AIFF-, AIF- en AIFC-bestanden uitgelegd & Hoe ze te openen

Inhoudsopgave:

AIFF-, AIF- en AIFC-bestanden uitgelegd & Hoe ze te openen
AIFF-, AIF- en AIFC-bestanden uitgelegd & Hoe ze te openen
Anonim

Wat te weten

  • AIF/AIFF-bestanden zijn Audio Interchange File Format-bestanden.
  • Open er een met VLC of iTunes.
  • Converteren naar MP3, WAV, FLAC, etc. met FileZigZag.

Dit artikel legt uit wat AIFF-, AIF- en AIFC-bestanden zijn, hoe je er een kunt openen en hoe je er een kunt converteren naar een ander formaat, zoals MP3.

Wat zijn AIFF-, AIF- en AIFC-bestanden?

Bestanden die eindigen op de bestandsextensie. AIF of. AIFF zijn Audio Interchange File Format-bestanden. Dit formaat is in 1988 door Apple ontwikkeld en is gebaseerd op het Interchange-bestandsformaat (. IFF).

In tegenstelling tot het gebruikelijke MP3-audioformaat, zijn AIFF- en AIF-bestanden niet gecomprimeerd. Dit betekent dat, hoewel ze een hogere geluidskwaliteit behouden dan MP3, ze aanzienlijk meer schijfruimte in beslag nemen, in het algemeen 10 MB voor elke minuut audio.

Windows-software voegt meestal de AIF-bestandsextensie toe aan deze bestanden, terwijl macOS-gebruikers ze eerder zullen zien eindigen met AIFF.

Een veelvoorkomende variant van dit formaat die wel compressie gebruikt en daarom minder schijfruimte gebruikt, wordt AIFF-C of AIFC genoemd, wat staat voor Compressed Audio Interchange File Format. Ze gebruiken meestal de AIFC-extensie.

Image
Image

Hoe AIFF & AIF-bestanden te openen

Je kunt AIFF- en AIF-bestanden afspelen met Windows Media Player, iTunes, QuickTime, VLC, Media Player Classic en waarschijnlijk de meeste andere multi-format mediaspelers. Mac-computers kunnen ook AIFF- en AIF-bestanden openen met die Apple-programma's en met Roxio Toast.

Apple-apparaten zoals de iPhone en iPad zouden AIFF/AIF-bestanden native moeten kunnen afspelen zonder een app. Een bestandsconverter (meer hierover hieronder) kan nodig zijn als je een van deze bestanden niet kunt afspelen op een Android of ander mobiel apparaat dat niet van Apple is.

Hoe AIF & AIFF-bestanden te converteren

Als je iTunes al op je computer hebt, kun je het gebruiken om een AIFF- of AIF-bestand naar andere formaten zoals MP3 te converteren. Klik met de rechtermuisknop op het bestand terwijl het geopend is in iTunes en ga naar File > Convert > Create MP3 Version.

Image
Image

Net als bij andere hulpprogramma's voor bestandsconversie, wordt het origineel niet verwijderd als u een MP3 maakt van een AIF-bestand in iTunes. Beide bestanden, met dezelfde naam, verschijnen na de conversie in uw lijst met nummers.

Je kunt AIFF/AIF ook converteren naar WAV, FLAC, AAC, AC3, M4A, M4R, WMA, RA en andere formaten met behulp van een gratis bestandsconverter. Free Studio van DVDVideoSoft is een geweldige gratis audio-omzetter, maar als je AIFF-bestand relatief klein is, kun je waarschijnlijk wegkomen met een online-omzetter zoals FileZigZag of Zamzar.

Hoe AIFC-bestanden te openen en te converteren

Bestanden die de gecomprimeerde versie van Audio Interchange File Format gebruiken, hebben waarschijnlijk de bestandsextensie. AIFC. Ze hebben een cd-achtige audiokwaliteit en zijn vergelijkbaar met WAV-bestanden, behalve dat ze compressie gebruiken (zoals ULAW, ALAW of G722) om de algehele grootte van het bestand te verkleinen.

Net als AIFF- en AIF-bestanden kunnen AIFC-bestanden worden geopend met de iTunes- en QuickTime-software van Apple, evenals met Windows Media Player, VLC, Adobe Audition, vgmstream en waarschijnlijk enkele andere mediaspelers.

Als je een AIFC-bestand naar een ander audioformaat zoals MP3, WAV, AIFF, WMA, M4A, enz. moet converteren, zijn er verschillende audioconverters om uit te kiezen. Veel van die converters vereisen dat u het programma naar uw computer downloadt om het AIFC-bestand in een nieuw formaat op te slaan. Echter, net als bij het ongecomprimeerde Audio Interchange File Format waar we het hierboven over hebben, kunnen AIFC-bestanden ook online worden geconverteerd met FileZigZag en Zamzar.

Bestand wordt nog steeds niet geopend?

Als deze programma's je bestand niet openen, is de kans groot dat je niet echt een bestand hebt met een van deze bestandsextensies. Lees de extensie opnieuw en zorg ervoor dat u deze niet verwart met een ander achtervoegsel met dezelfde naam.

Sommige bestandsextensies lijken erg op elkaar, maar dat zegt niet veel over de bestandsformaten; ze kunnen eigenlijk helemaal niets met elkaar te maken hebben en daarom incompatibel zijn met de hierboven genoemde programma's. AIT, AIR en AFI kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk verkeerd worden gelezen als AIFF- of AIF-bestand. U kunt echter geen bestanden met die drie extensies openen op dezelfde manier als de andere twee.

Hetzelfde kan ook gezegd worden voor veel andere bestandsextensies, zoals IAF (Outlook Internet Account-bestand), FIC (WinDev Hyper File Database) en AFF (Spellcheck Dictionary Description-bestand).

Als uw bestand niet werkt zoals beschreven op deze pagina, controleer dan nogmaals de bestandsextensie en onderzoek vervolgens het echte achtervoegsel om meer te weten te komen over het formaat en om te zien welke programma's het bestand kunnen openen of converteren.

Aanbevolen: