TP-Link Deco P9 Review: Mesh Wi-Fi gemakkelijk gemaakt

Inhoudsopgave:

TP-Link Deco P9 Review: Mesh Wi-Fi gemakkelijk gemaakt
TP-Link Deco P9 Review: Mesh Wi-Fi gemakkelijk gemaakt
Anonim

Bottom Line

De TP-Link Deco P9 is opmerkelijk eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Het biedt een groot bereik en netwerkprestaties tegen een betaalbare prijs.

TP-Link Deco P9 hybride mesh wifi-systeem

Image
Image

We hebben TP-Link Deco gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je in een groot huis woont en last hebt gehad van de beperkingen van je eenvoudige, single-point router, dan is de TP-Link Deco misschien wel de ideale oplossing voor je wifi-dode zone-problemen. Deze router is niet alleen ontworpen om een netwerk over een groot gebied uit te zenden, maar ook door dikke muren met behulp van de bestaande bedrading in uw huis.

Ontwerp: Eenvoudig en smaakvol

Elk van de TP-Link Deco P9-eenheden is identiek: een witte toren met een kunstig geventileerde bovenkant en een zwarte strook die langs de achterkant naar een paar ethernetpoorten loopt. De stroomkabels worden aangesloten op een poort die in de onderkant van de units is verzonken en de kabels worden vervolgens door een gleuf aan de achterkant geleid. Er wordt een enkele ethernetkabel meegeleverd om uw modem aan te sluiten op de eerste Deco P9-eenheid.

Het is echter niet perfect; de massieve plastic wanden van de routerknooppunten houden warmte vast, zodat het systeem behoorlijk heet wordt. Ik heb mijn drie apparaten een paar weken laten draaien, en hoewel het nooit echt gevaarlijk was, was het zorgwekkend, en een apparaat dat oververhit raakt, kan een kortere levensduur hebben.

Image
Image

Configuratieproces: opmerkelijk gestroomlijnd

Nadat ik elk van de Deco P9-apparaten had aangesloten, heb ik de TP-Link Deco-app gedownload om door te gaan met het installatieproces. Het meegeleverde instructieboekje bevat niet meer dan een sleutel voor het ontcijferen van de kleurgecodeerde lampjes op het apparaat en een bericht dat u de app moet downloaden. Nadat ik een TP-Link-account had aangemaakt, leidde de app me door het installatieproces met duidelijke instructies die het opzetten van mijn 3 units een fluitje van een cent maakten.

De app heeft me door het installatieproces geleid met duidelijke instructies waardoor het een makkie was om mijn 3 units in gebruik te nemen.

De enige hapering deed zich voor toen ik de derde en laatste eenheid instelde. Om de een of andere reden zorgde dit ervoor dat de tweede eenheid de verbinding verbrak. Gelukkig heeft het probleemoplossingsmenu dat in de app is ingebouwd, me geholpen om het probleem snel op te lossen. Over het algemeen was dit een van de meest pijnloze netwerkconfiguratieprocessen die ik ooit ben tegengekomen.

Image
Image

Connectiviteit: consistente dekking

De TP-Link Deco bood een indrukwekkend bereik, zelfs met slechts een enkele P9-eenheid geïnstalleerd. Met alle 3 units geïnstalleerd op de zolder, begane grond en kelder van mijn huis van 4.000 vierkante meter, kon ik genieten van volledige dekking. Bovendien was ik in staat om verbinding te maken met het netwerk in mijn hele tuin tot ongeveer 15 meter buiten de muren. Dit uitstekende bereik is deels te danken aan het vermogen van de Deco 9 om de bestaande elektrische bedrading in uw huis te gebruiken om signalen te verzenden.

Mijn thuisinternet is een akelig trage DSL-verbinding, maar ik heb de Deco P9 kunnen testen met mijn bekabelde verbinding en de wifi van mijn standaard ISP-router. De Deco P9 overtrof zowel de bekabelde verbinding als de wifi van mijn single-unit router met een paar megabytes. De verbinding vertraagt niet merkbaar in mijn hele huis, alleen in snelheid afnemend naar de limiet van het bereik buiten mijn huis.

Met alle 3 de units geïnstalleerd op de zolder, begane grond en kelder van mijn 4000 vierkante meter grote huis kon ik genieten van volledige dekking.

Ik vond het netwerk behoorlijk betrouwbaar, behalve een paar keer dat mijn internetverbinding een minuut of twee wegviel. Dit was zeer zeldzaam en geen groot probleem, maar het was nogal vervelend toen deze bug zich voordeed. Het maakt gebruik van een dynamische combinatie van 5Ghz en 2.4Ghz-netwerken om een enkele naadloze Wi-Fi-verbinding te creëren die automatisch de snelste en meest efficiënte verbinding voor uw apparaat bepa alt.

Software: makkelijk te gebruiken app

De TP-Link Deco-app is gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk. Het startscherm biedt u een lijst met momenteel verbonden apparaten en houdt uw geschiedenis bij van eerder verbonden apparaten. Het vertelt ook hoeveel gegevens er in re altime worden geüpload en gedownload, en geeft je de mogelijkheid om een individueel apparaat prioriteit te geven.

Je kunt de Deco bedienen via je IFTTT of Amazon Alexa smart home-systeem. Verder kun je ouderlijk toezicht instellen, verschillende prioriteitsniveaus toekennen aan verschillende apparaten of apparaten die je niet wilt verbinden blokkeren. Je kunt de firmware ook updaten via de app, een gastnetwerk opzetten, vrienden en familie toevoegen als netwerkbeheerders of toegang krijgen tot een aantal meer gedetailleerde bedieningselementen.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 229 biedt de Deco P9 een robuust mesh-wifi-netwerk met drie knooppunten tegen een zeer redelijke prijs. Hoewel het duurder is dan uw gemiddelde door ISP geleverde router, is het zeker de extra kosten waard als u een groot huis met meerdere verdiepingen heeft. Voor gebouwen met zeer dikke muren voegt de powerline-signa altransmissiecapaciteit van de Deco P9 een heel extra niveau van waarde toe aan het systeem.

TP-Link Deco P9 vs. Razer Portal

De TP-Link Deco P9 is geweldig voor grote huizen in buren zonder al te veel concurrentie voor wifi-netwerken. De Razer Portal is echter een betere keuze als je op zoek bent naar topprestaties in een gebied met veel interferentie van de routers van je buren. Het is ook aanzienlijk goedkoper en kan op zichzelf worden gebruikt of worden uitgebreid tot een mesh-netwerk met extra eenheden. Het is echter vermeldenswaard dat de Deco P9 een veel slanker profiel heeft dan de Razer Portal en gemakkelijker op een tafel of plank te plaatsen is.

De TP-Link Deco P9 krachtige mesh-netwerkrouter die ongelooflijk gebruiksvriendelijk is

De TP-Link Deco P9 is misschien wel de minst lastige router die ik ooit heb gebruikt om in te stellen en te bedienen. Bovendien is dit mesh-netwerk groot en krachtig genoeg om sterk en consistent internet te bieden, zelfs in de grootste huizen.

Specs

  • Productnaam Deco P9 Hybrid Mesh WiFi-systeem
  • Product Merk TP-Link
  • Prijs $229.00
  • Productafmetingen 3,5 x 3,5 x 7,25 inch.
  • Poorten 2 ethernetpoorten per eenheid
  • Network Tri-band
  • Garantie Een jaar
  • Ouderlijk toezicht Ja
  • Gastnetwerk Ja
  • Bereik 6000 m²
  • Software Deco-app, compatibel met Amazon Alexa en IFTTT

Aanbevolen: