Wat is iCloud? En hoe gebruik ik het?

Inhoudsopgave:

Wat is iCloud? En hoe gebruik ik het?
Wat is iCloud? En hoe gebruik ik het?
Anonim

iCloud is de algemene naam voor alle diensten die Apple via internet levert, of dat nu op een Mac, iPhone of een pc met Windows is (er is een iCloud voor Windows-client beschikbaar).

Deze diensten omvatten iCloud Drive, vergelijkbaar met Dropbox en Google Drive; iCloud-fotobibliotheek, een uitloper van Photo Stream; iTunes-match; en zelfs Apple Music. iCloud biedt u ook een manier om een back-up van uw iPad te maken voor het geval u deze in de toekomst moet herstellen, en hoewel u de iWork-suite naar uw iPad kunt downloaden vanuit de App Store, kunt u ook Pages, Numbers en Keynote gebruiken op uw laptop of desktop-pc's via icloud.com.

Image
Image

iCloud-functies en hoe ze te gebruiken

Hier zijn enkele van de functies die u met iCloud krijgt, samen met enkele tips over hoe u ze kunt gebruiken:

iCloud back-up en herstel

Apple biedt 5 GB gratis iCloud-opslag voor Apple ID-accounts, de inloggegevens die u gebruikt om u aan te melden bij de App Store en om apps te kopen. Je kunt deze opslag voor veel doeleinden gebruiken, waaronder het opslaan van foto's, maar het is misschien het beste om een back-up van je apparaten te maken.

Als u ooit uw iCloud-wachtwoord vergeet, kunt u het herstellen.

Standaard probeert de iPad elke keer dat u uw iPhone of iPad aansluit op een stopcontact of een computer, zichzelf te back-uppen naar iCloud. U kunt ook handmatig een back-up starten door de app Instellingen te openen en te navigeren naar iCloud > Backup > Back Up NowU kunt herstellen vanaf een back-up door de procedure te volgen om uw iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en vervolgens te kiezen voor herstel vanaf de back-up tijdens het installatieproces van de iPad.

Als je upgradet naar een nieuwe iPad, kun je er ook voor kiezen om te herstellen vanaf een back-up, waardoor het upgradeproces naadloos verloopt.

Vind mijn apparaat

Een andere belangrijke iCloud-functie is de Find My iPhone/iPad/MacBook-service. U kunt dit niet alleen gebruiken om de locatie van uw apparaat op te sporen, u kunt het ook gebruiken om de iPad te vergrendelen als deze verloren is gegaan of om deze op afstand terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor alle gegevens worden gewist. Hoewel het eng kan lijken om je iPad te volgen waar hij ook heen gaat, het combineert ook met het plaatsen van een toegangscode op je iPad om hem behoorlijk veilig te maken.

iCloud Drive

Apple's cloudopslagoplossing is niet zo soepel als Dropbox, maar sluit goed aan bij de iPad, iPhone en Macs. Je hebt ook toegang tot iCloud Drive vanuit Windows, zodat je niet opgesloten zit in het ecosysteem van Apple.

ICloud Drive is een service waarmee apps documenten op internet kunnen opslaan, zodat je die bestanden vanaf meerdere apparaten kunt openen. U kunt bijvoorbeeld een Numbers-spreadsheet op uw iPad maken en deze vervolgens openen vanaf uw iPhone, deze op uw Mac openen om wijzigingen aan te brengen en zelfs uw Windows-pc gebruiken om deze aan te passen door u aan te melden bij iCloud.com.

iCloud-fotobibliotheek, gedeelde fotoalbums en Mijn fotostream

Mijn fotostream is een service die elke gemaakte foto naar de cloud uploadt en downloadt naar elk ander apparaat dat is aangemeld voor Mijn fotostream. Misschien wilt u echter niet dat elke foto naar internet wordt geüpload.

Als je een foto maakt van een product in een winkel zodat je de merknaam of het modelnummer kunt onthouden, zal die foto zijn weg vinden naar elk ander apparaat. Toch kan de functie levensreddend zijn voor diegenen die willen dat de foto's die op hun iPhone zijn gemaakt, zonder werk naar hun iPad worden overgebracht. Helaas verdwijnen Mijn fotostream-foto's na 30 dagen en kunnen er maximaal 1.000 foto's tegelijk in.

iCloud-fotobibliotheek is de nieuwe versie van Photo Stream. Het grote verschil is dat het de foto's daadwerkelijk permanent naar iCloud uploadt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het maximale aantal foto's. U kunt ook de volledige afbeelding uploaden of een geoptimaliseerde versie die minder opslagruimte in beslag neemt. Helaas maakt iCloud-fotobibliotheek geen deel uit van iCloud Drive.

Apple heeft besloten de foto's gescheiden te houden en hoewel ze adverteren dat de foto's gemakkelijk toegankelijk zijn op je Mac of Windows-pc, is de daadwerkelijke bruikbaarheid slecht. Maar als service is iCloud-fotobibliotheek nog steeds nuttig, zelfs als Apple het idee van cloudgebaseerde foto's nog niet helemaal heeft begrepen.

Contacten, agenda's, herinneringen, notities en meer

Veel van de basis-apps die bij de iPad worden geleverd, kunnen iCloud gebruiken om tussen apparaten te synchroniseren. Dus als u toegang wilt tot notities vanaf uw iPad en uw iPhone, kunt u eenvoudig Notities inschakelen in het iCloud-gedeelte van de instellingen van uw iPad. Evenzo, als u Herinneringen inschakelt, kunt u Siri gebruiken om een herinnering in te stellen op uw iPhone en deze zal ook op uw iPad verschijnen.

Apple Music

Apple Music is Apple's antwoord op Spotify, een op abonnementen gebaseerde service waarmee je een ongelooflijk grote selectie muziek kunt streamen. Deze muziekservice is een geweldige manier om te besparen op het kopen van nummers. Je kunt zelfs nummers downloaden van Apple Music, zodat je kunt luisteren als je geen internetverbinding hebt, en je kunt je bibliotheek in afspeellijsten organiseren.

FAQ

    Hoe krijg je toegang tot iCloud-foto's?

    Je kunt je iCloud-foto's vinden in de Foto's-app. Open het en tik op het tabblad Foto's om uw foto's te bekijken. Tik op het tabblad Albums om Mijn albums, Gedeelde albums, Mensen en plaatsen en meer te zien. U kunt ook naar de iCloud-website gaan om toegang te krijgen tot uw foto's.

    Hoe kunt u uw iCloud-wachtwoord opnieuw instellen?

    U gebruikt uw Apple ID om u aan te melden bij iCloud. Om uw Apple ID/iCloud-wachtwoord opnieuw in te stellen, tikt u op Instellingen op uw iPhone en selecteert u uw naam > Wachtwoord en beveiliging > Wijzigen WachtwoordVoer desgevraagd de toegangscode in en volg de instructies op het scherm om het wachtwoord voor uw Apple ID te wijzigen.

    Hoe zet je de muziekbibliotheek van iCloud uit?

    Met de functie Bibliotheek synchroniseren heb je toegang tot je muziek op alle apparaten en is beschikbaar voor Apple Music-abonnees. Als u de muziekbibliotheek van iCloud wilt uitschakelen, tikt u op Instellingen op uw iPhone of iPad > Muziek > draai Synchronisatiebibliotheekuit. Open op een Mac de Apple Music-app > selecteer Music > Preferences > General > turnSynchronisatiebibliotheek uit.

    Hoeveel kost iCloud-opslag?

    iCloud wordt automatisch geleverd met 5 GB opslagruimte. Als u wilt upgraden, zijn er drie abonnementen beschikbaar: 50 GB, 200 GB en 2 TB. Prijzen verschillen per regio.

Aanbevolen: