Creëer een teksteffect met een grunge- of rubberstempel in Photoshop

Inhoudsopgave:

Creëer een teksteffect met een grunge- of rubberstempel in Photoshop
Creëer een teksteffect met een grunge- of rubberstempel in Photoshop
Anonim

Deze tutorial laat je zien hoe je een stempeleffect toepast op tekst of een afbeelding met Photoshop. In dit geval bootsen we een rubberen stempel na, maar u kunt dit effect ook gebruiken om een grunge- of verontrustend effect op tekst of afbeeldingen te creëren.

Deze instructies zijn van toepassing op Photoshop CC 2015 en later. Sommige opdrachten en menu-items kunnen in andere versies anders zijn.

Hoe maak je een rubberen stempeleffect in Photoshop

  1. Maak een nieuw document met een witte achtergrond in de gewenste grootte en resolutie.

    Navigeer naar het File > New menu-item en kies het nieuwe documentformaat dat u wilt, en druk vervolgens op OK om het te bouwen.

    Image
    Image
  2. Druk op de letter T op uw toetsenbord om het gereedschap Tekst te openen. Voeg tekst toe met een zwaar lettertype, zoals Bodoni 72 Oldstyle Bold.

    Maak het vrij groot (100 pts in deze afbeelding) en typ in hoofdletters. Als je met jouw specifieke lettertype niet van de krappe ruimte tussen de letters houdt, open dan het Character venster het Window > Teken menu-item, of klik op het pictogram in de optiebalk voor het tekstgereedschap.

    Klik tussen de letters waarvan u de spatiëring wilt aanpassen en stel vervolgens in het deelvenster Teken de tekenspatiëring in op een groter of kleiner getal om de tekenafstand te vergroten of te verkleinen.

    U kunt ook de letters markeren en de trackingwaarde aanpassen.

    Image
    Image
  3. Verplaats de tekst. Als u de tekst iets langer of korter wilt, zonder de breedte aan te passen, gebruik dan de Ctrl+T of Command+T sneltoets om een bewerking te plaatsen kader rond de tekst. Klik en sleep het kleine vak boven aan de grenslijn om de tekst uit te rekken tot de gewenste grootte.

    Druk op Enter om de aanpassing te bevestigen.

    Je kunt deze tijd ook gebruiken om de tekst op het canvas te verplaatsen, iets wat je kunt doen met het gereedschap Verplaatsen (V sneltoets).

    Image
    Image
  4. Voeg een afgeronde rechthoek toe. Een stempel ziet er het beste uit met een afgeronde doos eromheen, dus gebruik de U toets om het vormgereedschap te selecteren. Zodra het is geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op het gereedschap in het menu Extra en kiest u Rounded Rectangle Tool in dat kleine menu.

    Gebruik deze instellingen voor de eigenschappen van het gereedschap bovenaan Photoshop:

    • Radius: 30 (maak dit passend voor uw documentgrootte)
    • Fill: Geen (het grijze vak met de rode lijn erdoor)
    • Slag: Zwart

    Teken de rechthoek een beetje groter dan je tekst, zodat er wat ruimte omheen zit aan alle kanten.

    Als het niet perfect is, schakelt u over naar het gereedschap Verplaatsen (V) met de rechthoeklaag geselecteerd en sleept u deze naar de gewenste plaats. U kunt zelfs de afstand tussen de rechthoeken en de stempelletters aanpassen met Ctrl+T (Windows) of Command+T (op een Mac).

    Image
    Image
  5. Voeg een streek toe aan de rechthoek. Verplaats de laag met de rechthoek erop zodat deze zich onder de tekstlaag bevindt door deze uit het palet Lagen te slepen.

    Met de rechthoekige laag geselecteerd, klik er met de rechtermuisknop op en kies Blending Options…, en gebruik deze instellingen in de Stroke sectie:

    • Maat: 12
    • Positie: Buiten
    • Vultype: Kleur
    • Vulkleur: Wit
    Image
    Image
  6. Lijnen uitlijnen en converteren naar slim object. Selecteer zowel de vorm- als de tekstlaag in het palet Lagen, activeer het gereedschap Verplaatsen (V) en klik op de knoppen om verticale middelpunten en horizontale middelpunten uit te lijnen.

    Deze opties staan bovenaan Photoshop nadat u het gereedschap Verplaatsen hebt geactiveerd.

    Met beide lagen nog steeds geselecteerd, klik met de rechtermuisknop op een van de lagen in het palet Lagen en kies Converteren naar slim object. Deze opdracht combineert de lagen, maar laat ze bewerkbaar voor het geval u uw tekst later wilt wijzigen.

    Image
    Image
  7. Klik in het palet Lagen op de Nieuwe opvul- of aanpassingslaag maken knop. Het is degene die eruitziet als een cirkel helemaal onderaan het palet Lagen. Kies Patroon… uit dat menu.

    Klik in het dialoogvenster voor het vullen van patronen op de miniatuur aan de linkerkant om het palet eruit te laten springen. Klik in dat menu op het kleine pictogram rechtsboven en kies Artist Surfaces om die patroonset te openen.

    Image
    Image
  8. Kies Washed Watercolor Paper voor het vulpatroon. U kunt uw muis over elk van hen bewegen totdat u de juiste vindt.

    Klik nu op OK in het dialoogvenster "Patroonvulling".

    Als u wordt gevraagd of Photoshop het huidige patroon moet vervangen door de patronen uit de Artist Surfaces-set, klikt u op OK of Append.

    Image
    Image
  9. Vanuit het paneel Aanpassingen (Window > Aanpassingen), voeg een Posterize aanpassing toe.

    Stel de niveaus in op ongeveer 6 om het aantal unieke kleuren in de afbeelding te verminderen tot 6, waardoor het patroon een veel korreliger uiterlijk krijgt.

    Image
    Image
  10. Maak een toverstaf selectie en voeg een laagmasker toe. Gebruik het gereedschap Toverstaf (W), klik op de meest overheersende grijze kleur in deze laag.

    Als je niet genoeg krijgt van het geselecteerde grijs, deselecteer dan (Cntrl/Cmd-D) en verander de Sample Size waarde vanaf de bovenkant van Photoshop.

    Verberg de patroonvullaag en de posterize aanpassingslaag. Maak van de laag met je stempelafbeelding de actieve laag door deze te selecteren. Klik op de Laagmasker toevoegen knop (het vak met een cirkel erin) vanaf de onderkant van het palet Lagen.

    Zolang de selectie nog werd gemaakt toen je op die knop klikte, zou de afbeelding er verontrust uit moeten zien en veel meer op een stempel.

    Image
    Image
  11. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied op de stempellaag in het palet Lagen. Ga naar Blending Options… en kies vervolgens Color Overlay in dat scherm en pas deze instellingen toe:

    • Mengmodus: Levendig licht
    • Color: Selecteer het kleurvak naast de regel "Blend Mode" en gebruik de volgende RGB-waarden om een vervaagde rode look te creëren: R255 G60 B60
    • Dekking: 100%
    Image
    Image
  12. Als de randen van je stempel te scherp zijn voor een goede rubberen stempel, breng dan een innerlijke gloed aan om het zachter te maken. Open Blending Options… opnieuw vanuit de laag als je er nog niet bent.

    Dit zijn de instellingen die we hebben gebruikt, zorg er gewoon voor dat de kleur van de gloed overeenkomt met wat uiteindelijk je achtergrondkleur wordt (wit in ons voorbeeld):

    • Overvloeimodus: Scherm
    • Dekking: 50%
    • Ruis: 50%
    • Techniek: Zachter
    • Bron: Edge
    • Choke: 0%
    • Maat: 3 px

    Klik op OK in het venster "Laagstijl" om het dialoogvenster te sluiten.

    Image
    Image
  13. Voeg een patroonvullaag toe net onder de stempelafbeelding. Zet de mengmodus op de stempellaag op Levendig licht, zodat het beter op de nieuwe achtergrond past. Schakel ten slotte over naar het gereedschap Verplaatsen en verplaats de cursor net buiten een van de hoekgrepen en draai de laag een beetje. Stempeleffecten worden zelden perfect uitgelijnd toegepast.

    Als je een andere achtergrond kiest, moet je mogelijk de kleur van het innerlijke gloedeffect aanpassen. Probeer in plaats van wit de overheersende kleur op je achtergrond op te nemen.

    Image
    Image
  14. Je merkt misschien enige regelmaat in de textuur rond je stempel als je een herhalend patroon voor de textuur hebt gebruikt om het masker te maken. Draai het laagmasker om het herhalende patroon in het effect te verbergen.

    1. Klik in het palet Lagen op de ketting tussen de miniatuur voor de stempelafbeelding en het laagmasker om het masker van de laag te ontkoppelen.
    2. Klik op de laagmaskerminiatuur.
    3. Druk op Ctrl+T of Command+T om de modus voor vrije transformatie te openen.
    4. Draai het masker totdat het herhalende patroon minder duidelijk is.
    Image
    Image
  15. Je bent klaar. Je hebt laagmaskers gebruikt en geleerd hoe je het teksteffect van de rubberen stempel kunt gebruiken.

Het mooie van laagmaskers is dat ze ons in staat stellen om later in onze projecten bewerkingen uit te voeren zonder stappen ongedaan te hoeven maken die we al hebben voltooid of op de een of andere manier moeten weten, verschillende stappen terug, dat we dit zouden zien effect op het einde.

Aanbevolen: