Windows 11 wil niet dat u de standaardbrowser wijzigt

Windows 11 wil niet dat u de standaardbrowser wijzigt
Windows 11 wil niet dat u de standaardbrowser wijzigt
Anonim

Windows 11 maakt het veel moeilijker om je standaardwebbrowser te wijzigen, terwijl je ook de standaardinstellingen van de browser negeert die je hebt aangepast.

Microsoft wil echt dat zijn Edge-webbrowser populair wordt, tot het punt dat het het actief een uitdaging maakt om andere browsers als standaard in Windows 11 in te stellen. The Verge legt uit dat, hoewel het wijzigen van de standaardinstellingen nog steeds mogelijk is, als als je de schakelaar "Altijd deze app gebruiken" mist bij het opstarten van een nieuwe browser, zul je in menu's moeten gaan graven.

Image
Image

Het proces omvat nu het één voor één wijzigen van de standaardinstellingen voor afzonderlijke bestanden of koppelingen voor de browser die u wilt gebruiken. Het is een veel langer en verwarrender proces dan de standaardapp-menubenadering van Windows 10.

Bovendien negeert Windows 11 nieuwe standaardinstellingen volledig. Als u een zoekopdracht uitvoert in Windows 11, wordt Microsoft Edge nog steeds geopend, ongeacht welke browser u als standaard hebt ingesteld. Een nieuw speciaal widgets-gebied in het nieuwe besturingssysteem negeert ook de standaardinstellingen van alternatieve browsers.

Image
Image

The Verge wijst er ook op hoe Windows 10 de gewoonte heeft om gebruikers te vragen terug te schakelen naar Edge telkens wanneer er een Windows-update is, en Windows 11 zou hetzelfde kunnen doen. Hoewel Microsoft beweert te luisteren naar feedback van klanten om de gebruikerservaring te verbeteren, impliceren deze ontwikkelingen dat het veel meer geïnteresseerd is in het pushen van zijn webbrowser.

Aanbevolen: