Hoe de kleur van tekstballonnen op Android te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de kleur van tekstballonnen op Android te veranderen
Hoe de kleur van tekstballonnen op Android te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer naar Instellingen > Toegankelijkheid > Tekst en weergave en pas toe Kleurcorrectie.
  • U kunt ook Kleurinversie toepassen vanuit hetzelfde menu voor een apparaatbrede kleuromslag.
  • Er zijn apps van derden die meer handmatige controle mogelijk maken over het wijzigen van de kleur van de tekstballon.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de kleur van tekstballonnen op een Android-telefoon kunt wijzigen, zodat ze gemakkelijker leesbaar of uniformer worden.

Hoe de kleur van tekstballonnen op Android te veranderen

Er is geen manier om de kleur van de chatballon volledig aan te passen op een Android-apparaat. U kunt echter enkele wijzigingen in de kleuren aanbrengen om het gemakkelijker te maken voor degenen die last hebben van kleurenblindheid of die worstelen met bepaalde kleurenpaletten.

  1. Open de Settings app op je Android-apparaat.
  2. Selecteer Toegankelijkheid in de lijst met opties. Voor meer tips, hier is onze gids over hoe u het meeste uit het Android-toegankelijkheidsmenu kunt halen.
  3. Selecteer onder het kopje Display Text en display.

    Image
    Image
  4. Selecteer Kleurcorrectie uit de lijst met opties.

  5. Schakel Kleurcorrectie in en gebruik vervolgens de Correctiemodus opties om te wijzigen hoe kleuren op uw apparaat worden weergegeven.

    Image
    Image

    Uw opties omvatten:

    • Deuteranomalie (Groen-rood)
    • Protanomalie (Rood-groen)
    • Tritanomalie (blauw-geel)
    • Grijstinten (zwart-wit)

    Afhankelijk van hoe uw zicht wordt beïnvloed of welke kleuren voor u het meest duidelijk zijn, kiest u de Correctiemodus die het meest comfortabel of nuttig is. Het algemene kleurenpalet van de telefoon zal veranderen, inclusief Android-tekstballonnen.

    Als je een snelle en gemakkelijke methode wilt om Kleurcorrectie in en uit te schakelen, schakel dan de Kleurcorrectie snelkoppeling optie onderaan deze pagina in. Wanneer dit is ingeschakeld, wordt een Toegankelijkheid-knop toegevoegd aan het startscherm van uw telefoon.

De kleur van tekstballonnen op Samsung wijzigen

Samsung-telefoons hebben een extra optie om de kleuren van tekstballonnen te wijzigen: het thema wijzigen. Dit zal een aantal esthetische aspecten van uw apparaat veranderen, waaronder de kleur van de tekstballon.

  1. Open de Settings applicatie.
  2. Navigeer naar Wallpaper en thema's.
  3. Selecteer een thema dat de kleur van de tekstballonnen verandert. Niet allemaal zullen ze dat doen, maar de meeste wel.

Hoe kleuren om te keren op Android

Als je een donkere modus probeert te forceren, of gewoon zou willen dat de kleuren van je Android-bubbels helemaal het tegenovergestelde waren van wat ze nu zijn, kun je ook Kleurinversie gebruiken om ze snel naar die kleur te draaien. Hier is hoe het te doen.

  1. Open de Settings app op je Android-apparaat.
  2. Selecteer Toegankelijkheid uit de lijst met opties.

  3. Selecteer onder het kopje Display Text en display.

    Image
    Image
  4. Selecteer Color Inversion uit de lijst met opties.
  5. Toggle Kleurinversie aan. Als u snel weer toegang tot die schakelaar wilt, kunt u de Kleurinversie-snelkoppeling gebruiken om een snelkoppeling aan uw startscherm toe te voegen.

    Image
    Image

Gebruik een applicatie van derden

De standaard Android Berichten-app is niet de meest aanpasbare applicatie, maar dat betekent niet dat je geen berichten-app kunt hebben die je alle gewenste aanpassingsopties biedt, inclusief het wijzigen van je Android-sms-bericht bubbel kleur. U hoeft alleen uw opties te verkennen.

Een populaire berichten-app waarmee je de kleuren van je berichtenballon kunt wijzigen, is Textra. Als alternatief heeft Lifewire een lijst met de beste berichten-apps die u in 2022 kunt gebruiken, en bij veel daarvan kunt u de kleur van de bubbel wijzigen.

FAQ

    Wat betekenen de tekstballonnen in verschillende kleuren op mijn Android-telefoon?

    De betekenis van verschillende tekstballonkleuren hangt af van je provider en je apparaat. Kijk op de website van je provider voor informatie.

    Hoe verander ik de kleur van mijn apps op Android?

    Als u de kleur van apps op Android wilt wijzigen, schakelt u themapictogrammen in en kiest u een effen of op een achtergrond gebaseerde kleur. U kunt ook een app van derden gebruiken, zoals Samsung Galaxy Themes.

    Hoe verander ik de toetsenbordkleur op mijn Android-telefoon?

    Als u de toetsenbordkleur op een Android-telefoon wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Systeem > Talen en invoer > Schermtoetsenbord > Gboard > Theme en kies een kleur.

Aanbevolen: