Wat kunnen we doen met een 16-inch iPad Pro?

Inhoudsopgave:

Wat kunnen we doen met een 16-inch iPad Pro?
Wat kunnen we doen met een 16-inch iPad Pro?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple overweegt een gigantische iPad van maximaal 16 inch.
  • Het grote scherm zou geweldig zijn voor tekenen, multitasken en films.
  • Zelfs op 16-inch zou de iPad nog steeds draagbaarder zijn dan de grootste MacBook Pro.
Image
Image

Apple werkt aan een grotere iPad, misschien wel 16-inch groot. Groter is vaak beter, maar wanneer wordt een iPad te groot?

Volgens een betrouwbare geruchtenbron weegt Apple de voor- en nadelen van een gigantische iPad af. Veel mensen zouden kunnen lachen en zoiets belachelijk noemen. Anderen - degenen die dol zijn op de grote 12,9-inch iPad Pro - denken dat een 16-incher niet snel genoeg kan komen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zo'n enorme, dunne tablet?

"Grootschalig computergebruik - het type dat u normaal gesproken van een desktop zou krijgen - zou meer realiteit kunnen worden op een groot iPad-scherm. Het is ook gewoon een geweldig hulpmiddel voor iedereen die dat scherm nodig heeft, zoals als digitale artiesten, videografen, enz., "vertelde Christen Costa, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire.

Waar is het goed voor?

Er zijn tal van voordelen aan een grotere werkruimte. Je zou twee apps naast elkaar kunnen draaien, op volledige grootte. U kunt genieten van films en games op het grotere scherm. De grotere behuizing kan ook grotere, betere luidsprekers betekenen.

"Ik bezit meer dan 30 tablets en het is veilig om te zeggen dat de grootte van het apparaat rechtstreeks van invloed is op de manier waarop we ze gebruiken", vertelde Bruno Brasil van Drawing Tablet World aan Lifewire via e-mail. "Met een 16-inch iPad Pro zouden digitale kunstenaars sneller kunnen werken en details aan kunstwerken kunnen toevoegen zonder de zoomtool te hoeven gebruiken. De mogelijkheid om langere en doorlopende streken te schilderen, zou ook leiden tot meer organisch ogende digitale illustraties."

In feite noemden de meeste respondenten op mijn verzoeken om commentaar het gebruik van een 16-inch iPad als tekentablet. Als het op schetsen aankomt, is een groter canvas bijna altijd beter.

Image
Image

"Veel van onze gebruikers zijn professionele ontwerpers (architecten, filmmakers, industrieel ontwerpers). Dit soort gebruikers willen een groot oppervlak om op te werken, zodat hun ideeën zich kunnen verspreiden. De draagbaarheid lijdt er zeker onder, maar ik denk dat veel professionele gebruikers zou het op een bureau gebruiken met een product zoals de Sketchboard Pro-standaard, " vertelde David Brittain, mede-oprichter en CEO van TopHatch, een bedrijf dat concepten maakt voor het maken van oneindige canvasschetsen, via e-mail aan Lifewire.

Maar zoals Brittain aangeeft, brengt dat grote scherm compromissen met zich mee.

Grote iPad, grote problemen

Het meest voor de hand liggende probleem is de grootte en het gewicht. De M1 iPad Pro is al een haar zwaarder dan het vorige model, dat zelf behoorlijk zwaar is in vergelijking met de 11-inch iPad Pro.

"Een 16-inch iPad daarentegen zou omslachtig zijn om te vervoeren", vertelde iPad-gebruiker Bowen Khong, de oprichter van ForexToStocks, via e-mail aan Lifewire. "Als de M1 iPad Pro met Magic Keyboard al omvangrijk is, zou een 16-inch variant nog erger zijn. Sommige tabletfuncties van de iPad, zoals draagbaarheid, lichtgewicht en de mogelijkheid om er eenvoudige taken op uit te voeren, zouden verloren gaan met zo'n groot apparaat."

Ik bezit meer dan dertig tablets en het is veilig om te zeggen dat de grootte van het apparaat rechtstreeks van invloed is op de manier waarop we ze gebruiken.

En als het net zo slank blijft als bestaande iPad Pro's, zou een 16-inch model behoorlijk buigzaam zijn. Ik heb al een iPad Pro uit 2018 gebogen zonder het te beseffen. Een grotere versie zou veel erger kunnen zijn.

"Tablets zijn een van de minst duurzame technische hulpmiddelen die we thuis hebben", zegt Brasil. "Het feit dat ze een scherm hebben dat vrijwel altijd wordt blootgesteld, maakt ze zeer vatbaar voor beschadiging. Een grotere iPad zou waarschijnlijk makkelijker kapot gaan dan de huidige apparaten die door Apple worden verkocht."

Een van de grootste voordelen van de iPad ten opzichte van de Mac is de modulariteit. Je kunt hem gebruiken als tablet, koppelen met een toetsenbord of een Apple Pencil gebruiken. Maar de accessoires, vooral het magische toetsenbord en het trackpad, voegen massa toe.

"Draagbaarheid zal een probleem zijn. Je maakt op dat moment in feite een minder functionele laptop met aanraakscherm. Ook zal het grotere schermformaat de verwerkingskracht niet vergroten, zodat mensen misleid kunnen worden om het te kopen, " zegt Costa.

Groter is echt beter

Uiteindelijk zouden de meeste grote iPad-fans echter de kans grijpen op nog meer centimeters, inclusief deze auteur. De 16-inch MacBook wordt immers niet als te groot beschouwd, en daar hoort een toetsenbord bij.

"Ik zou absoluut een 16-inch iPad Pro gebruiken", zei Brasil. "Ik heb al twee iPads en ik heb de neiging om voor de grotere te gaan wanneer ik echt werk moet verzetten. Ik kan me alleen maar voorstellen dat een supergrote iPad mijn workflow zou verbeteren."

Aanbevolen: