Waarom Crashlands een perfecte aanvulling is op je Xbox-bibliotheek

Inhoudsopgave:

Waarom Crashlands een perfecte aanvulling is op je Xbox-bibliotheek
Waarom Crashlands een perfecte aanvulling is op je Xbox-bibliotheek
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Crashlands is een eenvoudige maar leuke combinatie van vechters en survivalspellen.
  • De kernbesturing en gebruikersinterface van de game werken prima met een controller.
  • Crashlands had bijna een minigame waarmee je huisdieren kon vangen, maar het vertraagde het tempo van het spel te veel, dus het werd veranderd in de huidige temmen-monteur.
Image
Image

Brawler ontmoet survivalgame, ontmoet basisopbouw - dat is het basisidee achter Crashlands. Hoewel het misschien klinkt als een rare mengelmoes van verschillende spelmechanismen, werkt het allemaal samen om een vloeiende en leuke gameplay-loop te creëren waar je gemakkelijk uren in kunt verdwalen.

Eigenzinnige illustraties en eenvoudige bediening vormen de kern van Crashlands. Gestrand op een buitenaardse planeet na de vernietiging van hun ruimteschip, moeten Flux - het personage van de speler - en Juicebox werken om een communicatieapparaat te bouwen om het Bureau of Shipping op de hoogte te stellen van hun crash, zodat ze hun laatste verzendcontract kunnen voltooien.

Vanaf hier moeten spelers middelen verzamelen, hun basis opbouwen en nieuwe wapens ontgrendelen, terwijl ze hun vijanden tot moes slaan.

"De kern van de vechtpartij-oogst-opbouw was iets dat we al vroeg hadden opgelost", vertelde Sam Coster, hoofdschrijver en artiest op Crashlands aan Lifewire via e-mail.

"We wilden echt de avonturen naspelen die we als kinderen hadden, de bossen rond ons huis ingaan en over rotsen draaien, allerlei rare wezens, planten, schimmels, enz. vinden, en er gewoon in zijn zone van heerlijke ontdekkingen."

Crashlanding in creativiteit

In tegenstelling tot veel andere games met basisopbouw, hoeft Crashlands niet langer je inventaris te beheren, waardoor spelers bodemloze zakken krijgen voor alle rommel die ze willen oprapen.

Image
Image

Knutselen is ook uiterst eenvoudig, je hoeft alleen de middelen te verzamelen die je nodig hebt en vervolgens op het pictogram van het item dat je wilt maken te klikken. Van daaruit wordt het automatisch uitgerust of toegevoegd aan je bouwmenu.

Deze gemakkelijke toegang is een van de sterkste aspecten van het spel. Hoewel Coster zegt dat dit team inspiratie putte uit Klei's Don't Starve - een ander populair survival-crafting-spel met een vergelijkbare kunststijl - en zijn hardcore moeilijkheidsgraad, voelt het spel nooit als te veel om te hanteren.

Bronnen zijn eenvoudig en alle informatie die je nodig hebt, staat direct op het scherm, waardoor het gemakkelijk is om door de verschillende missies te gaan die je moet voltooien tijdens je avontuur om een nieuw communicatieapparaat te bouwen en het afleveren van je pakketten.

De cast - die bestaat uit nogal wat heerlijke personages - wil je altijd een soort zoektocht laten voltooien, waarvan vele variëren van iets doodslaan met een van je belachelijke wapens tot het verzamelen van de middelen dat ze iets moeten doen.

Zelfs de ophaalopdrachten, die in games meestal worden betreurd vanwege hun saaie gameplay, voelen fris aan in Crashlands, en ik kan me geen enkele herinneren die als een verspilling van mijn tijd voelde.

Image
Image

Over inspiratie gesproken, de game put ook uit iconische titels als Diablo, Terraria en Pokémon. Coster onthulde in de e-mail zelfs dat het huidige temsysteem niet is hoe het team altijd van plan was huisdieren in het spel op te nemen.

"We hebben een heleboel iteraties doorgemaakt voor elk deel van de lus, zelfs als het nooit echt van dat kernidee afging", vertelde hij ons via e-mail. "Ik denk dat mijn favoriete gesloopte monteur de minigame was die werd gebruikt om huisdieren te vangen - het gaf wat Pokémon-vibes maar vertraagde het avontuurtempo veel te veel."

Een nieuw huis vinden op Xbox

Het verplaatsen van een game, vooral een game die is ontworpen met een muis en toetsenbord in gedachten, kan vaak moeilijk zijn. Maar Butterscotch Shenanigans was al voorbereid op de verhuizing en had 350 uur geïnvesteerd (ze telden!) tijdens het eerste jaar van Crashlands om controllerondersteuning een goede toevoeging aan het spel te maken, vertelde Coster ons.

Image
Image

Die investering komt duidelijk naar voren in de Xbox-versie van Crashlands. Beweging is vloeiend en navigeren door de menu's en verschillende vensters is nooit een probleem. Ondanks zijn roots op pc, is het een game die zich meteen thuis voelt op de Xbox.

Aanbevolen: