Een vorm bijsnijden in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Een vorm bijsnijden in PowerPoint
Een vorm bijsnijden in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Picture Format menu > Crop from Size sectie van lint > Bijsnijden tot vorm en selecteer vervolgens de vorm die u wilt gebruiken.
  • Selecteer het tekstvak om bij te snijden > Vormopmaak menu > Change Shape om een vorm voor een tekstvak bij te snijden.
  • Verander de bijgesneden vorm met hetzelfde proces voor een afbeelding of tekstvak, maar kies een andere vorm.

Dit artikel legt uit hoe je afbeeldingen en tekstblokken kunt bijsnijden tot vormen in PowerPoint.

Een vorm bijsnijden in Powerpoint

Het bijsnijden van een vorm in PowerPoint kan afbeeldingen of tekst op een dia een veel creatievere flair geven.

Deze instructies zijn van toepassing op Microsoft PowerPoint 2013, 2016, 2019 en 365. De beschreven lintopties kunnen in verschillende versies anders worden weergegeven, maar het proces is hetzelfde.

Een afbeelding bijsnijden in PowerPoint

Het meest gebruikelijke gebruik voor de bijsnijdfunctie in PowerPoint is om een afbeelding bij te snijden in een specifieke vorm. U kunt dit in slechts een paar eenvoudige stappen doen.

  1. Als u een afbeelding in uw PowerPoint-presentatie wilt invoegen, selecteert u het menu Insert, selecteert u Pictures op het lint en selecteert u vervolgens een van de opties om een afbeelding in te voegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Picture Format menu, selecteer de pijl hieronder Crop in de Size sectie van het lint, kies Bijsnijden tot vorm en selecteer vervolgens de vorm die u wilt gebruiken.

    Image
    Image

    In sommige versies van PowerPoint wordt het menu Afbeeldingsopmaak alleen Opmaak genoemd. Je vindt dezelfde opties voor bijsnijden in dat menu.

  3. Je ziet de afbeelding meteen bijgesneden met die vorm. U kunt de formaatgrepen rond de afbeelding gebruiken om de grootte te wijzigen. Of selecteer het vak en sleep het om het te verplaatsen waar u het op de dia wilt plaatsen.

    Image
    Image

Een vorm voor tekst bijsnijden in PowerPoint

Je kunt iets soortgelijks doen met tekstterugloop in PowerPoint door het tekstvak zelf in een specifieke vorm bij te snijden.

Het bijsnijden van een vorm voor tekst is anders dan het maken van gebogen tekst in PowerPoint. In plaats van de tekst vorm te geven, zal het onderstaande proces een vorm voor het tekstvak zelf bijsnijden.

  1. Als u de tekst die u in een vorm wilt plaatsen wilt toevoegen, selecteert u het menu Insert en selecteert u vervolgens Text Box uit het Tekstgedeelte van het lint.

    Image
    Image
  2. Klik met de muis ergens in de dia om het tekstvak op dat punt in te voegen. Typ de tekst die u in de vorm wilt weergeven in het tekstvak.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Vormopmaak menu en selecteer Bewerk vorm in het gedeelte Vormen invoegen van het lint. Selecteer Change Shape in het vervolgkeuzemenu. Kies de vorm waarin u het tekstvak wilt bijsnijden in de lijst.

    Image
    Image
  4. De bovenstaande stap verandert de vorm van het tekstvak, maar het is misschien niet meteen duidelijk totdat u de achtergrondkleur en de omtrek van het tekstvak verandert. Gebruik hiervoor Shape Outline en Shape Effects uit het gedeelte Vormstijlen van het lint.

    Image
    Image

Een bijgesneden vorm bijwerken in PowerPoint

Alleen omdat je één vorm hebt gekozen om een afbeelding bij te snijden, wil nog niet zeggen dat je eraan vastzit. Je kunt die bijgesneden vorm op elk moment wijzigen.

  1. Selecteer de afbeelding waarvoor u de bijgesneden vorm wilt wijzigen en selecteer Beeldformaat in het menu.
  2. Selecteer Crop in het gedeelte Grootte van het lint. Selecteer Bijsnijden tot vorm. Selecteer de nieuwe bijgesneden vorm die u voor de afbeelding wilt gebruiken.

    Image
    Image
  3. Zodra u de nieuwe bijgesneden vorm selecteert, verandert deze onmiddellijk in de diaweergave.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe kan ik meerdere afbeeldingen tegelijk bijsnijden in PowerPoint?

    Als u afbeeldingen in PowerPoint wilt bijsnijden tot een standaardformaat, houdt u Shift ingedrukt en selecteert u de afbeeldingen die u wilt bijsnijden. Je kunt dan al je foto's in één keer bijsnijden en vergroten/verkleinen.

    Hoe kan ik een video bijsnijden in PowerPoint?

    Om video's in PowerPoint bij te snijden, ga naar Video Format > Video Shape en kies een vorm. Om de oorspronkelijke vorm te behouden, kiest u een rechthoek en wijzigt u het formaat naar wens.

    Kan ik de grootte van mijn dia in PowerPoint wijzigen?

    Als u de grootte van een dia in PowerPoint wilt wijzigen, gaat u naar Design > Slide Size. U kunt kiezen tussen Standaard (4:3), Breedbeeld (16:9) of Aangepast.

Aanbevolen: