Hoe werk er in de toekomst anders uit zou kunnen zien

Inhoudsopgave:

Hoe werk er in de toekomst anders uit zou kunnen zien
Hoe werk er in de toekomst anders uit zou kunnen zien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Hybride thuiskantoorwerk wordt de norm.
  • Meer dan 70% van de werknemers wil op afstand blijven werken.
  • De sociale en organisatorische veranderingen van werken op afstand zullen enorm zijn.
Image
Image

Thuiswerken zal waarschijnlijk veranderen in een permanent hybride werk/kantoormodel. Dit klinkt geweldig, maar het brengt zijn eigen problemen met zich mee.

De enorme verschuiving naar thuiswerken in het afgelopen jaar zal waarschijnlijk doorgaan, zegt een nieuw deep-dive-rapport van Microsoft. Deze verschuiving kan de vorm van steden veranderen, ons leven veranderen en de relaties die we hebben met onze collega's veranderen. Gaan we verhuizen uit de grote stad? Kan werken op afstand - en met name hybride werken - duurzaam zijn?

"Ik denk dat we meer 'flexibel' werk de norm zullen zien worden', vertelde Sukhi Jutla, de mede-oprichter en chief operating officer van MarketOrders, via e-mail aan Lifewire. "Het is bijvoorbeeld oké om 's middags een doktersafspraak te hebben, waar je misschien een paar uur 'offline' moet zijn en dan weer kunt inloggen en het werk wat later kunt doen."

Hybride werk

Volgens Microsoft wil meer dan 70% van de werknemers op afstand blijven werken. Tegelijkertijd wil meer dan 65% meer tijd besteden aan persoonlijk contact met hun teams. En dit is een van de belangrijkste dilemma's bij werken op afstand die een hybride model zou kunnen oplossen.

Thuiswerken betekent geen woon-werkverkeer en (hopelijk) een flexibeler werkschema. Maar werken op kantoor betekent dat je het huis uit kunt (niet iedereen heeft een speciale kindvrije ruimte om te werken) en je collega's persoonlijk kunt zien.

Deze persoonlijke connectie is essentieel. Thuis kun je je werk gedaan krijgen, maar het is moeilijk om alleen achter je computer nieuwe ideeën op te doen. Het is ook veel gemakkelijker om op afstand met collega's samen te werken als je ze al kent. Als je mensen in het echt hebt ontmoet, kun je op afstand grappen maken, plagen en over het algemeen beter met ze communiceren.

Met een slechte cultuur of management dat werknemers niet vertrouwt, kan thuiswerken zelfs nog stressvoller zijn.

"Een van de beste manieren waarop bedrijven hun werknemers op afstand en op kantoor betrokken kunnen houden, is door virtuele teambuildingactiviteiten te implementeren die de communicatie en eenheid op de werkplek kunnen helpen verbeteren", Simon Elkjaer, de chief marketing officer van Deens elektronicabedrijf avXperten, vertelde Lifewire via e-mail.

Dit lijkt een rode draad te zijn. "Hoewel we onze persoonlijke socials missen, onderhouden we onze verbinding met elkaar via virtuele socials en games", vertelde Eropa Stein, oprichter en CEO van Hyre, via e-mail aan Lifewire."Voor meer informele gesprekken gebruiken we 'donut', een app waarmee virtuele teams verbinding kunnen maken via de waterkoeler en virtuele koffiechats."

Andere bedrijven organiseren virtuele spellen, popquizzen en zelfs bingosessies. Dat kan je ineenkrimpen, maar een gevoel van gemeenschap is nog belangrijker als je geen collega's kunt ontmoeten.

Deze problemen kunnen worden verlicht als we hybride modellen gebruiken, waarbij werknemers hun tijd verdelen tussen werk en thuis. Je verliest een aantal voordelen van permanent werken op afstand (zoals we zo zullen zien), maar je voelt je een deel van het team.

Werk-privébalans

Het duidelijkste voordeel voor thuiswerkers is de verbetering van de balans tussen werk en privé. Het idee is dat je je eigen schema kunt bepalen, zolang je het werk maar gedaan krijgt. Maar in werkelijkheid hebben velen van ons moeite om uit te schakelen, en de afleiding van thuis kan ons overweldigen.

"Met een slechte cultuur of management dat werknemers niet vertrouwt, kan thuiswerken nog meer stress opleveren", vertelde Ryan Swehla, co-CEO en mede-oprichter van vastgoedinvesteerder Graceada Partners, via e-mail aan Lifewire.

"Vergaderingen kunnen tot in de avond duren of vroeg beginnen, aangezien er geen woon-werkverkeer meer is. Misschien willen managers ervoor zorgen dat hun werknemers 'productief' blijven en te vaak inchecken of het traditionele werkleven overslaan grenzen."

Woon-werkverkeer en wonen

Werk op afstand betekent dat we grote steden kunnen verlaten en in kleinere of goedkopere steden kunnen werken. Zelfs landelijk wonen is mogelijk. Een hybride model kan deze plannen in de weg staan, omdat je dan nog een paar keer per week naar kantoor moet.

Image
Image

"Zelfs als ze 1-2 dagen per week op kantoor moeten zijn, zullen mensen bereid zijn om een paar dagen langer te pendelen in plaats van vijf dagen", zegt Jutla.

En kleine steden proberen al arbeiders uit de steden te lokken.

"De belangrijkste trend die we tot nu toe hebben gezien, komt overeen met Zoom Towns, een beroep op kenniswerkers die hun werk op afstand kunnen doen om meer ruimte, comfort en veiligheid te zoeken, ten koste van traditionele hubs. En voor de winst van kleinere steden, "vertelde Thibaud Clément, CEO van branding-app Loomly, via e-mail aan Lifewire.

Een ander concept is de wijk van 15 minuten, een beloopbare gemeenschap waar je binnen 15 minuten lopen al je dagelijkse behoeften kunt bereiken, zoals eten, onderwijs en recreatie. Als je overal kunt werken en niet in de buurt van je werk of zelfs maar in de buurt van de snelweg hoeft te zijn, kun je prioriteit geven aan andere dingen.

"Dit is waar bewoners zouden wonen binnen 15 minuten van een goede school, snelle doorvoer, een plek om vers voedsel te kopen en een park, " Clément.

Het enige waar we zeker van kunnen zijn, is dat ons postpandemische werkmodel heel anders zal zijn. We hebben het potentieel om zowel werkgevers als werknemers tevreden te stellen, en vooruitstrevende bedrijven zullen precies dat doen. Maar uitbuiting en misbruik zijn ook mogelijk, en we moeten waakzaam blijven.

Aanbevolen: