Waarom de Kingston Nucleum USB-C Hub de perfecte iPad-reisgenoot is

Inhoudsopgave:

Waarom de Kingston Nucleum USB-C Hub de perfecte iPad-reisgenoot is
Waarom de Kingston Nucleum USB-C Hub de perfecte iPad-reisgenoot is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een goede USB-C-hub kan je iPad van stroom voorzien en veel extra poorten toevoegen.
  • Voor reizen zijn deze kleine hubs perfect.
  • Kies het merk en de poortselectie die bij u past.
Image
Image

Als je je iPad mee op vakantie neemt zonder een Kingston Nucleum USB-C-hub, loop je iets mis.

De iPad Air en iPad Pro zijn veel dingen, maar wat ze zeker niet zijn, is uitbreidbaar. De oplossing is een dongle, maar je moet wel de juiste kiezen. Als je op reis bent, is dit nog belangrijker.

De Kingston Nucleum is een bijna perfecte reishub voor je iPad (of MacBook of pc-laptop). Het heeft bijna alles wat je nodig hebt, bijna niets dat je niet nodig hebt, en het is goed gebouwd, betrouwbaar en ziet er goed uit.

Reishub

De iPad is de perfecte reiscomputer. Je kunt het alleen gebruiken om te lezen en kaarten te gebruiken, of een Magic Keyboard toevoegen en het voor je werk gebruiken. Je kunt films kijken, je vakantiefoto's bewerken, alles. Maar de beperkingen van de iPad dienen zich al snel aan. Wat als je die afleveringen van Ted Lasso die je hebt gedownload op de grote tv in je AirBnB-appartement wilt bekijken? Hoe importeer je foto's van je camera? Hoe krijg je die enorme map met gescande recepten uit het oude receptenboek van je vader van de pc van je ouders en op je iPad?

Kingston koos een uitstekende selectie van uitbreidingspoorten voor algemeen gebruik.

Het antwoord, het zal je niet verbazen, is de Kingston Nucleum, een aluminium USB-C-hub van $ 50- $ 65 die ijzersterk en betrouwbaar is, en klein en licht genoeg om in je accessoiretas te bewaren.

Het Nucleum is niet de enige optie. Er zijn tal van vergelijkbare apparaten, waarvan sommige speciaal zijn ontworpen voor de iPad en op de rand worden geklikt, en je moet ook rondkijken om er een te vinden die je leuk vindt. Zoals we zullen zien, zijn er enkele poorten die Nucleum mist (bijvoorbeeld een koptelefoonaansluiting), die andere hubs hebben.

Havenautoriteit

De Nucleum wordt aangesloten op de USB-C-poort van de iPad Pro en iPad Air. Het biedt dan de volgende uitbreidingspoorten en slots:

  • 2x USB-A 3.1 gen.1
  • 1x USB-C
  • 1x USB-C PD-voedingsingang
  • SD-kaart
  • MicroSD-kaart
  • HDMI

De meeste daarvan spreken voor zich, maar de USB-C PD-ingang (power delivery) is het vermelden waard. Hiermee sluit je een USB-C-stroombron aan en die stroom wordt doorgestuurd naar de aangesloten iPad (of laptop). Dit levert tot 60 watt aan sap en laat je allerlei accessoires aansluiten terwijl je tegelijkertijd de iPad van stroom voorziet, allemaal via de enkele USB-C-poort.

Image
Image

De PD-poort voedt ook andere aangesloten apparaten, zelfs als de iPad zelf niet is aangesloten, wat een leuke bonus is.

Kingston koos voor een uitstekende selectie van uitbreidingspoorten voor algemeen gebruik. HDMI is perfect voor het aansluiten van de iPad op monitoren en tv's, en de mix van ouderwetse USB-A en nieuwe (ish) USB-C is praktisch.

Wat ontbreekt er? Een koptelefoonaansluiting, bijvoorbeeld. Ik geef er de voorkeur aan op deze manier, omdat koptelefoonaansluitingen de iPad verwarren wanneer je ook een ander USB-audioapparaat aansluit, maar er is een oplossing. Sluit gewoon de USB-C naar 3,5 mm jack-adapter van Apple aan op een van de USB-C-poorten van de Nucleum. Het werkt prima.

Gebruik voorbeelden

Dus hoe kan het Nucleum helpen terwijl je reist? Hoe zit het met het aansluiten van een externe schijf vol films, ze afspelen in een app zoals Infuse op de iPad en uitvoeren naar een HDMI-tv?

Of bestanden kopiëren tussen twee aangesloten SSD's? Misschien die recepten van je vader die we eerder noemden? Of de foto's importeren van de SD-kaart van je camera? Of - en dit is een goede: laat een 128 GB microSD-kaart in de sleuf (de kaart zit vlak), zodat je altijd wat extra opslagruimte bij de hand hebt.

Image
Image

Laat me tot slot een opstelling beschrijven die ik vrij vaak gebruik. Ik sluit de Nucleum aan op mijn iPad en sluit vervolgens mijn OP-Z-synth/sampler aan via USB-C. Ik maak verbinding met een voedingsadapter om alles van stroom te voorzien, en ik kan ook een USB MIDI-toetsenbord aansluiten als ik dat wil. Alle MIDI en audio werken gewoon, en alle batterijen worden opgeladen.

Het Nucleum is misschien niet de enige hub-optie, maar het is, zoals ik al zei, bijna perfect.

Aanbevolen: