Hoe Apple's aankoop van Primephonic liefhebbers van klassieke muziek ten goede zou kunnen komen

Inhoudsopgave:

Hoe Apple's aankoop van Primephonic liefhebbers van klassieke muziek ten goede zou kunnen komen
Hoe Apple's aankoop van Primephonic liefhebbers van klassieke muziek ten goede zou kunnen komen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's recente aankoop van Primephonic geeft Apple Music-abonnees toegang tot een catalogus van klassieke muziek van hogere kwaliteit, zeggen experts.
  • Primephonic biedt veel voordelen ten opzichte van andere streamingdiensten, waaronder audio van zeer hoge kwaliteit en een betere zoekfunctie.
  • Idagio en Qobuz zijn twee andere streamingdiensten die gericht zijn op fans van klassieke muziek.

Image
Image

Het kan moeilijk zijn om een Bach-liefhebber te zijn in een Beyoncé-wereld.

Streamingservices richten zich vaak meer op pop en andere genres dan klassieke muziek, maar Apple heeft onlangs aangekondigd dat het Primephonic heeft overgenomen, een klassieke muziekstreamingservice die innovatieve functies biedt. Experts zeggen dat de verhuizing de luisteraars van klassieke muziek meer opties kan bieden.

"Apple is zich bewust van de vraag van consumenten naar klassieke muziek, en Apple heeft publiekelijk verklaard dat ze toegewijd zijn aan het leveren van speciale functies die specifiek zijn voor klassieke muziek", vertelde Brandon Elliott, een muziekprofessor aan Moorpark College, aan Lifewire in een e-mail interview. "Deze geavanceerde functies zullen waarschijnlijk alle luisteraars ten goede komen."

Fancy features

Apple is van plan Primephonic samen te voegen met zijn Apple Music-service. Primephonic accepteert geen nieuwe klanten meer en gaat op 7 september offline.

Apple zei in een persbericht dat het werkt aan "het combineren van de klassieke gebruikersinterface van Primephonic waar fans van zijn gaan houden met meer toegevoegde functies."

De nieuwe functies omvatten meer gedetailleerde weergaven van klassieke muziekmetadata en verbeterde browse- en zoekmogelijkheden. Gebruikers kunnen nu ook zoeken op componist en repertoire.

Zoeken naar Beethovens Symfonie nr. 9 is niet genoeg voor een meerderheid van klassieke muziekluisteraars.

"We houden van en hebben een diep respect voor klassieke muziek, en Primephonic is een favoriet bij fans van klassieke muziek geworden", zegt Oliver Schusser, Apple's vice-president van Apple Music en Beats, in het persbericht. "Samen brengen we geweldige nieuwe klassieke functies naar Apple Music en in de nabije toekomst zullen we een toegewijde klassieke ervaring leveren die echt de beste ter wereld zal zijn."

Beter klinkende deuntjes

Primephonic biedt veel voordelen ten opzichte van andere streamingdiensten, waaronder audio van zeer hoge kwaliteit, vertelde George Howard, professor aan het Berklee College of Music, aan Lifewire in een e-mailinterview. Het biedt ook een uitgebreide catalogus van klassieke muziek, waaronder enkele obscure werken. De samengestelde afspeellijsten en de "fatsoenlijke" interface zullen ook een bonus zijn voor luisteraars, zei hij.

Sommige Primephonic "gebruikers zullen over het algemeen bezwaar maken tegen de verandering (omdat mensen niet van verandering houden), en als de afspeellijsten van deze gebruikers niet worden overgedragen aan Apple, zullen ze terecht van streek zijn", zei Howard.

Primephonic biedt ook een betere zoekfunctie voor klassieke muziek. Elliot zei dat de belangrijkste beperking van de huidige steaming-services voor fans van klassieke muziek het onvermogen is om zoekopdrachten te verfijnen.

"Zoeken naar Beethovens Symfonie nr. 9 is niet genoeg voor een meerderheid van klassieke muziekluisteraars, "voegde hij eraan toe. "Ze willen bijvoorbeeld zoeken naar de Beethoven Symfonie nr. 9 gedirigeerd door Claudio Abbado van de uitvoering Salzburg Festspielhaus 1996. Of ze willen zoeken op een bepaalde tijdsperiode, stilistisch genre of solistennaam."

De zoekfunctie die voor de meeste streamingplatforms is gebouwd, is gebaseerd op de voorkeuren van populaire muziekluisteraars, vertelde Nathan Wolek, een professor in digitale kunst en muziektechnologie aan de Stetson University, aan Lifewire in een telefonisch interview.

"Populaire muziekconsumenten zoeken naar de artiesten die het nummer hebben opgenomen, en ze zoeken meestal niet naar de componist van een specifiek nummer of de arrangeur of de producer", voegde hij eraan toe. "En dus wordt de artiest een beetje op de voorgrond geplaatst als de artiest van de opname. En dat is een beetje anders in klassieke muziek, waar je niet alleen geeft om de artiest, die de componist van het werk is, maar ook om de artiest die de uitvoerder is van het werk."

Image
Image

Klassieke muziekluisteraars vinden het ook leuk om de liner notes te lezen, "vooral voor vocale werken met tekst, maar ook om de namen op de vocale of instrumentale muzikantenlijsten te zien", zei Elliott.

Natuurlijk is Primephonic niet de enige game in de stad. Howard zei dat andere opties voor liefhebbers van klassieke muziek Idagio, Naxos en Qobuz zijn.

"Qobuz is waarschijnlijk een toast, aangezien hun concurrentievoordeel alles te maken had met geluidskwaliteit, en nu heeft Apple het grotendeels geëvenaard", zei Howard."Naxos is duur en is een uitvloeisel van hun label/uitgeverij, en lijkt meer gericht op onderwijs/instellingen. Idagio is een behoorlijk product in termen van samengestelde/exclusieve inhoud en geluidskwaliteit, maar hun catalogus is relatief klein."

Aanbevolen: