Hoe de Metaverse de volgende virtuele marktplaats zou kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Hoe de Metaverse de volgende virtuele marktplaats zou kunnen zijn
Hoe de Metaverse de volgende virtuele marktplaats zou kunnen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Meta is begonnen met het testen van tools voor het genereren van inkomsten voor gebruikers binnen Horizon Worlds.
  • Experts zeggen dat de verhuizing van Meta deel uitmaakt van het begin van een hausse in de verkoop van virtuele items.
  • Uit een recent onderzoek blijkt dat gebruikers de metaverse graag willen gebruiken om te winkelen.
Image
Image

Het kopen en verkopen van virtuele items in de metaverse wordt binnenkort big business, zeggen experts.

Meta is begonnen met het testen van tools voor het genereren van inkomsten voor gebruikers binnen Horizon Worlds, zo heeft het bedrijf onlangs aangekondigd. Geselecteerde makers kunnen al beginnen met het maken van digitale items en effecten die ze vervolgens direct in de virtuele sociale ruimte kunnen verkopen. Het maakt deel uit van een haast om de metaverse te commercialiseren.

"De markt voor online videogames heeft al bewezen dat mensen echt geld zullen uitgeven, denk vele miljarden, voor virtuele goederen en mogelijkheden om dieper in te zetten", vertelde Amit Shah, de chief strategy officer van het digitale handelsplatform VTEX Lifewire in een e-mailinterview.

Virtueel winkelen

Met de tools kunnen gebruikers toegang tot items en ervaringen in de app verkopen. Uiteindelijk, zegt Meta, hoopt het dat mensen "de kost kunnen verdienen" in de metaverse.

Horizon Worlds is Meta's sociale VR-platform dat is gebouwd rond door gebruikers gegenereerde inhoud die iedereen in de app zelf kan bouwen. Het platform is momenteel alleen beschikbaar voor VR-gebruikers ouder dan 18 in de VS en Canada.

Wat je precies kunt kopen en verkopen in Meta's versie van de metaverse blijft een beetje vaag. Het bedrijf zegt dat de tools makers in staat zullen stellen om "virtuele items en effecten te verkopen" en geeft het voorbeeld van iemand die een bevestigbaar accessoire verkoopt (zoals een hoed) of een item dat toegang geeft tot een exclusief deel van een wereld (zoals een speciale sleutel).

"Het metavers - van nature niet beperkt door fysieke ruimte - zal een nieuw niveau van creativiteit brengen en nieuwe kansen openen voor de volgende generatie makers en bedrijven om hun passies na te streven en levensonderhoud te creëren, " Meta schreef op zijn blog.

Ricky Houck, een metaverse commerce-expert bij Touchcast.com, een enterprise metaverse-platform, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat virtuele goederen al hot-sellers zijn.

Een populaire virtuele markt betreden

"Het begon met veel hype van de cryptomarkt die naar NFT's ging, maar nu zien we met name modemerken investeren in deze ruimte", zei hij. "Gucci, Nike en Tommy Hilfiger hebben allemaal stappen gezet in de metaverse-markt, en Dolce & Gabbana hebben onlangs een tiara verkocht voor $ 300.000 die alleen in de metaverse kan worden gedragen."

Het metavers - van nature niet beperkt door fysieke ruimte - zal een nieuw niveau van creativiteit brengen en nieuwe kansen openen voor de volgende generatie makers.

Maar Houck zei dat Meta kritiek zou kunnen krijgen voor het commercialiseren van de metaverse. Veel gebruikers, zei hij, steunen een visie van Web 3.0, die minder gaat over kopen en verkopen.

"Een groot deel van de beweging is om meer eigendom aan de gemeenschap te geven, waarbij de helft van hun geld (vóór belastingen) een behoorlijk sterke boodschap in de tegenovergestelde richting stuurt", zei Houck. "Dat gezegd hebbende, ze hebben een enorm gebruikersbestand, waarvan de meeste niet tot de kern van de web3-beweging behoren, dus het zou een zeer winstgevend kanaal voor hen kunnen zijn."

Maar uit een recent onderzoek blijkt dat gebruikers de metaverse graag willen gebruiken om te winkelen. Het online winkelportaal Smarty heeft een consumentenonderzoek uitgebracht dat zich richtte op hun bereidheid om online met crypto te winkelen en of ze zich al "aan het voorbereiden" zijn voor metaverse of geïnteresseerd zijn in winkelen in de metaverse.

Uit het onderzoek bleek dat 26% van de gebruikers momenteel op zoek is naar een uitstekende virtual reality-opstelling om deel te nemen aan de metaverse, waarbij 35% bereid is tot $ 500 te betalen voor een VR-opstelling. En met 20% die opmerkt dat ze de metaverse al hebben gewinkeld, zijn de belangrijkste items die ze nu willen kopen muziek (46%), VR-games (37%) en concertkaartjes (32%).

"Uit de gegevens blijkt dat consumenten geïnteresseerd zijn in het nieuwe internet en kansen willen hebben om mee te doen, vooral als het gaat om winkelen", zegt Vipin Porwal, CEO en oprichter van Smarty, in een persbericht. "Merken zullen meer veranderingen gaan doorvoeren om tegemoet te komen aan de nieuwe wensen van de consument, vergelijkbaar met de manier waarop deze bedrijven tijdens het begin van de pandemie veranderden om te voldoen aan de veranderende behoeften van het winkelend publiek."

Image
Image

Nir Kshetri, een bedrijfsprofessor aan de Universiteit van North Carolina-Greensboro, wees er in een e-mailinterview op dat een nadeel van Meta's initiatief de hoge vergoedingen zijn die de makers moeten betalen. Voor virtuele goederen die in Horizon op een Quest VR-apparaat worden verkocht, neemt Meta 47,5% van elke transactie in beslag.

"Het mag echter niet als te hoog worden beschouwd, aangezien Roblox ontwikkelaars slechts 28,1% van de inkomsten uit het spel beta alt," zei hij.

Aanbevolen: