Wat een Always-on Display voor je iPhone kan doen

Inhoudsopgave:

Wat een Always-on Display voor je iPhone kan doen
Wat een Always-on Display voor je iPhone kan doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten zeggen dat de iPhone 13 een altijd-aan-scherm zal hebben, zoals de Apple Watch.
  • Apple kan horloge-achtige widgets of 'complicaties' naar het slapende iPhone-scherm brengen.
  • FaceID moet zorgen voor privacyproblemen.
Image
Image

De iPhone 13 kan aankomen met een scherm dat altijd aan staat, net als de Apple Watch. Deze kleine functie kan een enorme verandering brengen in de manier waarop we onze telefoons gebruiken.

Volgens lekken gepubliceerd door 9to5Mac, zal de volgende iPhone een altijd-aan-scherm hebben dat eruitziet als een "afgezwakt vergrendelscherm"." Het toont de klok- en batterijstatus, en meldingen verschijnen zonder het volledige scherm te laten zien om ze te laten zien. Het klinkt netjes, maar wat zou een iPhone met een always-on display kunnen doen?

"Er gaan geruchten dat een iPhone- altijd-aan-vergrendelingsscherm op zijn minst tijd en batterij zal bevatten, plus een systeem voor het weergeven van apps waarvoor meldingen in behandeling zijn", vertelde Weston Happ, productontwikkelingsmanager bij Merchant Maverick, Lifewire via e-mail. "Of iPhone 13 speciale coole functies zal hebben, zoals takenlijsten of albumhoezen, hangt sterk samen met de verwachtingen over de levensduur van de batterij en de voordelen die Apple denkt te kunnen bereiken."

ProMotion, Stop Motion

De nieuwe iPhone zal naar verwachting ook gebruikmaken van Apple's ProMotion-schermtechnologie, zoals te vinden in de iPad Pro, waarmee het scherm de verversingssnelheid kan wijzigen. Wanneer je aan het scrollen bent, wordt het geüpdatet met 120 Hz, voor maximale respons op aanraking en vloeiendere animaties. Wanneer het beeld op het scherm stilstaat, da alt de verversingsfrequentie om de batterij te sparen.

De iPad kan zelfs verschillende verversingssnelheden gebruiken voor verschillende delen van het scherm. Het kan bijvoorbeeld een film in een popover-paneel weergeven met een filmische 24 fps (frames per seconde), terwijl het scherm eronder met 120 fps wordt gescrolld.

Om een altijd-aan-scherm te bieden, da alt de verversingssnelheid nog lager. De Apple Watch Series 5, bijvoorbeeld, verlaagt de snelheid tot slechts 1 Hz, of één update per seconde, om stroom te besparen.

"Als Apple doorgaat en zijn ProMotion-technologie volledig integreert in het scherm voor de iPhone 13, adaptieve verversingsfrequenties - van een basis van 60 Hz tot 120 Hz (gaming), 48 Hz voor films met 24 frames per seconde en 24 Hz om energie te besparen op statische afbeeldingen en interfaces, zullen ze zich zeker goed lenen voor always-on-functies", zegt Happ.

Altijd aan

In één oogopslag de tijd en de batterijstatus kunnen zien is zeker handig, maar Android-telefoons doen dat al jaren. Wat zou Apple echt kunnen doen om dingen door elkaar te halen?

Een geweldige toevoeging zijn mini-widgets, zoals de complicaties die op de Apple Watch worden gebruikt, die allerlei statische en semi-statische gegevens tonen. De eenvoudigste is de rode vlek die aangeeft dat er ongelezen meldingen zijn, maar het horloge heeft ook weerwidgets, timers, een stappenteller en meer. Deze widgets zijn enkele van de beste dingen van de Apple Watch.

Happ is het daarmee eens. "Het voortbouwen op het widgetsysteem dat voor het eerst werd geïntroduceerd in iOS 14 lijkt een andere natuurlijke startplaats voor always-on lockscreen-elementen", zegt hij. En net als de Apple Watch kan de iPhone gevoelige gegevens verborgen houden totdat je er actief naar kijkt.

Image
Image

"Sommige overwegingen voor privacy-instellingen vereisen mogelijk dat een dergelijk systeem wordt vereenvoudigd of gevoelige informatie moet worden verwijderd terwijl het toch nuttig is voor de eigenaar van de telefoon", zegt Happ.

Het horloge toont dergelijke geredigeerde complicaties wanneer het scherm in de slaapstand staat en geeft alleen de volledige gegevens weer wanneer u uw pols opheft. Een iPhone zou het beter kunnen doen, omdat hij zou kunnen wachten tot hij je aandacht via FaceID detecteert, zodat alleen jij ooit de inhoud van privéwidgets zou zien.

De grootste zorg is de levensduur van de batterij, maar Apple lijkt het te hebben uitgevonden met Apple Watch. Nu is het een kwestie van uitvoeren. Hopelijk kan Apple met iets indrukwekkends komen. Het lanceert graag nieuwe functies met een plons, dus misschien komt er een geheel nieuw gebruik van altijd-aan-schermen waar we nog niet eens aan hebben gedacht.

Aanbevolen: