Speciale tekens invoegen in een Windows-e-mail

Inhoudsopgave:

Speciale tekens invoegen in een Windows-e-mail
Speciale tekens invoegen in een Windows-e-mail
Anonim

Wat te weten

  • Voor een snelle en gemakkelijke oplossing zoekt u online naar speciale tekens en kopieert en plakt u ze in een e-mail.
  • Toetsenbord toevoegen: Ga naar Tijd en taal instellingen > Taal > English (US)> Opties. Kies onder Toetsenborden + > US–International.
  • Kaartkaart: Ga naar Start > Programma's > Accessoires > Systeemhulpmiddelen > Karakterkaart. Markeer teken, kopieer/plak in de e-mail.

Er zijn eenvoudige manieren om niet-typische symbolen zoals umlauten, carets en accenttekens te typen, evenals tekens uit alfabetten van andere talen. Je hebt hiervoor geen speciaal toetsenbord nodig. Hier leest u hoe u toegang krijgt tot die tekens met elke versie van Windows.

Kopiëren van het web

Misschien is de gemakkelijkste manier om niet-typische tekens in een e-mail in te voegen, door de tekst uit een andere bron te kopiëren en te plakken.

  • Zoek naar de zin, misschien in vertaling, op internet.
  • Kopieer en plak zinnen of individuele tekens in de e-mail.

Gebruik het Amerikaans-internationale toetsenbord

De Verenigde Staten-Internationale toetsenbordindeling is onmisbaar voor iedereen die passages in andere talen moet typen of citeren. Volg deze stappen om de lay-out in te schakelen:

Windows 10

  1. Selecteer de Start knop.

    Image
    Image
  2. Ga naar Instellingen.

    Image
    Image
  3. Kies Tijd en taal.

    Image
    Image
  4. Klik op Taal.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder Voorkeurstalen English (United States) om het item uit te vouwen.

    Image
    Image
  6. Kies Opties.

    Image
    Image
  7. Kies onder Toetsenborden het + teken (Voeg een toetsenbord toe).

    Image
    Image
  8. Kies uit de lijst Verenigde Staten – Internationaal.

    Image
    Image
  9. Klik in de taakbalk op ENG US (of uw huidige toetsenbord) om alle beschikbare opties weer te geven.

    Image
    Image
  10. Kies uit de lijst Verenigde Staten – Internationaal.

    Image
    Image

Windows 8

  1. Ga naar Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Tijd en taal >Regio en taal.
  2. Kies de taal die u aan een toetsenbord wilt toevoegen en kies vervolgens Options.
  3. Kies uit de lijst Verenigde staten – Internationaal.

Tekens invoegen met Character Map Utility

Voor occasionele karakters die niet beschikbaar zijn met het Amerikaans-internationaal toetsenbord, probeer de karakterkaart. Het is een visueel hulpmiddel waarmee u veel beschikbare tekens kunt selecteren en kopiëren.

  1. Typ in de zoekbalk van Windows 10 Character Map en selecteer het uit de resultaten.

    In Windows 7 is de kaart beschikbaar op Start > Alle programma's > Accessoires > Systeemwerkset > Kaartkaart.

    Als Character Map niet zichtbaar is, moet je deze installeren: Ga naar Start > Settings > Configuratiescherm > Programma's toevoegen/verwijderen > Windows Setup > Systeemwerkset > Details Klik op het Kaartkaart selectievakje > OK

    Image
    Image
  2. Selecteer het gewenste teken en kies Select.

    Image
    Image
  3. Klik op Kopiëren.

    U kunt meerdere tekens tegelijk selecteren en kopiëren; klik op de Copy knop zodra uw volledige selectie in het venster is verschenen.

    Image
    Image
  4. Plak de tekst in je e-mail op de gewenste locatie.

Voor een uitgebreidere karakterkaart, probeer BabelMap.

Hoe de Amerikaans-internationale toetsenbordindeling te gebruiken

Met de toetsenbordindeling VS-Internationaal kunt u veelgebruikte tekens gemakkelijk invoeren. Om bijvoorbeeld é weer te geven, typt u Alt+ E, of Alt+ N voor ñ, of Alt+ Q voor ä, of Alt+ 5 voor het €-teken.

De toetsenbordindeling van de VS en internationaal heeft ook dode toetsen. Wanneer u op een accent- of tilde-toets drukt, gebeurt er niets totdat u op een andere toets drukt. Als het laatste teken een accentteken accepteert, wordt de versie met accent automatisch ingevoerd.

Voor alleen de accenttoets (of aanhalingsteken), gebruik Space voor het tweede teken. Enkele veel voorkomende combinaties (waarbij de eerste regel de accenttoets vertegenwoordigt, de tweede regel het teken dat na de accenttoets is getypt en de derde regel wat op het scherm verschijnt):

  • ' + C= Ç
  • ' + e y u i o a= é ý ú í ó á
  • ` + e u i o a= è ù ì ò à
  • ^ + e u i o a= ê û î ô â
  • ~ + o n= õ ñ
  • " + e u i o a= ë ü ï ö ä

Voor andere talen, waaronder Cyrillisch, Arabisch en Grieks, kunt u extra toetsenbordindelingen installeren. Zorg ervoor dat voor Chinese en andere Aziatische talen Bestanden voor Oost-Aziatische talen installeren is aangevinkt op het tabblad Talen.

Een goed begrip van de nieuwe toetsenbordindeling zal helpen, omdat wat u typt niet overeenkomt met wat u op uw fysieke toetsenbord ziet. Microsoft Visual Keyboard (of Schermtoetsenbord in Windows 7 en hoger) is een schermtoetsenbord voor Office-toepassingen dat kan helpen bij het leerproces.

Bottom Line

Als je een teken kopieert uit Character Map of BabelMap, zorg er dan voor dat het lettertype dat je gebruikt om het e-mailbericht op te stellen, overeenkomt met het lettertype in de tekentool. Bij het mixen van talen is het meestal het veiligst om het bericht als "Unicode" te verzenden.

Hoe "Afbeelding"-codes te gebruiken alt="</h2" />

Een andere beschikbare optie die noch kopiëren noch plakken vereist, is het typen van alt=""Afbeelding"-codes. U voert op deze manier tekens in door een reeks cijfers te typen terwijl u de <strong" />Alt-toets ingedrukt houdt. Bijvoorbeeld, voor een kleine letter n met een tilde erover (ñ), is het toetscommando Alt- 0241

Het belangrijkste nadeel van deze methode is dat je de codes moet onthouden of een lijst bij de hand moet houden. Als je echter een paar karakters hebt die je altijd gebruikt, kun je die toetsaanslagen gewoon leren.

Aanbevolen: