Waarom de Nintendo Switch de perfecte lockdown-console is

Inhoudsopgave:

Waarom de Nintendo Switch de perfecte lockdown-console is
Waarom de Nintendo Switch de perfecte lockdown-console is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De 4-jarige Switch is goedkoper dan de next-gen consoles en heeft een enorme catalogus met leuke games.
  • Maak verbinding met je tv of sluit jezelf op in je slaapkamer.
  • De Switch is het beste retro-gameplatform dat er is.
Image
Image

De Nintendo Switch is misschien bijna 4 jaar oud (wat de late middelbare leeftijd is in consolejaren), maar het is tegenwoordig geweldiger dan ooit. Bovendien is het de perfecte pandemische spelmachine.

Nintendo's Switch-gameconsole kan in de hand worden gehouden, zoals een Game Boy, of worden aangesloten op een tv en worden gebruikt als een gewone thuisconsole. Dit, samen met een enorm scala aan uitstekende games, maakt het zo ongeveer de meest flexibele en gezinsvriendelijke console die er is. Hierdoor is de Switch de perfecte manier om deze pandemische tijden door te komen.

Als je thuis vastzit, zijn games een leuke manier om even buiten jezelf te komen. Ze zijn boeiend, leuk en ze laten je puzzeluitdagingen oplossen.

Nintendo=Leuk

De Switch heeft niet de grafische kracht om de nieuwste high-concept first-person shooter-games uit te voeren, en voert ook geen 4K-signaal uit naar je tv. Maar dat maakt niet uit, want bij Nintendo-games draait het allemaal om plezier.

Mijn favoriete spellen waren altijd de spellen uit het SNES-tijdperk, Super Mario World, Super Mario Kart, Super Bomberman (ja, ze wilden echt dat je wist dat de console de Super Nintendo was), en de Zelda-spellen van die tijd.

Het is niet alleen nostalgie die deze games goed maakt. Met de Switch kun je "gratis" oude NES- en SNES-games spelen (je moet een actief online abonnement hebben om ze te gebruiken), en ze zijn nu net zo goed als toen.

Eén huidige Switch-game, The Legend of Zelda: Link's Awakening, is een exacte remake van de Game Boy-versie uit 1993, met alleen grafische updates en een paar kleine aanpassingen voor moderne controllers.

Control

De andere DNA-streng die door de geschiedenis van Nintendo loopt, zijn de innovatieve controllers. Helemaal terug naar de eenvoudige NES-joypads, Nintendo heeft de controller opnieuw uitgevonden bij elke nieuwe console. De SNES voegde schouderknoppen toe. De N64 heeft een trigger en een analoge joystick toegevoegd. De Wii had de bewegingsgevoelige WiiMote.

Image
Image

Nu komen de bewegingsgevoelige Joy-Con-controllers van de Switch los van de hoofdeenheid. Hierdoor kunnen spelers elk één kleine controller gebruiken, of kan één speler een controller in elke hand houden. Wiebelen, suizen en schudden, deze afzonderlijke Joy-Cons zorgen voor allerlei leuke controle.

Alles samenbrengen

Tot nu toe hebben we de leukste games, een console die overal door één tot vier spelers tegelijk kan worden gebruikt, en een uniek, op beweging gebaseerd besturingssysteem met twee controllers. Waarom is dit de perfecte lockdown-combinatie?

Als je thuis vastzit, zijn games een leuke manier om even buiten jezelf te komen. Ze zijn boeiend, leuk en ze laten je puzzeluitdagingen oplossen.

Van alle consolemakers richt Nintendo zich op plezier in plaats van vernietiging en mooie graphics. Animal Crossing (die ik niet heb gespeeld) was een sensatie in 2020 omdat je er naar buiten kon, mensen ontmoette en saaie, alledaagse dingen kon doen, zoals vissen.

Je zou games kunnen spelen op je telefoon of iPad, maar met de Switch kun je aansluiten op het grote scherm en met familieleden spelen. De Switch heeft ook de juiste bedieningselementen, niet alleen interactie via het aanraakscherm (iOS en Android ondersteunen wel gamecontrollers, maar het is niet de belangrijkste speelmethode, en zoveel games ondersteunen ze niet).

Image
Image

Met deze combinatie van groot scherm en bewegingsbesturing kun je ook fysiek worden. Games zoals Mario Tennis Aces en Ring Fit Adventure brengen je in beweging en zorgen ervoor dat je bloed sneller gaat stromen, en sommige van deze games zijn multiplayer. Dus in plaats van voor de tv te zitten en The Wire opnieuw te kijken, kun je wat calorieën verbranden en de lockdown-blues bestrijden.

Maar als je zin hebt om je in je slaapkamer of een hoek van de keuken te verstoppen, werkt de Switch als 's werelds beste Game Boy ooit, die urenlang op batterijstroom werkt.

De laatste, en misschien wel belangrijkste, is dat je al die oude NES- en SNES-games kunt spelen.

Als je een fan bent van de originelen, is dit essentieel, en er is geen andere plek om ze te spelen zonder emulatorsoftware en gedownloade game-ROM's te gebruiken. Dat is een prima manier om te gaan, maar Super Mario World spelen op de handheld Switch is nogal wat. Vooral als je het combineert met deze SNES-achtige gamepad.

Aanbevolen: