Waarom auto's niet klaar zijn voor volledige automatische piloot

Inhoudsopgave:

Waarom auto's niet klaar zijn voor volledige automatische piloot
Waarom auto's niet klaar zijn voor volledige automatische piloot
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Autofabrikanten moeten beginnen met het volgen van crashes met stuurautomaatfuncties, zeiden federale toezichthouders onlangs.
  • Experts zeggen dat, hoewel technologie voor geassisteerd rijden over het algemeen betrouwbaar is, gebruikers er niet op kunnen vertrouwen zonder toezicht.
  • Autofabrikanten zouden automatische blaastesten moeten installeren, zeggen waarnemers.
Image
Image

Geavanceerde rijhulptechnologieën, zoals Tesla's Autopilot en General Motors' Super Cruise, worden snel beter, maar mogen niet worden gebruikt zonder de zorgvuldige monitoring van mensen, zeggen experts.

Een federaal veiligheidsagentschap heeft onlangs aan autofabrikanten verteld om te beginnen met het rapporteren en volgen van ongevallen met auto's en vrachtwagens die "automatische piloot"-functies gebruiken. De verhuizing is een teken van de groeiende bezorgdheid over de veiligheid van semi-autonoom rijden.

"Autopilot vereist dat de bestuurder op de bestuurdersstoel blijft zitten, aandacht schenkt aan de weg- en verkeersomstandigheden en voorbereid is om in te grijpen als er een ongeval dreigt", Alain L. Kornhauser, de directeur van het transportprogramma van Princeton University, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Het is geen 'crash-preventie'-apparaat. Het is zelfs geen 'Automated Emergency Braking'-apparaat of -systeem."

Tesla crasht onder controle

Volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) vereisen de nieuwe federale regels dat autofabrikanten ernstige ongevallen melden binnen een dag nadat ze er kennis van hebben genomen. Het bureau definieert ernstig als ongevallen waarbij een persoon wordt gedood of naar een ziekenhuis wordt gebracht, een voertuig moet worden weggesleept of airbags worden geactiveerd.

"NHTSA's kernmissie is veiligheid. Door crashrapportage verplicht te stellen, heeft het agentschap toegang tot kritieke gegevens die snel zullen helpen bij het identificeren van veiligheidsproblemen die zich in deze geautomatiseerde systemen kunnen voordoen", Steven Cliff, het hoofd van de NHTSA, zei in een persbericht.

"In feite zal het verzamelen van gegevens ertoe bijdragen dat het publiek vertrouwen krijgt dat de federale overheid nauw toezicht houdt op de veiligheid van geautomatiseerde voertuigen."

De NHTSA zei onlangs dat het 30 Tesla-crashes aan het onderzoeken was, waarbij sinds 2016 10 doden waren gevallen, waarbij vermoed werd dat geavanceerde rijhulpsystemen in gebruik waren.

Maar Kornhauser zei dat de Tesla Autopilot-functie "zeer" veilig is.

"Zoals bij elk product, kan het onveilig worden als het niet op de juiste manier wordt gebruikt", voegde hij eraan toe. "Een Chevy uit '55 is onveilig als je rijdt met snelheden die ver boven de maximumsnelheid liggen of als je aan de verkeerde kant van de weg rijdt."

De term 'automatische piloot' die Tesla in zijn marketing gebruikt, kan bestuurders in verwarring brengen door te denken dat ze een hands-off benadering kunnen kiezen. Bryant Walker Smith, een professor in de rechten aan de Universiteit van South Carolina, gespecialiseerd in autoveiligheid, zei in een e-mailinterview met Lifewire.

"Zoals elk rijhulpsysteem werkt de versie van Tesla, tenzij en totdat het niet werkt", voegde hij eraan toe. "Dit is de reden waarom waakzaamheid van bestuurders zo belangrijk is - en waarom velen van ons zich vooral zorgen maken over de aanpak van Tesla."

High-tech veiligheidsverbeteringen

Kornhauser zei dat autofabrikanten dingen zouden kunnen doen om rijtechnologie nog veiliger te maken dan het al is. Verbeteringen zijn onder meer het versterken van de "Automated Emergency Braking Systems", zodat frontale botsingen worden verminderd. Er kunnen snelheidsbegrenzers worden geïnstalleerd die geen te hoge snelheden toelaten. Fabrikanten zouden ook apparaten in auto's kunnen plaatsen die voorkomen dat gebruikers autorijden als hun alcoholpromillage boven de wettelijke limiet ligt.

Image
Image

Het gebruik van kunstmatige intelligentie is een manier om auto's veiliger te maken, zei Ian Ferguson, een vice-president bij Lynx Software Technologies, dat veiligheids- en beveiligingsoplossingen biedt voor auto's en andere risicovolle omgevingen, in een e-mailinterview.

"Als we beginnen te rijden, hebben we geen ervaring", zei Ferguson. "We maken fouten. Met AI wordt een nieuwe auto op de weg doordrenkt met honderdduizenden uren ervaring, verzameld uit de gegevens van miljoenen voertuigen."

AI kan mensen helpen om meer comfortabel te rijden met autonome voertuigen, zei Ferguson. Lynx voerde in mei een onderzoek uit, waaruit bleek dat veel gebruikers nog steeds nerveus zijn over de automatische piloot. Uit het onderzoek bleek dat 80% van de consumenten op dit moment menselijke piloten vertrouwt boven een autonome piloot, waarbij 65% het gebrek aan testen aanha alt als een belemmering voor de invoering van zelfrijdende technologie.

Maar het grootste probleem waarmee bestuurders worden geconfronteerd, zijn misschien zijzelf.

"Afgeleid rijden en andere vormen van onverantwoord rijden blijven een enorm probleem op onze wegen", zei Smith. "In de nieuwste voertuigen met geavanceerde rijhulpsystemen, in de oudste voertuigen zonder een van deze functies en in alle voertuigen daartussenin."

Aanbevolen: