te matchen met hun fysieke adres. " Het belooft "targeting zonder cookies, tellingsblokken of geolocatietools te gebruiken."

Voorspelbaar, er is nog veel meer. "[E-mailmarketingbedrijf Sendgrid] vervangt ook URL's door hun eigen URL's om bij te houden wanneer iemand erop klikt", zegt softwareontwikkelaar Jake Humphrey op Twitter.

"Het kan me niet schelen welke rechtvaardiging je gebruikt", schrijft David Heinemeier Hansson, de mede-oprichter van HEY e-mailontwikkelaar Basecamp, op Twitter.

"Tenzij je geïnformeerd bent, moet je eerst toestemming geven, het is een misbruik van privacy en moet stoppen. Geen excuses."

Hoe kunt u spionpixels blokkeren?

De meest eenvoudige manier om spy-pixels te blokkeren, is door nooit afbeeldingen in uw e-mail te laden. U kunt deze functie in veel e-mailapps inschakelen, waaronder de Mail-app van Apple. Bijlagen die naar u worden verzonden, komen nog steeds aan, maar externe afbeeldingen worden nooit geladen.

Het probleem hiermee is dat je nooit afbeeldingen in je e-mail ziet, zelfs niet degene die je wilt zien. En als u klikt om die afbeeldingen te laden, worden de spy-pixels ook geladen.

Sommige e-maildiensten helpen. Fastmail kopieert bijvoorbeeld alle gekoppelde afbeeldingen naar zijn servers. Vervolgens laadt het deze proxy-afbeeldingen wanneer u de mail bekijkt.

"Dit betekent dat de afzender alleen onze serverinformatie en locatie kent, en niet die van jou", schrijft Nicola Nye, de stafchef van Fastmail. Dit werkt alleen op de Fastmail-site of in de apps.

Heinemeier Hansson's HEY-e-mailservice gaat nog beter. Het jaagt actief op en blokkeert spy-pixels, en als het er een vindt, vertelt het je meteen.

Image
Image

HEY proxeert ook alle andere afbeeldingen, net als Fastmail, en houdt je IP-adres privé wanneer je ze bekijkt.

Als je HEY of Fastmail niet gebruikt, of als je niet van provider wilt veranderen, zijn er andere manieren om jezelf te beschermen. U kunt de MailTrackerBlocker-plug-in gebruiken voor de Mac Mail-app van Apple.

Of je kunt overschakelen naar een app die je beschermt. MailMate is een krachtige e-mailclient voor de Mac en waarschuwt je met een grote banner wanneer pixeltrackers worden gevonden en geblokkeerd.

Je zou ook Caudell's Big Mail kunnen gebruiken, een op privacy gerichte e-mailapp, die deze maand zou moeten worden gelanceerd. De unieke eigenschap van Big Mail is dat het alle verwerking op uw eigen apparaat doet, in plaats van op een externe server waar u geen controle over heeft.

"Ik vermoed dat naarmate meer mensen leren over deze inbreuk op hun privacy, mensen privacy-afschermende functionaliteit van hun e-mailapps zullen verwachten", zegt Caudell.

Aanbevolen: