Hoe Google Assistant te gebruiken met Google Maps

Inhoudsopgave:

Hoe Google Assistant te gebruiken met Google Maps
Hoe Google Assistant te gebruiken met Google Maps
Anonim

Google Maps is de vlaggenschip-app voor kaarten en navigatie van Google. Google Assistant is een virtuele assistent ingebouwd in Android en ook beschikbaar op iOS. Beide zijn afzonderlijk nuttig, maar de integratie van Google Assistant in Google Maps maakt navigatie eenvoudiger en veiliger en ontgrendelt extra functies. Hier leest u hoe u spraakopdrachten voor Google Maps gebruikt om snel te komen waar u heen wilt.

Hoe Google Assistent werkt in Google Maps

Google Assistant vervangt de standaard spraakopdrachten waar Google Maps oorspronkelijk op vertrouwde. Deze integratie betekent dat u de Google Maps-app volledig kunt bedienen door 'Oké Google' te zeggen, gevolgd door een opdracht. Het betekent ook dat je toegang hebt tot een heleboel Google Assistent-functies zonder de Google Maps-app te verlaten.

Zo gebruik je de Google Assistent in Google Maps:

  1. Open de Google Maps app en start de navigatie zoals je normaal zou doen.

    Image
    Image
  2. Zeg Oké Google.

    Image
    Image

    Als je het pictogram met de vier stippen onder aan het Google Maps-scherm ziet verschijnen, luistert de Google Assistent.

  3. Stel de Google Assistent een vraag, zoals gas zoeken, of vraag hem om een functie uit te voeren, zoals text Mom.

    Image
    Image

    Zeg call of text, gevolgd door de naam van een persoon in uw contactenlijst, om een telefoongesprek of sms te starten. Zeg play, gevolgd door een nummer, album of muziekgenre, om muziek af te spelen zonder de Google Maps-app te verlaten. Er zijn veel andere commando's om te proberen.

Google Assistant voert je opdracht uit zonder Google Maps te verlaten of je navigatie te onderbreken. Je kunt extra commando's geven door de Google Assistent opnieuw te activeren of je route voort te zetten.

Waarom Google Maps-spraakopdrachten gebruiken?

De integratie van Google Assistent met Google Maps zorgt voor een betere, robuustere, handsfree ervaring bij het gebruik van de navigatiefunctie op compatibele mobiele apparaten.

Met de integratie heb je toegang tot Google Assistant zonder het navigatiescherm te verlaten. U kunt ook taken uitvoeren terwijl het navigatiescherm van Google Maps op zijn plaats blijft.

In sommige gevallen zorgt het vragen van de Google Assistent om een taak uit te voeren ervoor dat de Google Maps-app verkleint tot een PIP-miniatuur (Picture in Picture), terwijl de gevraagde informatie of app het lijkt over te nemen. In deze situaties is het een kwestie van op de miniatuur tikken of Google Assistent vragen om navigatie te hervatten

Wat kan de Google Assistent doen in Google Maps?

Google Assistent kan elke functie in Google Maps uitvoeren waarvoor u normaal gesproken uw ogen van de weg moet halen en op het scherm moet tikken. Dit omvat basiscommando's zoals het dempen van stembegeleiding, het wijzigen van een route, het wijzigen van uw bestemming, het vinden van de geschatte aankomsttijd en het controleren op verkeer.

Image
Image

Naast het besturen van navigatiefuncties, kan de Google Assistent ook een reeks functies uitvoeren waarvoor u doorgaans Google Maps moet verlaten. Enkele van de functies die de Google Assistent kan uitvoeren zonder het navigatiescherm te verlaten, zijn:

  • Bel en stuur sms-berichten.
  • Zoek benzinestations, restaurants en andere bezienswaardigheden.
  • Rapport over weersomstandigheden.
  • Muziek afspelen.
  • Toegang tot uw agenda om informatie te verstrekken over vergaderingen en afspraken.

Hoe Google Assistant te gebruiken om muziek af te spelen in Google Maps

Een handige functie die Google Assistent-integratie met Google Maps biedt, is de mogelijkheid om muziek af te spelen en te bedienen tijdens navigatie. Hiermee kunt u tijdens het rijden een genre, nummer, album of artiest opvragen zonder Google Maps te verlaten.

Image
Image

Zo werkt het:

  1. Open Google Maps en start de navigatie zoals gewoonlijk.
  2. Zeg Oké Google om Google Assistant te activeren.
  3. Zeg play, gevolgd door een muziekgenre, nummer, album of artiest. Zeg bijvoorbeeld speel wat jazz om automatisch een jazz-afspeellijst te genereren.

  4. De muziek-app die als standaard is ingesteld, wordt gestart zonder Google Maps te onderbreken. Als u in de statusbalk bovenaan het scherm kijkt, ziet u het pictogram van de service.

    Image
    Image
  5. Gebruik Google Assistent om de muziek te pauzeren of te stoppen, of veeg omlaag op de statusbalk om toegang te krijgen tot de minispeler.

    Image
    Image
  6. Als je op de minispeler tikt, wordt de muziek-app gestart met Google Maps in een klein venster in de hoek van het scherm. Tik op het kleine Google Maps-venster om het weer op volledige grootte te krijgen.

Andere spraakopdrachten die u kunt proberen in Google Maps met Google Assistant

Google Assistant-integratie met Google Maps stelt je in staat om spraakopdrachten te gebruiken om een route te maken en deze onderweg te wijzigen. Dit vervangt en verbetert de standaard spraakopdrachten die de Google Maps-app altijd kon accepteren.

Image
Image

Hier zijn enkele andere spraakopdrachten voor navigatie die werken in Google Maps:

  • Gesproken begeleiding dempen: dempt stapsgewijze spraakondersteuning.
  • Geluidsbegeleiding dempen: Hervat stapsgewijze spraakondersteuning.
  • Toon verkeersinfo: onthult eventuele verkeersproblemen op uw route.
  • Satelliet weergeven: Vervangt de basiskaartweergave door een satellietbeeld.
  • Navigate (bestemming): Genereert een route naar elke gewenste bestemming.

Zeg navigeer naar huis om een routebeschrijving naar uw huis te krijgen, of zeg de naam van een bedrijf. Deze opdracht werkt ook buiten Google Maps, in welk geval Google Maps wordt gestart en een route wordt gemaakt.

  • Toon routeoverzicht: Zoomt uit op de routekaart zodat u de hele route kunt zien.
  • Toon alternatieve routes: Biedt alternatieve manieren om uw bestemming te bereiken.
  • Wat is mijn geschatte aankomsttijd (ETA): Geeft een geschatte tijd aan waarop u op uw bestemming aankomt.
  • Vermijd (tol/snelwegen/veerboten): wijzig uw route om tolwegen, snelwegen of veerboten te vermijden.
  • Enable (tol/snelwegen/veerboten): wijzig uw route om tolwegen, snelwegen of veerboten toe te staan.

Naast de basisnavigatiecommando's, reageert de Google Assistent op een groot aantal andere commando's in Google Maps. In de meeste gevallen kan het vragen beantwoorden en bijbehorende taken uitvoeren terwijl de navigatie op volledig scherm blijft.

Hier zijn andere Google Assistent-spraakopdrachten die u kunt proberen in Google Maps:

  • Call (naam): hiermee belt u iemand in uw contactenlijst.
  • Stuur een sms naar (naam): Start een sms naar iemand in je contactenlijst.
  • Hoe is het weer: Geeft een samenvatting van het lokale weer.
  • Hoe is het weer in (locatie): Geeft een samenvatting van het weer op een andere locatie.
  • Play (muziek): Speelt een genre, artiest, album of nummer naar keuze af.
  • Wat is het dichtstbijzijnde (point of interest): Geeft de dichtstbijzijnde locatie die aan uw verzoek voldoet. Wat is het dichtstbijzijnde hotel geeft bijvoorbeeld het hotel dat het dichtst bij u in de buurt is.
  • Wanneer is mijn volgende vergadering: Geeft toegang tot uw agenda en geeft de tijd van uw volgende geplande vergadering weer.

Aanbevolen: