Razer Portal Review: wifi voor gamers

Inhoudsopgave:

Razer Portal Review: wifi voor gamers
Razer Portal Review: wifi voor gamers
Anonim

Bottom Line

De Razer Portal is geweldig voor gamers in appartementen, maar als je geen last hebt van interferentie van andere routers, is het echt geen grote upgrade ten opzichte van de typische router/modem-combinatie.

Razer Portal Mesh wifi-router

Image
Image

We hebben de Razer Portal gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je in een vol appartementencomplex woont, ben je misschien gefrustreerd door de negatieve effecten die de tientallen andere concurrerende wifi-signalen hebben op de prestaties van je eigen draadloze netwerk. Dat is waar de Razer Portal binnenkomt met zijn beloften van een consistente, vertragingsvrije verbinding, zelfs in drukke stedelijke omgevingen.

Ontwerp: eenvoudig en gedrongen

Het gladde, futuristische ontwerp van de Portal heeft een duidelijke UFO-kwaliteit die ik niet anders kan dan bewonderen. Het is een zeer minimalistisch ontwerp, het enige probleem is dat de brede ovale vorm tot op zekere hoogte varkensplankruimte biedt. Het kan helaas niet verticaal op zijn kant worden geplaatst om ruimte te besparen, hoewel beugels aan de achterkant het gemakkelijk aan de muur te bevestigen. Het statusindicatielampje bevindt zich in de O in het Portal-logo.

Aan de achterkant heb je de stroomaansluiting, WAN-poort, vier ethernetpoorten, twee USB-poorten en de resetknop. De Portal wordt geleverd met een voedingsadapter en een ethernetkabel om de router op uw modem aan te sluiten.

Image
Image

Configuratieproces: gestroomlijnd en toch frustrerend

Het installatieproces voor de Razer Portal is gestroomlijnd via de Portal-app en heeft me volledig begeleid bij het opstarten. Het ging echter niet helemaal van een leien dakje, omdat ik op verschillende punten tegen bugs en glitches aanliep. Uiteindelijk moest ik de router een keer opnieuw opstarten en verschillende keren verschillende delen van het installatieproces doorlopen. Hierdoor sleepte een korte en eenvoudige taak langer aan dan zou moeten.

Het installatieproces verliep niet helemaal soepel, omdat ik op verschillende punten bugs en glitches tegenkwam.

Connectiviteit: door de rommel heen

The Portal's claim to fame is de Fastlane-technologie, die tot doel heeft om door een overvol luchtruim met verschillende wifi-netwerken te snijden en je een onbelast signaal te geven. Bovendien is de router geoptimaliseerd om een superieure online game-ervaring te bieden. Hoewel mijn regio geen bijzonder snel internet heeft en ook geen locaties met een bijzonder drukke wifi, heb ik toch de voordelen van de unieke talenten van de Razer Portals kunnen waarderen.

De Fastlane-technologie levert inderdaad een snel, onbelast signaal voor een vertragingsvrije verbinding, ideaal voor draadloos gamen. Dit 5 Ghz-netwerk is bijzonder effectief en leverde hogere snelheden dan het 5 Ghz-netwerk van mijn ISP-router. Het heeft echter een relatief kort bereik en is eigenlijk alleen voldoende voor de door Razer geadverteerde 3.000 vierkante voet dekking.

De router is geoptimaliseerd om een superieure online game-ervaring te bieden.

Er is ook het langzamere 2,4 Ghz-netwerk als je een groter bereik nodig hebt, maar het mist de voordelen van de 5 Ghz Fastlane. Desalniettemin was ik behoorlijk onder de indruk van het bereik van dit 2,4 GHz-netwerk, waardoor ik verbinding kon maken met de router in mijn huis van 4.000 vierkante meter en een respectabel deel van mijn tuin. Bij dergelijke bereiken werd de snelheid van de verbinding echter nog verder verlaagd, en het was niet echt veel beter dan mijn standaard ISP-router.

Als je een groter Fastlane-netwerk nodig hebt, kun je een extra Portal-eenheid aanschaffen om een mesh-netwerk te creëren. Het is ook mogelijk om het systeem een dynamisch dual-band netwerk te laten vormen dat schakelt tussen de 5 GHz en 2.4 GHz-frequenties automatisch, maar ik vond het systeem niet zo betrouwbaar als de afzonderlijke netwerken, en functies zoals beamforming zijn uitgeschakeld.

Image
Image

Software: schaars en verwarrend

De Portal mobiele app is op geen enkele manier slecht, maar het is een beetje buggy, en de menulocatie voor routerinstellingen is niet precies waar je zou verwachten. Ik ben geconditioneerd om op het kleine tandwielpictogram te klikken om naar een instellingenmenu te gaan, maar dat brengt je alleen naar een menu met een paar opties voor de Portal-app. Om de routerinstellingen in de app te vinden, moet je op het portaalpictogram op het hoofdscherm tikken. Dit brengt je naar een enkele pagina met een korte lijst met basisinstellingen.

Ook vanuit het hoofdmenu van de app kun je nog een portal toevoegen om een mesh-netwerk te maken, de instellingen van het gastnetwerk wijzigen en controleren welke apparaten zijn verbonden. Het is eenvoudig genoeg als je eenmaal gewend bent aan de ongebruikelijke lay-out, maar dat is het moment waarop je je realiseert dat het systeem functies mist zoals apparaatprioriteit of ouderlijk toezicht. Opgemerkt moet worden dat op de websites van sommige retailers ouderlijk toezicht wordt geadverteerd, maar ik kon dergelijke controles niet vinden in de app.

Image
Image

Bottom Line

Met zijn adviesprijs van $ 150 is de Razer Portal een beetje aan de steile kant. Het is echter overal verkrijgbaar voor minder dan de helft van die kosten, en met dergelijke kortingen is het een koopje. Tegen de vaak gereduceerde prijs van $ 70, is het mogelijk om goedkoop een krachtig mesh-wifi-netwerk met een groot bereik samen te stellen.

Razer Portal vs. TP-Link Deco P9

De TP-Link Deco P9 (zicht op Amazon) is een mesh wifi-systeem dat niet alleen een veel minder frustrerend installatieproces biedt, maar ook een betere keuze is voor grote huizen. De Razer Portal is beter geschikt voor appartementen waar de anti-interferentietechnologie de impact kan verminderen van een luchtruim dat vol zit met te veel wifi-activiteit. Het mist ook de naadloze, krachtige kwaliteit en een extra niveau van controle die wordt geboden door het tri-band mesh-netwerk van de Deco 9.

De Razer Portal is een geweldige router voor gamers in appartementsgebouwen

De fastlane-technologie in de Razer Portal is echt een zegen voor appartementsbewoners die te maken hebben met de binnendringende netwerken van buurtrouters. Woon je echter in een meer geïsoleerd huis, dan kan het beperkte bereik van het Fastlane 5G-netwerk een probleem vormen. Of het wel of niet geschikt voor je is, hangt sterk af van waar je woont.

Specs

  • Productnaam Portal Mesh Wi-Fi-router
  • Product Merk Razer
  • Prijs $150.00
  • Productafmetingen 7,5 x 9,5 x 3 inch.
  • Poorten 1 WAN, 4 ethernet, 2 USB
  • Garantie Portal
  • Ouderlijk toezicht Nee
  • Gastnetwerk ja
  • Bereik 3000 m²
  • Netwerk Dual-band
  • Software Portal-app

Aanbevolen: