Hoe een projector te kalibreren

Inhoudsopgave:

Hoe een projector te kalibreren
Hoe een projector te kalibreren
Anonim

Wat te weten

  • Optimaliseer de schermgrootte door de projector fysiek te verplaatsen en Keystone of Lens Shift te gebruiken.
  • Pas de hardwarefocus aan totdat het beeld helder en scherp is.
  • Gebruik de software-instellingen om contrast, kleur, temperatuur, helderheid en meer te optimaliseren.

Dit artikel leidt je door de verschillende stappen die nodig zijn om een project te kalibreren en het beste beeld te krijgen.

Hoe kalibreer ik mijn projector?

Doe het volgende om uw projector te kalibreren en het beeld te optimaliseren:

Het is het beste om iemand te laten zitten, waar ze zullen kijken, om je te laten weten wanneer het beeld duidelijk is. Vraag om feedback na het wijzigen van elke instelling, vooral als je niet zelf naar het scherm kijkt of een vreemde kijkhoek hebt.

  1. Optimaliseer de grootte van het scherm zodat het past bij uw projectorscherm of het projectiegebied. Beweeg de projector fysiek naar voren of naar achteren totdat uw projector de gewenste schermgrootte heeft.
  2. Adjust the Keystone of Lens Shift-Lens Shift is beschikbaar op duurdere projectoren - om de vorm en locatie van het geprojecteerde afbeelding. Het is vooral belangrijk wanneer de projector op een oneffen oppervlak staat. Als u tevreden bent met de schermgrootte en locatie, is dit misschien niet nodig nadat u de projector in stap 1 hebt verplaatst.

    Image
    Image
  3. Pas de focus aan, meestal een hardwareknop, om de scherpte en helderheid van het beeld te optimaliseren.

    Image
    Image
  4. Gebruik de software-instellingen op de projector om de extra video-opties te verfijnen. Controleer het volgende: Helderheid, contrast, zwartniveaus, kleur , tint, temperatuur, scherpte en schermverhouding

    Uw projector kan al dan niet enkele van de softwarevideo-opties missen, of ze kunnen iets anders heten - zoals Dynamic Blacks versus zwartniveaus. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw projector als u niet begrijpt wat een instelling is of verandert.

Uw projector zou nu gekalibreerd moeten zijn zoals hij is. Onthoud dat als u uw projector naar een andere locatie verplaatst, het projectiescherm wijzigt of lang tussen gebruik doorgaat, u uw apparaat waarschijnlijk opnieuw moet kalibreren! Sommige mensen kalibreren graag opnieuw op basis van wat ze kijken of doen, zoals het spelen van videogames.

Hoe krijg ik het beste beeld op mijn projector?

Of je nu duizenden dollars hebt betaald voor een high-end projector of een relatief goedkoop, generiek merk hebt gekocht bij een grote detailhandelaar, je moet hem voor gebruik kalibreren.

Als we het hebben over kalibreren voor gebruik, bedoelen we dat ook. Projectoren zijn duur en u verdient een geweldig beeld. Om dat te krijgen, moet u echter de tijd nemen om het correct in te stellen, anders zult u teleurgesteld zijn.

Moet ik mijn projector kalibreren?

Als dit de eerste keer is dat u uw projector gebruikt, moet u deze kalibreren. Als het slechts een paar dagen tot een paar weken geleden is dat u uw projector voor het laatst hebt gebruikt, controleer dan de afbeelding. Als u tevreden bent met de helderheid, kleur en instellingen, kunt u nog een kalibratieronde overslaan.

Hoeveel kost het om een projector te kalibreren?

Het kost niets als je de projector zelf kalibreert. U kunt ongetwijfeld AV-professionals inhuren om het voor u te doen, maar er is bijna geen reden om dit te doen. Op een gegeven moment, zelfs als u de projector eerder heeft gekalibreerd, moet u het opnieuw doen.

Hoe optimaliseer ik mijn projector?

Optimaliseren en kalibreren worden vaak door elkaar gebruikt. Dat is niet verkeerd, maar het is niet helemaal juist.

Het optimaliseren van uw projector om het best mogelijke beeld te produceren, is in wezen een evenwichtsoefening. U moet het apparaat kalibreren voordat u het gebruikt, wat hardware- en softwareaanpassingen met zich meebrengt. U moet deze instellingen voortdurend wijzigen totdat de beeldkwaliteit naar wens is.

Omdat elke projector anders is en iedereen een andere voorkeur heeft voor video-instellingen, moet je je ogen gebruiken om te vinden wat het beste werkt voor je opstelling.

Er zijn enkele richtlijnen die u moet volgen vóór de kalibratie:

  • Kalibreer altijd in de donkerst mogelijke instelling.
  • Installeer of plaats de projector precies zoals u hem gaat gebruiken - kalibreer hem niet en verplaats hem vervolgens.
  • De muren naast of rond het beeldgebied bepalen de duisternis van het zwart van de projector.
  • Als je geen projectorscherm gebruikt, zorg er dan voor dat het beeldgebied schoon, vrij en zo helder mogelijk is (probeer geen donkere muur te kiezen).

FAQ

    Hoe kalibreer ik handmatig een Epson-projector?

    Druk op de Menu knop op de afstandsbediening, selecteer Extended > Easy Interactive Function, en druk op Enter Selecteer Handmatige kalibratie en druk op Enter Pas indien nodig de focus aan, selecteerJa om de kalibratie te bevestigen en volg de aanwijzingen met een pen om het kalibratieproces te voltooien.

    Hoe kalibreer ik een Smartboard-projector?

    Om een SMART Board 6000 of 6000 Pro projector te kalibreren, opent u SMART Settings op de aangesloten computer en selecteert u SMART Hardware Settings Kies uw display, selecteer Advanced Settings en selecteer vervolgens Calibrate Volg de aanwijzingen op het scherm; wanneer het kalibratiescherm verschijnt, gebruikt u de pen om op de doelen te drukken totdat de voortgangsbalk is voltooid en u het bericht Kalibratie geslaagd ziet.

Aanbevolen: