De 7 beste Apple Maps-functies in iOS 15

Inhoudsopgave:

De 7 beste Apple Maps-functies in iOS 15
De 7 beste Apple Maps-functies in iOS 15
Anonim

De Apple Maps-app krijgt een aantal verbeteringen na het upgraden van een iPhone of iPod touch naar iOS 15. Deze nieuwe Apple Map-functies voegen meer functionaliteit en bruikbaarheid toe aan de navigatieservice van Apple, terwijl gebruikers die al lang traditionele kenmerken die ze kennen en waarderen voor autorijden, zoeken en routebeschrijvingen krijgen.

Hier zijn zeven van de belangrijkste nieuwe functies die iOS 15 naar Apple Maps brengt.

iOS 15 Augmented Reality (AR) wandelroutes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een leuke alternatieve manier om door steden te navigeren.
  • Handig wanneer complexe kaarten moeilijk te begrijpen zijn.

Wat we niet leuk vinden

AR-functionaliteit is bij de lancering beperkt tot een kleine selectie van locaties.

Een van de coolste nieuwe functies die met iOS 15 naar Apple Maps komen, is de toevoeging van Augmented Reality (AR)-functionaliteit. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers een locatie scannen met de camera van hun iPhone en vervolgens in re altime zien waar ze heen moeten.

Deze nieuwe Apple Maps-functie werkt vergelijkbaar met hoe AR werkt in games als Pokemon Go en zal waarschijnlijk nuttig zijn voor degenen die traditionele kaarten moeilijk te begrijpen vinden. De AR-functionaliteit van Apple Maps zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor Londen, Los Angeles, New York, Philadelphia, San Diego, San Francisco Bay Area en Washington, DC en naar verwachting zullen er in de toekomst meer locaties worden toegevoegd.

Weerwaarschuwingen in routes in Apple Maps van iOS 15

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Routes worden nu efficiënter.
  • De focus op veiligheid naast snelheid is welkom.

Wat we niet leuk vinden

Heel weinig om hier een hekel aan te hebben. Wie houdt er niet van meer veiligheid en gemak?

Met de uitrol van iOS 15 zal Apple Maps weers- en gevarenwaarschuwingen opnemen in routesuggesties. Hierdoor kunnen chauffeurs de snelste en veiligste route kiezen door gebruik te maken van de laatste up-to-date informatie om vertragingen te voorkomen.

Een voorbeeld van de nieuwe Apple Maps zijn waarschuwingen voor plotselinge overstromingen, hoewel er naar verwachting ook andere gevaren zullen worden geïmplementeerd in de verbeterde routesuggestie-ervaring.

iOS 15's nieuwe interactieve Apple Maps Globe

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een functie die gebruikers van Google Earth al een tijdje gebruiken.

  • Een meer visuele manier om naar locaties te zoeken.

Wat we niet leuk vinden

Je hebt minimaal een iPhone XR nodig om deze Apple Maps-functie te bekijken.

Mensen genieten al vele jaren van Google Earth en Apple heeft eindelijk besloten om een vergelijkbare ervaring toe te voegen aan Apple Maps met iOS 15. Deze nieuwe interactieve wereldbol van de aarde kan worden gebruikt om visueel naar locaties te zoeken en u kan knijpen en zoomen om binnen enkele seconden overal ter wereld te verkennen.

iPhone-modellen die vóór de iPhone XR zijn uitgebracht, ondersteunen deze nieuwe functie echter niet, maar iedereen met een modernere iPhone zou de nieuwe 3D-wereldbol van Apple Maps met gemak moeten kunnen gebruiken.

Meer gedetailleerde kaarten van steden in iOS 15

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kaarten zullen informatiever zijn dan voorheen.
  • Nachtmodus is een briljant idee dat er geweldig uitziet.

Wat we niet leuk vinden

Slechts een kleine selectie van locaties bij de lancering.

Er wordt verwacht dat er veel meer informatie naar Apple Maps komt met de iOS 15-update. Met een nieuwe nachtmodus kan iedereen 's nachts een gebied bekijken, wat zorgt voor een meer organische gebruikerservaring bij het gebruik van de app na zonsondergang.

Namen van oriëntatiepunten zullen nu ook prominenter worden weergegeven op kaarten met een kleine afbeelding van hoe ze er in het echt uitzien, samen met nieuwe 3D-modellen voor de meer iconische locaties. Deze verbeteringen zijn beschikbaar voor locaties in de VS, het VK, Ierland, Canada, Spanje en Portugal wanneer de update wordt uitgerold en Italië en Australië zullen er naar verwachting later in 2021 bij komen.

Nieuwe iOS 15 Apple Maps-plaatskaarten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meer informatie over locaties is altijd welkom.

  • Er wordt eerst meer belangrijke informatie getoond.

Wat we niet leuk vinden

Weinig details hierover beschikbaar.

Apple zal zijn functie voor plaatskaarten vernieuwen met de nieuwe iOS 15 Apple Maps-update. Plaatskaarten zijn de schermen die verschijnen wanneer u op een locatie of bedrijf op een Apple Map-kaart tikt. Ze tonen informatie zoals openingstijden, contactgegevens, foto's van de locatie en gebruikersrecensies.

Hoewel er nog geen beelden van de nieuwe plaatskaarten zijn vrijgegeven (de bovenstaande afbeelding is van iOS 14,), heeft Apple beloofd dat de nieuwe look meer belangrijke informatie bovenaan elke kaart zal plaatsen. Dit zal een opluchting zijn voor degenen die gefrustreerd raken wanneer ze proberen basisinformatie te vinden terwijl ze tegelijkertijd worden gebombardeerd met elk detail over een bedrijf. Locatiegidsen krijgen ook meer aandacht.

iOS 15 verbetert de openbaar vervoerinformatie van Apple Maps

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De in-app-waarschuwingen voor h altes in de buurt zullen een game-changer zijn.
  • Veel meer informatie over routes wordt op prijs gesteld.
  • Verbeterde Apple Watch-ondersteuning.

Wat we niet leuk vinden

Gebruikers die van een minimale app-ervaring houden, kunnen de extra informatie en waarschuwingen overweldigend vinden.

De transit-ervaring van Apple Maps krijgt een beetje een opknapbeurt met iOS 15. De gebruikersinterface werkt nu beter met één hand, er worden meer details weergegeven en belangrijke routes worden nu prominent weergegeven.

Favoriete routes kunnen nu bovenaan het OV-scherm worden vastgezet en in-app-meldingen waarschuwen gebruikers wanneer ze uit een bus of trein moeten stappen dankzij verbeterde re altime GPS-tracking. Transit-informatie is nu ook zichtbaar op een aangesloten Apple Watch.

Meer gedetailleerde routebeschrijvingen voor gebruikers van Apple Maps

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De toevoeging van busbanen en zebrapaden helpt verrassingen tijdens het rijden te voorkomen.
  • 3D-viaducten maken kaarten veel gemakkelijker te interpreteren.

Wat we niet leuk vinden

Niet veel om hier een hekel aan te hebben.

Een van de grootste veranderingen in Apple Maps met iOS 15 is de nieuwe ervaring voor chauffeurs. Bus- en taxibanen worden nu tijdens het rijden op kaarten weergegeven, evenals zebrapaden en andere kleine details die tot nu toe ontbraken.

Er zal ook meer diepte worden toegevoegd aan de rijkaarten met behulp van 3D-modellering, waardoor het gemakkelijker wordt om richtingen te interpreteren wanneer ze worden geconfronteerd met wegen die over of onder de rijbaan lopen.

Hoe gebruik ik Apple Maps?

Om Apple Maps te gebruiken, moet je de officiële Apple Maps-app op je iPhone, iPod touch, iPad of Mac-computer openen. Eenmaal geopend, kunt u Apple Maps gebruiken voor verschillende taken, zoals basiskaartnavigatie en zelfs stapsgewijze aanwijzingen tijdens het rijden.

De Apple Maps-app is vooraf geïnstalleerd op alle Apple-apparaten.

Wat zijn de kenmerken van Apple Maps?

De Apple Maps-app heeft een groot aantal functies voor navigatie, locatiedetectie en verkenning. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van Apple Map.

  • Turn-by-turn aanwijzingen voor chauffeurs
  • Routes en tijden van openbaar vervoer
  • Bouwkaarten voor binnen
  • Augmented reality-verbeteringen
  • Favoriete locaties
  • Snelweg, parkeren en tolinformatie
  • Afdrukopties voor kaarten

Is Apple Maps goed voor navigatie?

Apple Maps heeft misschien een moeilijke start gehad toen het in 2012 werd gelanceerd, maar het heeft sindsdien talloze updates ontvangen die de nauwkeurigheid hebben verbeterd en de hoeveelheid locatie-informatie waartoe de service toegang heeft.

Veel mensen gebruiken Apple Maps dagelijks voor navigatiehulp met heel weinig problemen, hoewel het de moeite waard is om te vermelden dat het niet de enige kaart-app is die er is. Veel mensen geven de voorkeur aan Google Maps boven Apple Maps. Sommige minder bekende diensten zoals DuckDuck Go Maps hebben ook veel supporters

FAQ

    Hoe plaats ik een speld in Apple Maps?

    Om een speld in Apple Maps te plaatsen, opent u Apple Maps op uw iOS-apparaat, houdt u de locatie die u wilt vastzetten ingedrukt en selecteert u Locatie bewerken. Je krijgt een satellietbeeld te zien. Sleep desgewenst de afbeelding om een preciezere locatie in te stellen en tik vervolgens op Gereed om uw pincode in te stellen.

    Hoe wis ik mijn Apple Maps-geschiedenis?

    Om uw Apple Maps-locatiegeschiedenis op een iPhone of iPad te verwijderen, start u Apple Maps en veegt u omhoog om meer van het informatiepaneel weer te geven. Veeg onder Recent naar links en tik op Verwijderen om een individuele locatie te verwijderen. Tik op Alles weergeven om uw volledige locatiegeschiedenis te bekijken in de secties This Week, This Month en OuderVeeg naar links en tik op Delete om een individuele locatie te verwijderen of tik op Clear om alle locaties in een sectie te verwijderen.

    Hoe maak ik van Apple Maps mijn standaard kaarten-app op een iPhone?

    Apple Maps wordt automatisch geïnstalleerd op elk iOS-apparaat en is de standaard kaartapp, wat betekent dat als je op een adres tikt in een sms of e-mail, Apple Maps automatisch wordt geopend om je te begeleiden. Als u echter in Safari op een iOS-apparaat Google als uw standaardzoekmachine heeft gekozen, wordt Google Maps automatisch geopend wanneer u op een adres op een website tikt. Als je een andere zoekmachine hebt gekozen, zoals Yahoo of Bing, wordt Apple Maps standaard geopend. Om de standaard van uw Safari-zoekmachine aan te passen, gaat u naar Instellingen > Safari > Zoekmachine en kiest u uw zoekopdracht motor.

Aanbevolen: