De 5 beste bodycams van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste bodycams van 2022
De 5 beste bodycams van 2022
Anonim

Hoewel de beste bodycamera's zeker meer gemeengoed zijn geworden bij wetshandhavers, zijn er ook tal van goede opties beschikbaar voor de civiele markt. Veel staten en steden hebben wetten die toestaan dat lichaamscamerabeelden in de rechtbank worden toegelaten, waardoor ze populair zijn geworden bij iedereen die hun versie van gebeurtenissen moet documenteren. Bodycamera's kunnen ook worden gebruikt voor algemene opnamen en livestreaming.

De beste bodycam moet een duurzaam, compact ontwerp, een goede videoresolutie en een lange batterijduur hebben, zodat hij niet vaak hoeft te worden opgeladen. Aangezien bodycamera's vaak worden gebruikt door buitenavonturiers, sportliefhebbers en wetshandhavers, is duurzaamheid bijzonder belangrijk en is het belangrijk om rekening te houden met een water- en schokbestendigheid. Als je in een auto zit, bekijk dan ons overzicht van de beste dashcams. Lees hier verder om de beste bodycams te zien die je voor welk doel dan ook kunt krijgen.

Beste algemeen: MIUFLY 1296P HD bodycamera

Image
Image

Met een robuust ontwerp, krachtige audiovisuele gegevensopnamemogelijkheden en een groot aantal andere functies, is de MIUFLY 1296P gemakkelijk de beste op het lichaam gedragen camera die er is. Uitgerust met een 5 MP CMOS-sensor, maakt MIUFLY hoge video-opnames mogelijk in verschillende resoluties, variërend van 848 x 480p (30/60fps) tot 2304 x 1296p (30fps). De cameralens heeft een kijkhoek van 140 graden en tot 16x digitale zoom. Video's worden gecodeerd met behulp van de H.264-compressiestandaard en opgeslagen in MP4-indeling. De camera maakt gebruik van de geïntegreerde microfoon om audio op te nemen in WAV-formaat en kan zelfs foto's maken tijdens het opnemen van video. MIUFLY 1296P kan nuttige informatie zoals gebruikers-ID, tijd- en datumstempel en GPS-coördinaten (als watermerk) in opgenomen video's insluiten.

Dankzij een bewegingsdetectiefunctie kan de draagbare camera automatisch video-opname starten bij het detecteren van activiteit. Op een 2-inch (240 x 320 pixels resolutie) LCD-scherm kunt u vastgelegde video's bekijken en u kunt een wachtwoord instellen om te voorkomen dat opgenomen gegevens worden gestolen/verwijderd. Het apparaat heeft vier infrarood LED's voor het vastleggen van video's in donkere omgevingen. MIUFLY 1296P wordt geleverd met een oplaadbare batterij van 2.900 mAh, waardoor tot 10 uur aan beeldmateriaal in één keer kan worden vastgelegd.

Resolutie: 5MP | Videoresolutie: 480p, 1304x1296 | Waterdicht: IP65 | Zoom: 16x | Connectiviteit: Kabel

Beste resolutie: AKASO EK7000 Pro 4K-actiecamera

Image
Image

Alles bij elkaar genomen, is de categorie bodycam niet zo anders dan de meer algemene action cam-categorie. Kopers van beide willen goede prestaties, ongeacht aan welke activiteit ze deelnemen - of het nu voor de veiligheid is of gewoon voor het documenteren van een wandeling. Van de budget action body cams die er zijn, is de AKASO EK7000 een van de meest betaalbare, en het beste van alles, het vereist niet dat je heel veel functionaliteit opoffert in het proces. Bij 4K kan het bijvoorbeeld video opnemen met 25 fps en tot 30 fps met 2,7K (nog steeds een formidabele resolutie). Deze cijfers zijn een grote stap voor op hyperspecifieke bodycams.

De EK7000 heeft ook elektronische beeldstabilisatie ingebouwd, maar krijgt volgens onze recensent waarschijnlijk betere actieprestaties als je voor een camera met optische stabilisatie gaat. Dat gezegd hebbende, kan het nog steeds fotograferen terwijl het tot 131 voet onder water is ondergedompeld, wat betekent dat het niet naar landschappen hoeft te worden verbannen. Een nadeel voor bodycam-gebruikers is echter de opnamelimiet van ongeveer 90 minuten. Alles daarboven en je grijpt naar de oplader. Maar omdat het slechts ongeveer twee ons weegt, wordt het geleverd met een heleboel accessoires in de doos. En als je kijkt naar de integraties voor het streamen en delen van wifi, blijkt het een leidende kanshebber te zijn voor de titel van beste bodycam die 2019 te bieden heeft.

Image
Image

Resolutie: 5MP | Videoresolutie: 4K, 2,7K | Waterdicht: Tot 131 voet | Zoom: 16x | Connectiviteit: Kabel, Wi-Fi, SD-kaart, Bluetooth

"Elke opname, zelfs met een enorm trillende camera, was kristalhelder, het soort helderheid dat je nooit zou krijgen van een vergelijkbaar geprijsde point-and-shoot camera." - James Huenink, producttester

Beste uitgave: GoPro Fusion

Image
Image

Actiecamera's kunnen worden beschouwd als bodycams voor speciale doeleinden. Ze stellen gebruikers in staat om hun buitenavonturen vast te leggen terwijl ze erin worden ondergedompeld. Als het op action cams aankomt, is GoPro een naam die geen introductie behoeft. Als geld geen rol speelt, is de Fusion de beste op het lichaam gedragen actiecamera die je kunt krijgen.

GoPro Fusion laat je meeslepende 360-graden video's vastleggen in een verbazingwekkende 5.2K (30fps) resolutie. U kunt video's met een 3K-resolutie opnemen met 60 fps en sferische foto's van 18 MP maken (tot 30 fps in burst-modus). De sferische video's kunnen worden afgespeeld in VR, en de "Overcapture"-functie maakt het mogelijk om 360-graden beeldmateriaal om te zetten naar standaard 1080p-video's vanuit elke hoek, met behulp van de GoPro-app. Over de app gesproken, deze kan worden gebruikt voor het maken van korte clips van de vastgelegde beelden, het rechtstreeks plaatsen van uw favoriete foto's en video's op Facebook, Instagram en Twitter, en zelfs voor het bijwerken van de firmware van de Fusion. Met in totaal vier microfoons kan GoPro Fusion kristalhelder geluid opnemen. Het heeft ook geavanceerde videostabilisatiemogelijkheden. Voor connectiviteit beschikt GoPro Fusion over Wi-Fi en Bluetooth. GPS is ook inbegrepen in de mix.

Resolutie: 18MP | Videoresolutie: 5.2K | Waterdicht: Ja, 16 voet | Zoom: Nvt | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth, SD-kaart

Meest compact: SereneLife clip-on draagbare camera

Image
Image

Als je op zoek bent naar een compacte camera die je direct op je lichaam kan klikken, dan is de SereneLife draagbare clip-on camera het antwoord. Met een afmeting van slechts 2 x 0,6 x 2 inch en een gewicht van slechts 1,44 gram, is het geen twijfel dat deze bodycamera compact is. Gelukkig logenstraft zijn kleine formaat zijn functieset. Door Full HD 1080p-video vast te leggen, is de opnamekwaliteit van de camera opvallend. Video is misschien het belangrijkste doel, maar er is ook ruimte om foto's van 12 megapixels te maken. Zowel foto's als video worden opgeslagen op een apart aan te schaffen microSD-kaart. De lengte van elke opname wordt bepaald door de kaartgrootte, maar de camera ondersteunt AVI-indeling die video comprimeert tot een kleiner formaat voor maximale opslag.

Voor snel afspelen kun je op een 1,8-inch scherm re altime foto's en video's bekijken. U kunt video's ook bekijken via een downloadbare app op uw mobiele apparaat. Bevestig de camera gewoon aan je kleding met de meegeleverde clip en begin met opnemen.

Resolutie: 18MP | Videoresolutie: 1080p | Waterdicht: Nee | Zoom: Nvt | Connectiviteit: Wi-Fi, SD-kaart

Beste voor wetshandhaving: Rexing P1-lichaamscamera

Image
Image

De Rexing P1 is een duurzame bodycamera die ideaal is voor wetshandhaving. Het beschikt over een 1080p FHD-camera en 21x optische zoom die nachtzichtmogelijkheden ondersteunt. Het kan haarscherpe beelden vastleggen tot op 15 meter afstand, zelfs in donkere omstandigheden. Er is 64 GB ingebouwde opslagruimte voor het opnemen van video, foto's en audio. De levensduur van de batterij is solide, met een batterij van 3.000 mAh die 10 uur video-opname, meer dan 11 uur audio of 20 uur standby-tijd mogelijk moet maken. Hiermee zou je de camera een gemiddelde werkdag moeten kunnen gebruiken zonder op te laden.

Andere functies zijn onder meer wachtwoordbeveiliging, die bestanden versleutelt zodat ze niet kunnen worden gestolen of verwijderd. De enige manier om bestanden te verwijderen is door verbinding te maken via een computer met een USB-kabel. Misschien wel het grootste verkoopargument is de IP67-waterdichtheid, wat betekent dat de camera volledige onderdompeling onder water kan overleven. Het is ook schokbestendig, zodat het bestand is tegen vallen, stoten en krassen.

Resolutie: Nvt | Videoresolutie: 1080p | Waterdicht: IP67 | Zoom: 21x | Connectiviteit: Kabel

De beste bodycam is de MIUFLY 1296p HD (bekijk op Amazon). Het is een duurzame bodycamera die tot 10 uur lang video met hoge resolutie kan opnemen. Het kan ook veel soorten nuttige informatie insluiten bij het maken van foto's, zoals GPS-locatie en tijd- en datumstempels. Voor meer sportgerichte gebruikers houden we van de AKASO EK7000 Pro 4K Action Camera (bekijk bij Amazon). Hij maakt 4K-video met 25 fps en heeft een geweldige beeldstabilisatie.

Over onze vertrouwde experts

Rajat Sharma is een technisch schrijver wiens werk is verschenen op sites als I Love Free Software en Beebom en hij heeft geschreven voor ZEE Media Enterprises Limited en The Times Group.

James Huenink schrijft sinds 2019 voor Lifewire en behandelt een breed scala aan consumententechnologie, waaronder actiecamera's en accessoires.

FAQ

    Kun je andere mensen opnemen met een bodycamera?

    Hoewel niets je technisch tegenhoudt, is het vaak beter om toestemming te vragen voordat je een video van iemand vastlegt. Als u zich echter in een openbare ruimte bevindt, heeft u ruimschoots het recht om foto's of video's van uw omgeving te maken. Wetten rond lichaamscamera's kunnen per staat verschillen, dus als je je zorgen maakt over de wettigheid van het constant opnemen van video, raden we je aan de NCSL Body-Worn Camera Laws Database te raadplegen.

    Kun je wetshandhaving opnemen met een bodycamera?

    De zaken worden iets warriger als je lichaamscamera's gebruikt om wetshandhaving vast te leggen. Hoewel het technisch gezien is toegestaan om wetshandhaving op te nemen, hebben sommige staten geprobeerd het opnemen van audio te reguleren onder afluisterwetten. We raden je aan deze ACLU-primer te bekijken voor het opnemen van video's van de politie voordat je verder gaat.

    Zijn politiecamera's altijd aan?

    Hoewel een toenemend aantal politiediensten verplicht is om lichaamscamera's te dragen en te gebruiken, zijn die lichaamscamera's niet altijd aan of aan het filmen. In de meeste gevallen kunnen politieagenten controleren wanneer ze een lichaamscamera aan hebben. Officieren kunnen ervoor kiezen om de lichaamscamera in te schakelen voor een ontmoeting (of omgekeerd uit te schakelen). Bovendien, zelfs als de lichaamscamera aan staat, zijn de beelden niet gemakkelijk toegankelijk voor burgers.

Waar u op moet letten bij bodycams

Resolutie/Videokwaliteit

De belangrijkste dingen die je in een bodycam wilt hebben, is een resolutie en videokwaliteit die helder en soepel is. De meest standaardresolutie is 1080p bij 30 fps, wat u een goede, vloeiende opname zou moeten geven zonder het budget te breken. U kunt opvoeren tot 60 fps als u nog vloeiender wilt opnemen (of vertragen tot 24 fps voor slow motion-effecten). Daarboven krijg je 4K meestal met 30 fps, wat veel scherper is, maar dat resulteert in een overeenkomstige prijsstijging.

Duurzaamheid/Waterdichtheid

Zoals bij alles dat altijd wordt gedragen en bij je wordt gedragen, is duurzaamheid enorm belangrijk voor een bodycam. Als je bij wetshandhaving werkt, wil je iets dat MIL-STD 810G is, een certificering die in het laboratorium geteste schokbestendigheid, valweerstand en meer belooft. Een waterdichte classificatie is ook belangrijk, met IP65 betekent dat het apparaat beschermd is tegen onderdompeling in water tot 5 meter en ook bestand is tegen stof. Er zijn hogere en lagere IP-classificaties, waarbij IPX-classificaties geen stofbestendigheid en alleen water betekenen.

Batterijlevensduur

Een bodycam kan niet gemakkelijk worden opgeladen als je hem de hele dag draagt, dus de levensduur van de batterij is belangrijk. De grootte van de ingebouwde cel kan variëren, waarbij 1.000 mAh tot 3.000 mAh standaard is. In het ideale geval wilt u een apparaat waarmee u een werkdag van 8 uur kunt doorkomen. De meeste bodycams gaan waarschijnlijk geen 24 uur mee, omdat de grootte van de batterij moet worden afgewogen tegen het compacte en lichtgewicht ontwerp. Een optie is om een bodycam te kopen die meer dan één batterij heeft, zodat je ze kunt verwisselen als er een leeg is.

Aanbevolen: