Hoe van kleur te veranderen en patroon toe te voegen in Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe van kleur te veranderen en patroon toe te voegen in Photoshop
Hoe van kleur te veranderen en patroon toe te voegen in Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Hernoem eerst het t-shirtbestand en sla het en het patroonbestand op in een map. Selecteer in Lagen nieuwe opvul- of aanpassingslagen icoon.
  • Select Tint/verzadiging > Colorize. Pas kleuren aan. Hernoem het bestand en sla het op in dezelfde map. Herhaal het proces, verander de kleuren voor elk bestand.
  • Definieer (naam) patronen: Open patroon > Bewerken > Define Pattern. Gebruik dan Snelle selectie tool om het shirt te borstelen > patroon toe te passen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kleuren, Photoshop-patronen en aangepaste patronen kunt toepassen op een object in Photoshop CC 2019. Het object in deze instructies is een t-shirt, waarvan meerdere shirts kunnen worden gemaakt in verschillende kleuren en patronen.

Kleuren en patronen toepassen op een object met Photoshop

Om mee te volgen heb je een afbeelding van een t-shirt en een patroon nodig.

  1. Open in Photoshop het afbeeldingsbestand van het t-shirt en sla het op met een nieuwe naam door File > Save As te kiezen pop-upvenster, typt u in het tekstveld de naam shirt_neutral en navigeert u naar de map Color_Pattern, kiest u vervolgens Photoshop voor het formaat en selecteert u Save

    Image
    Image
  2. Doe hetzelfde met het patroonbestand, sla het alleen op als pattern_argyle (of welk patroon u ook selecteert.).

    Image
    Image
  3. Selecteer onder in het deelvenster Lagen Nieuwe opvul- of aanpassingslaag maken en selecteer vervolgens Kleurtoon/verzadiging uit het pop- menu omhoog. Hierdoor zal het Aanpassingen paneel verschijnen.

    Image
    Image
  4. Plaats een vinkje in de Colorize checkbox.

    Image
    Image
  5. Om het shirt blauw te maken, typt u het Hue tekstveld 204, in het Saturation tekstveld 25 en in het Lichtheid tekstveld 0.

    Image
    Image
  6. Het bestand moet nu een nieuwe naam krijgen. Selecteer File > Save As en verander in het pop-upvenster de naam in shirt_blue en navigeer naar de map Color_Pattern. kies vervolgens Photoshop voor het formaat en selecteer Save.

    Het is raadzaam om uw originele bestanden op te slaan in de natuurlijke indeling van Photoshop, wetende dat u later een kopie van het bestand kunt opslaan in JPEG,-p.webp

    Image
    Image
  7. Als u meer shirts in verschillende kleuren wilt maken, herha alt u het proces en wijzigt u de Hue, Saturation en Lightnesskeer op keer, en sla elke nieuwe shirtkleur op met een nieuwe naam in je Color_Pattern-map.
  8. Voordat u een nieuw patroon kunt toepassen, moet u het definiëren. Selecteer in Photoshop File > Open, navigeer naar het patroon dat u hebt gekozen in de map Color_Pattern en selecteer vervolgens Openen. De afbeelding van een patroon zal verschijnen.

    Image
    Image
  9. Select Edit > Define Pattern. In het Pattern Name dialoogvenster argyle (of wat uw patroon ook is) in het Name tekstveld, druk dan op OK.

    Je hebt het bestand niet nodig om open te blijven, dus selecteer File > Close.

    Image
    Image
  10. Open een bestand met een van de shirtafbeeldingen. en selecteer met het Snelselectiegereedschap. Als deze tool niet zichtbaar is in het Tools paneel, selecteer en houd de Toverstaf Tool ingedrukt om de Quick Selection tool te zienen kies het.

    Het Snelselectiegereedschap werkt als een penseel om snel gebieden te selecteren. Klik en sleep op het shirt. Als u een gebied mist, gaat u gewoon door met schilderen om aan de bestaande selectie toe te voegen. Als u buiten het gebied schildert, houdt u de toets Alt (Windows) of Option (Mac OS) ingedrukt om te schilderen wat u wilt verwijderen. En u kunt de grootte van het gereedschap wijzigen door herhaaldelijk op de right of links haken te drukken

    Image
    Image
  11. Nu is het tijd om het gedefinieerde patroon op het shirt toe te passen. Selecteer, met het shirt geselecteerd, de Nieuwe opvul- of aanpassingslaag maken knop onderaan het Layers paneel en houd deze ingedrukt en kiesPatroon.

    Image
    Image
  12. Het dialoogvenster Patroonvulling zou het nieuwe patroon moeten tonen. Als dat niet het geval is, selecteert u de pijl rechts van het patroonvoorbeeld en selecteert u het patroon.

    Het dialoogvenster Vullen maakt het ook mogelijk om het patroon naar een gewenste grootte te schalen. U kunt een getal typen in het veld Scale of de pijl rechts ervan selecteren om de grootte aan te passen met een schuifregelaar en vervolgens OK selecteren.

    Image
    Image
  13. Met de Pattern Fill-laag geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Blending options, en wijzigt u de overvloeimodus in de vervolgkeuzelijst menu naar Vermenigvuldigen. Je kunt ook experimenteren met de verschillende overvloeimodi om te zien hoe ze het patroon zullen beïnvloeden.

    Image
    Image
  14. Om het nieuwe shirt op te slaan, ga naar File > Save as en typ de naam shirt_argyle.

Weet dat Photoshop een reeks standaardpatronen heeft waaruit u kunt kiezen. U kunt ook patronen downloaden voor gebruik. Voordat ik dit shirt maakte, heb ik een gratis set geruite patronen gedownload. Om dit geruite patroon en andere gratis patronen te downloaden en ook te leren hoe u ze kunt installeren voor gebruik in Photoshop, klikt u op de onderstaande links. Ga verder om te leren hoe u uw eigen aangepaste patronen kunt maken.

  • Geruite patronen voor Photoshop door Shelby Kate Schmitz
  • Hoe installeer ik gratis Photoshop-inhoud
  • De Preset Manager verkennen in Photoshop en Photoshop Elements

Maak een aangepast patroon

  1. Een aangepast patroon maken Maak in Photoshop een klein canvas van 9 x 9 pixels en gebruik vervolgens het gereedschap Zoom om 3200 procent in te zoomen.

    Image
    Image
  2. Maak een eenvoudig ontwerp met de Pencil tool.

    Image
    Image
  3. Definieer het ontwerp als een patroon door Bewerken > Define Pattern te selecteren. Geef in het pop-upvenster Patroonnaam de patroondiagonaal een naam en selecteer OK. Het patroon is nu klaar voor gebruik.

    Image
    Image

Het aangepaste patroon toepassen

Een aangepast patroon wordt net als elk ander patroon toegepast. Zie stap 13 om uw aangepaste patroon toe te passen, maar selecteer het patroon dat u hebt gemaakt.

Image
Image

Je kunt naar hartenlust meerdere shirtkleuren en patronen blijven maken.

Aanbevolen: