Pinterest introduceert nieuwe zoekfunctie voor haarpatronen

Pinterest introduceert nieuwe zoekfunctie voor haarpatronen
Pinterest introduceert nieuwe zoekfunctie voor haarpatronen
Anonim

Pinterest voegt een zoekfilter voor haarpatronen toe aan de schoonheidszoekfunctie om meer inclusief alle haartypes te zijn.

De functie werd aangekondigd op Pinterest's Newsroom-blog, waar het bedrijf zei dat het de wijzigingen had aangebracht met Black, Brown en Latinx-mensen in gedachten.

Image
Image

Gebruikers kunnen zoekopdrachten filteren op zes verschillende patronen: beschermend, opgerold, gekruld, golvend, recht en geschoren/kaal. Naast meer algemene zoekopdrachten, kunnen gebruikers hun resultaten ook verfijnen met specifieke termen als 'zomerkapsels' en 'glam haar."

De verbeterde zoekfunctie maakt gebruik van "computer vision-powered object detectie" om de verschillende kapsels te identificeren en is gemaakt in samenwerking met Pinterest-gebruikers en BIPOC-makers op de site. Een van die maker is Naeemah LaFond, die ook de redactie is hairstylist en global artistiek directeur voor Amika, een bedrijf dat gespecialiseerd is in haarverzorging.

LaFond noemt de nieuwe zoekfunctie "een game-changer" en een "mijlpaal voor raciale gelijkheid…"

Image
Image

Pinterest heeft een geschiedenis van het diversifiëren van zijn zoekresultaten om meer inclusief te zijn. Volgens Instagram bouwt de identificatie van het haarpatroon voort op de functie voor het bereik van huidskleuren die in 2018 werd gelanceerd. Met de zoekfunctie voor huidskleuren kunnen gebruikers zoekresultaten aanpassen op huidskleur en schoonheidsproducten en tutorials bekijken die zijn afgestemd op een specifiek publiek.

Het zoeken naar haarpatronen is momenteel beschikbaar in de VS, het VK, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland in zowel de iOS- als Android-apps. Pinterest zei dat de nieuwe functie de komende maanden op internationale markten beschikbaar zal zijn.

Aanbevolen: