Hoe Jay Veal de begeleiding in BIPOC-gemeenschappen wil verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe Jay Veal de begeleiding in BIPOC-gemeenschappen wil verbeteren
Hoe Jay Veal de begeleiding in BIPOC-gemeenschappen wil verbeteren
Anonim

Jay Veal is een technologiegoeroe, maar toen hij begon te werken in de onderwijsruimte, kwam hij met een idee dat hij in gang moest zetten.

Veal is de oprichter en CEO van Black Tutors of Social Media (BTSM), een online platform dat jonge mensen van kleur in contact brengt met bijlesdiensten van Black in hun gebied. BTSM is een uitbreiding van de onderwijs- en bijlesorganisatie van Veal, INC Education.

Image
Image

BTSM biedt bijles, ondernemersdiensten, financiële geletterdheid, studiereizen, mentoring en reisprogrammering. De organisatie probeert contact te leggen met privé-begeleidingsbedrijven die eigendom zijn van Black om hun diensten aan BIPOC-gemeenschappen in het hele land te bieden.

BTSM beheert een lijst met docenten en bronnen voor studenten van alle leeftijden in STEM en andere verschillende onderwerpen.

"De missie van BTSM is om de kloof te dichten bij het lokaliseren van particuliere bijlesbedrijven die eigendom zijn van Black, in tegenstelling tot particuliere bijlesbedrijven en -centra die niet in handen zijn van een minderheid wereldwijd", vertelde Veal aan Lifewire in een telefonisch interview.

"Met het minderheidsgezin in gedachten, zijn we gemaakt om een toevluchtsoord te zijn waar gezinnen middelen kunnen vinden die op hen lijken en die op dezelfde manier kunnen werken voor hun educatieve en sociale behoeften."

Snelle feiten

  • Name: Jay Kalfsvlees
  • Leeftijd: 39
  • Van: San Bernardino-gebied
  • Random delight: "Ik ben tweetalig in het Spaans, en ik speelde bes-klarinet in een van de beste middelbare schoolbands van het land; de Big D Band in Townview Magnet Center in Dallas."
  • Belangrijkste quote of motto: "Ik heb niet gefaald. Ik heb zojuist 10.000 manieren gevonden die niet werken."

Jeuk om uit te breiden

Kalfsvlees brak voor het eerst in het ondernemerschap toen hij overstapte naar werken in het onderwijs nadat hij in de technologie had gewerkt. Hij zei dat hij niet dacht dat hij in de onderwijsruimte zou zijn, maar het voelde als een perfecte match na het geven van wiskunde op de middelbare school.

Hij lanceerde INC Education vijf en een half jaar geleden, en na een jaar in het bedrijfsleven, rekruteerde hij zijn moeder om te helpen met operaties. De missie van INC is om een holistische trainings- en opleidingservaring van wereldklasse te bieden die niet alleen kennis vergroot en vasthoudt, maar ook duurzame resultaten oplevert.

"Ik begon mijn reis door van deur tot deur te kloppen, basis, bootstrap, geen risicokapitaal. Geen Serie A-financiering", zei Veal. "Mijn eerste jaar was een beetje moeilijk, maar ik had de moed om door te gaan."

In het begin was Kalfsvlees een enige leraar, wat volgens hem een worsteling was. Zijn bijlesmerk heeft nu 110 bijlesconsulenten in vijf steden en de non-profitorganisatie heeft 13 leden en groeit.

"We hebben een van de slimste teams samengesteld en samengesteld op het gebied van bijles en onderwijs die dit land te bieden heeft met mensen afkomstig van de UT [University of Texas], Harvard, Cornell, Howard, Spelman, TAMU [Texas A&M], en meer," zei hij.

Image
Image

INC Education heeft sinds de oprichting meer dan 10.000 studenten bediend, maar Veal stond te popelen om het bereik van de non-profitorganisatie vorig jaar uit te breiden, dus begon hij BTSM. Het edtech-bedrijf biedt gratis bijles aan BIPOC-studenten in achterstandswijken. Er zijn donaties nodig om diezelfde studenten te helpen op studiereis te gaan, hun ondernemersideeën te verkennen, mentoren te krijgen en meer.

Ontberingen en uitbreiding

Veal zei dat hij moeite heeft om zijn ondernemingen te financieren en overheidscontracten binnen te halen. Als gevolg hiervan heeft hij INC en BTSM grotendeels opgestart, en hij onderzoekt het starten van een crowdfunding-campagne en het aanvragen van subsidieprogramma's. Kalfsvlees heeft tot op heden geen durfkapitaal opgehaald.

"Een minderheidsoprichter zijn waar minder dan 3% van de zwarte en bruine bedrijven financiering krijgen, is moeilijk", zei Veal. "We moeten de naald vooruit blijven helpen met onze agenda, ongeacht hoe iemand de impact bekijkt die we proberen op te bouwen."

Met BTSM zei Veal dat het moeilijk was om bijlesbedrijven in Black-eigendom te vinden om aan zijn portfolio toe te voegen. Ondanks de ontberingen richt Veal zich op het verbinden met bedrijven om het platform van zijn bedrijf uit te breiden. Hij zei dat een van de meest lonende aspecten van zijn carrière is geweest te zien wat hij beweert dat ongeveer 95% van zijn studenten in INC en BTSM een vorm van academische groei ervaren, gemeten aan de hand van factoren zoals verbeterde cijfers en acceptatie door de universiteit.

In het komende jaar wil Veal het BTSM-team uitbreiden, de status van non-profitorganisatie verkrijgen en meer bijlesbedrijven in Black-eigendom toevoegen aan het platform van de organisatie.

"Omzet is wat een bedrijf runt, maar de impact is wat de duurzaamheid drijft", zei Veal.

Aanbevolen: