Hoe de equalizer te gebruiken in VLC Media Player

Inhoudsopgave:

Hoe de equalizer te gebruiken in VLC Media Player
Hoe de equalizer te gebruiken in VLC Media Player
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ga in VLC naar Window > Extra > Effecten en filters, klik op het selectievakje naast de Schakel optie in.
  • Gebruik het vervolgkeuzemenu voorinstellingen om een voorinstelling te selecteren of pas de schuifregelaars voor de frequentieband aan om het geluid handmatig aan te passen.

Met de VLC-equalizertool kun je het uitgangsniveau van specifieke frequentiebanden regelen, variërend van 60 hertz tot 16 kilohertz. In deze handleiding wordt beschreven hoe u EQ-presets gebruikt en de equalizer handmatig configureert met uw voorkeursinstellingen. De VLC-mediaspeler is beschikbaar voor de meeste desktop- en mobiele platforms, waaronder Windows, macOS, iOS en Android.

De equalizer inschakelen en voorinstellingen gebruiken

De VLC-equalizer is standaard uitgeschakeld. Ga als volgt te werk om de equalizer te activeren en de ingebouwde voorinstellingen te gebruiken:

  1. Selecteer in de menubalk Window en kies vervolgens Audio Effects.

    In sommige versies van VLS moet u mogelijk de menutab Extra selecteren en vervolgens Effecten en filters. kiezen

    Je kunt ook CTRL+ E ingedrukt houden om het venster Audio-effecten te openen.

    Image
    Image
  2. Klik op het tabblad Equalizer in het venster Audio Effects op het selectievakje naast de Enableoptie.

    Image
    Image
  3. Om een voorinstelling te gebruiken, klikt u op het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant van het equalizerscherm. VLC Media Player heeft een solide selectie van presets die veel populaire genres dekken. Er zijn ook een paar specifieke instellingen, zoals Full Bass, Headphones en Large Hall

    Image
    Image
  4. Nu je een voorinstelling hebt gekozen, speel je een nummer zodat je kunt horen hoe het klinkt. Speel een nummer uit een van je afspeellijsten of klik op Media > Open File en kies er een.
  5. Terwijl het nummer wordt afgespeeld, kun je de presets meteen wijzigen om het effect te evalueren dat elke preset op je muziek heeft.
  6. Als je een voorinstelling wilt aanpassen, gebruik dan de schuifbalken op elke frequentieband. Als je bijvoorbeeld de bas wilt versterken, pas je de lage frequentiebanden aan de linkerkant van het interfacescherm aan. Als u wilt wijzigen hoe hoogfrequente geluiden klinken, past u de schuifregelaars aan de rechterkant van de EQ-tool aan.

    Image
    Image
  7. Als u tevreden bent met een voorinstelling, selecteert u de knop Sluiten.

    Image
    Image

Aanbevolen: